В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 184
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за отговорите! Ту клоня към едното, ту към другото изследване. Но когато е хвърлено семенцето на съмнението, няма как да подминеш с лека ръка.
M_Oliviya, изследването е свързано с обстоен ултразвуков преглед (ФМ). Там всичко беше наред и в норма. Възрастта ми доста влияе на резултата.
Hariom1, много си миличка!
Всичко си казах както трябва - не пуша, не пия, спохождам само ММ(и то в последно време рядко), нямам болести.
bubamara9, съгласна съм с теб. Лично е решението. Но леко ми омръзна да слушам само собствените си мисли, и поисках да чуя и друга гледна точка /от друг ъгъл. Затова пак се извинявам, че ви замесих в моите си грижи. Прегръдки

Определено те разбирам и аз бих се чувствала точно така! Ужасно е, като си сам със себе си в главата си в такива моменти. Стискам палци всичко да е наред!

Аз лично мисля да правя пренатест и без да са ми излезнали резултатите от БХС. Той не е статистика - хваща ДНК на бебето в майката и лаборантите виждат дали има въпросните мутации.

Ако той излезе положителен - амиоцентеза остава единствения вариант. Препоръчвам ги в този ред, заради лекия риск от амиоцентезата, ако парите не са проблем. Знам, че пакетите само за Даун започват от към 700лв.

Успех и късмет! 🌷❤
Пренатеата си е скрининг, дават го просто с много голяма точност, освен това , аз като ми взимаха кръв, в цената влиза застраховка която се отнася точно до това, ако ти излезе риск за нещо, покрива теста, който всъщност ти дава със сигурност да знаеш има ли или не проблем

# 256
  • Казанлък(Бургас)
Станислава , радвам се, че е спряло зацапването. Пази се!
Дъщеря ми е около 11 килограма, но си я вдигам и нося. Понякога няма начин да се измъкна.

Etynana, и моето АГ това ми каза.

Water_nymph, вижда ми се рано, но знае ли човек. Пожелавам ти все по-често и усезаемо да го усещаш. Чувството е велико!

Lollytea, благодаря! И аз до тези изводи стигнах. Пожелавам си всичко да е наред.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 16:17 от yanac

# 257
Аз пък от няколко дни усещам като леки мускулни спазми и като си сложа ръката пак усещам, но май не е бебето, нали?

# 258
Аз само топчицата си усещам като си сложа ръката, но рядко се случва. С нетърпение чакам да усетя ритничета Simple Smile а голямото ми дете (на 2,4) като си сложи малките ръчички на корема ми и да милва и да казва - бебе, бебе, толкова е сладко. Чудя се дали бебето ще го усеща това и ще "отговаря" на кака си Grinning

# 259
И аз усещам топчица, но предимно вечер. Понякога дори се будя, защото в съня си го усещам, нямам търпение за ритничета, но да видим кога. Казаха ми, че този път плацентата ми е предна, та може и да не усетя много рано.
Момичета, аз съм в голяма дилема. Знам, че е рано, тепърва ще започвам 4ти месец, но си харесах количка, която в момента е на много добра цена. И сега се чудя какво да правя😄 първия път доста по-късно си взех, но от самото начало знаех коя ще е. Та и сега съм сигурна, че и до края да чакам ще се върна пак на първия си избор. И наистина не знам какво да правя😄

# 260
  • София/Севлиево
Със сигурност ще го усеща.
Моето куче явно и то усеща нещо,и преди ме пазеше от всичко и всички,а сега още повече.И все гледа да се сгуши до корема ми.Много е сладък.
Вече нямам търпение да кажем и на баткото,че ще става такъв,но вероятно като го приберем от бабин дом на 11.04.Той се досещаше и даже ме пита,но аз си мълчех, защото ММ не искаше майка му и баща му да разберат (мислим по Великден да им кажем).Просто заради трите ми аборта ММ иска да го пазим в тайна колкото може по-дълго,въпреки че сестра ми и зет ми знаят(тя бе при мен на трансфера),казах и на баба ми(нали си нямам мама не можех да се въздържа и да го крия) и още няколко човека знаят.
И аз усещам нещо като пеперуди ,но мисля че е рано.Миналият път в началото на 5-ти месец усетих първите движения.

# 261
  • САЩ
Yanas, като гледам резултата ти от нахалната транслусенция е 0,96мм е страхотен и това е по-важно от всякакви статистики. Не знам какво да те посъветвам, но на тове място бих била спокойна. Майка ми роди най-малкия ми брат на 42, напълно здраво дете. Поздрави на Казанлък, тя е от там и там съм прекарвала всички ваканции, любим град ми е!
При мен пък точно тази нахална транслусенция излезе 3,1мм (трябва да е под 3мм) и док и генетичната специалистка звучаха много разтревожени. Ако е над 3 имало повишен риск за хромозомни изменения като Даун или проблеми със сърцето. Обаче единият доктор го измерил 2,8, а другия, 3,1, това са само милиметри разлика и реших да не се притеснявам, а и бебето не беше застанало така както го искаха. Сега чакаме кръвните (нещо като принатест е) и ще видим как да действаме. Имам чувството че докторите са станали като автомонтьорите и постоянно се опитват да ни убедят да правим какви ли не ненужни тестове, нямам им много доверие. Май ще ме накарат да правя амниоцентеза, а аз по-скоро не бих се съгласила, на 34 съм.
Някой друг имал ли е завишени резултати на нахалната транслусенция? За костицата на носа забравих да питам.
Бъдете спокойни и мислите позитивно Simple Smile

# 262
  • омъжена
Yanas, като гледам резултата ти от нахалната транслусенция е 0,96мм е страхотен и това е по-важно от всякакви статистики. Не знам какво да те посъветвам, но на тове място бих била спокойна. Майка ми роди най-малкия ми брат на 42, напълно здраво дете. Поздрави на Казанлък, тя е от там и там съм прекарвала всички ваканции, любим град ми е!
При мен пък точно тази нахална транслусенция излезе 3,1мм (трябва да е под 3мм) и док и генетичната специалистка звучаха много разтревожени. Ако е над 3 имало повишен риск за хромозомни изменения като Даун или проблеми със сърцето. Обаче единият доктор го измерил 2,8, а другия, 3,1, това са само милиметри разлика и реших да не се притеснявам, а и бебето не беше застанало така както го искаха. Сега чакаме кръвните (нещо като принатест е) и ще видим как да действаме. Имам чувството че докторите са станали като автомонтьорите и постоянно се опитват да ни убедят да правим какви ли не ненужни тестове, нямам им много доверие. Май ще ме накарат да правя амниоцентеза, а аз по-скоро не бих се съгласила, на 34 съм.
Някой друг имал ли е завишени резултати на нахалната транслусенция? За костицата на носа забравих да питам.
да и аз това и писах ,че е важно нахалната транслусация. Перфектна и е . Тъй че спокойно,но ако е решила нека си направи пренатест иначе и в 20г.с има ФМ и БХС такаче може тогава да потвърди но тя си знае най-добре.просто спокойно и успех на yanas

# 263
Ох, и аз съм така в последните дни. Гледам колички, креватчета и всякакви готини нещица свързани с бебето.  Все си мисля, че е малко рано.  Другите момичета какво мислите?

И аз усещам топчица, но предимно вечер. Понякога дори се будя, защото в съня си го усещам, нямам търпение за ритничета, но да видим кога. Казаха ми, че този път плацентата ми е предна, та може и да не усетя много рано.
Момичета, аз съм в голяма дилема. Знам, че е рано, тепърва ще започвам 4ти месец, но си харесах количка, която в момента е на много добра цена. И сега се чудя какво да правя😄 първия път доста по-късно си взех, но от самото начало знаех коя ще е. Та и сега съм сигурна, че и до края да чакам ще се върна пак на първия си избор. И наистина не знам какво да правя😄

# 264
В повечето случаи, когато има резултат с висок риск за Даун обикновено бебето се ражда напълно здраво. На моя приятелка резултатите й излезнаха лоши, повтори изследването,  резултатите бяха ок. Може би има значение и вземането на кръв, транспорт и т.н
За усещането на бебето  ,аз го усещам,  може би защото ми е трета бременност и знам какво е усещането. В началото е като трептене на мускул или трептене на око, горе долу такова е усещането

# 265
  • омъжена
Аз мисля,че е рано. И с двете бременности чак към 8месец купих креватче,почнах и тогава да гладя дрешки бодита,а иначе суеверия но май са си вярни. 2019 като разбрах,че поне 2год. Не ставаше бебе и разказах на всички,дадоха ми креватче аз го отворих оправих и след 1-2седмици го загубих бебока. Та толкова страдах. Такаче този път ще направя всичко по късно ако трябва и в последния момент. Иначе и аз си разглеждам да знаете комбинирана на лорели си харесах много е готина.

# 266
С моя приятел мислим след бхс и феталната, да поръчаме кошара на бебко ☺

# 267
Мен все още ме е страх дори за по-широки дрехи за себе си да се оглеждам, или такива за бременни... Все ми се вижда твърде рано. Може и резултат от предишната загуба да е, знам ли, но определено не смея още да се размечтая Rolling Eyes

# 268
Здравейте, ако всичко е наред на ранен скрининг на бебето, трябва ли да се прави Пренатест?
Аз бях на скрининг при Сигридов, каза че всичко е наред, далече е бебето от синдрон на Даун, но въпреки това се притеснявам малко (на 35г съм, първо бебе).
Кога се прави Пренатест?

# 269
  • Казанлък(Бургас)

Flying_HiGh, ще поздравя Казанлък. В града дойдох с нагласата: "Ще остана година - две" А то какво стана?! Май месец ще станат 14 години. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз от години имам чувството (и не само), че всичко е един голам бизнес. Аз с години работя като продавач на нещо - мебели, дизайн, бои... И АГ ми звучеше точно като търговски представител. Grinning , а искам да имам доверие в лекаря си.
За купуването на неща по-рано е както го усети човек. Аз първия път започнах с кошара към 7-8 месец, с крешки ме засипаха близки(голям колет от Бургас) + количка в 9 месец.
Втория път май започнах към 5 месец с едно мъничко боди, и... се започна. Grinning (може и по-рано да беше)

Общи условия

Активация на акаунт