В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 168
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • САЩ
Аз хич не бързам с такива големи покупки, но ако има къде да ги слагате няма проблем. На нас ни предстои да се преместим два пъти преди да родя, връщаме се в щата в който живеехме преди и ще останем при родителите на ММ за месец, най-много два докато намерим нещо подходящо да купим или под наем. Няма да е никак лесно, но и това ще мине.
За по-големите покупки първо ще погледна какво има на старо, ако намеря количка или кошара в добро състояние ще е добре. Тук майчинството е смешно кратко, а аз искам да си остана вкъщи поне година, та ще трябва да внимаваме с покупките.
Идната седмица ще разберем пола, а аз май още не съм готова. Днес говорих с баба ми и тя ми честити че чакаме момченце. Майка ми и била казала, а аз единствено споделих че съм сънувала че е момче. После баба ми се обадила и на баща ми да му каже че ще е момче, въобще голям развален телефон се е получило. Не се разсърдих защото баба ми е с лека дименция и явно не е запомнила правилно, ще видим дали пък не е познала Simple Smile

# 286
Имаме достатъчно време за покупки. Аз като човек мразещ излишните глупости ще споделя по нататък един списък с наистина нужни неща 😂 Ще ми е трети път и май ще купя само комплект за изписване и нов биберон 😂 Но на мамите с първо ще разкажа какво ползвах и не от покупките, но наистина мисля че е рано. Така че спокойно се наслаждавайте засега и като се върнем от морета живот и здраве ще се пазари ☺️

# 287
  • София/Севлиево
Тони,от твоите уста в божиите уши.Мечта ми е някой ден тийна ми да може да се оправя сам,засега обаче е почти мисия невъзможна.Той е с Аспергер и други аутистични признаци, физически изглежда доста голям,но е едно детенце и дълго ще е такъв.Сега борбата е да получи що годе някакво образование (в пети клас е),по нататък ще го учим и на самостоятелност.Надежда ми е като се роди бебето да прояви интерес и да ми помага.Като по-малък много обичаше бебета,но в обкръжението ни отдавна няма такива.

# 288
Ели,аз мисля, че точно бебето ще хо накара да е по-отговорен,ще има нещо за което да се грижи и ще в батко, което ще го кара да се чувства значим ❤️

# 289
Елислава, ще станат нещата и с училището и със самостоятелността Hug Безкрайно търпение и това е...

# 290
По същия начин мисля да действам като Яренце,  хвана ли промоция няма да се поколебая, нека лека по лека списъкът се отмята. А и частта с отразването върху семейния бюджет по този начин също си е съществена.
Именно, още повече че ни очаква ремонт от нулата буквално, така, че по-натам не знам въобще колко ще ми е до друго. Отделно, че и сега и след 3 и след 5 месеца пак ще искам точно тази количка😄
Момичета, вече 12+5 още продължавам със сутрешното повръщане.. Поне през деня положението е малко по-добре, но откровено вече ми писна от повръщане.

# 291
Добро утро момичета аз да се оплача от 2 дни бях с болки не силни но постоянни и вече през ноща нито мога да заспя нито нещо и ММ вика айде към Селената та отидохме всичко е наред с малкия човек но имам контракции .. изписаха ми Но Шпа 3×2 и Бусколизин 3×1 +Магнерот. Доста се изплаших но явно ще е така тази бременност . Лек и успешен ден на всички !❤💞❤

# 292
Добро утро момичета аз да се оплача от 2 дни бях с болки не силни но постоянни и вече през ноща нито мога да заспя нито нещо и ММ вика айде към Селената та отидохме всичко е наред с малкия човек но имам контракции .. изписаха ми Но Шпа 3×2 и Бусколизин 3×1 +Магнерот. Доста се изплаших но явно ще е така тази бременност . Лек и успешен ден на всички !❤💞❤

Аз пак да спомена за този бусколизин - моят доктор категорично ми го е забранил, понеже действа на шийката. Консултирайте се и с друг лекар. Предната бременност в 6-ти месец бях с остри кризи на стомаха и жлъчката и ми позволиха само но-шпа.

# 293
  • София/Севлиево
И аз за бускулизин знам,че не е ок да се пие.А пък понеже получавам сърцебиене от но шпа ми го смениха с Алеракт.Много ми е гаден на вкус ама върши работа.

# 294
Да попитам тук за една приятелка и тя бременна термин септември,обаче снощи нещо леко се е напъвала,като е ходила до тоалетна и не я боли корем постоянноами все едно нещо я боде (има и вътрешни хемороиди) възможно ли е пт тях да има болки и бодежи към корема? 😂😂

# 295
  • София
Какво мога да пия при лека настинка ?
Мненията за Парацетамол са противоречиви

# 296
Момичета, някоя от вас вече излезе ли болничен, защото не знам от кога може да започнеш да ги пускаш и направо да се слеят с последния 45 дни преди термин?

# 297
Мисля, че може вече да излизаме болничен, имаме право на 6 месеца непрекъснат, но нека и по-запознатите да кажат.

# 298
Здравейте момичета! Мен ми изчислиха термина за 8.10, но според мен може да е по-късно. Преди 5 дни щяхме да правим БХС в 12г.с., но бебето отговаря на 11+2 и ми казаха, че размерите може да са малки за изследването и отложихме за тази седмица. Мен ме притеснява друго нещо-до вчера си имах леко коремче, забележимо вече 2 седмици, но днес сякаш го няма, хлътнал ми е корема, не го виждам и се притесних... Може би просто ми е бил подут 2 седмици ли, не знам. Но като чета, че вече не ви стават дрехите не си внушавам явно и моите панталони леко ми теснееха...

# 299
  • София
Моргана, тъкмо се връщам от БХС. Аз съм 12+2 в момента и нямам никакъв корем. Дори и наченки не съм имала. Да, дрехите са ми неудобни, но причината е в чувствителността на матката и корема,не от друго. Питах и лекарката дали е нормално да нямам още и тя каза - да, особено при първа бременност. Така че не се притеснявай, може наистина да е било подут просто.

Общи условия

Активация на акаунт