В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 110
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Казанлък(Бургас)
Азалия, според мен резултата изглежда супер. Нухална гънка в норма. Хормоните са ти перфектни! (референтната им стойност е 1)
И както е написана Eleyn , притесняващата те стойност е обвързана с възрастта и си е статистика.
Успокой се! Изчакай и становището на генетика. Прегръдки Kissing Heart

# 511
Карди, много се радвам ♥️♥️♥️ само не разбрах болничен дадоха ли ти

# 512
  • САЩ
Здравейте! При мен излязоха добри резултати на генетичните изследвания, бях много притеснена защото Нухалната гънка беше 3,1мм според единия лекар и 2,8 според друг. Разбрахме и пола от кръвните изследвания и сме много щастливи, защото вече можем по-детайлно да си представяме всичко, а и да мислим за име. Засега няма да споделяме с никой, дори тук, така решихме Simple Smile
За главоболието: пийте повече вода, може да е от обезводняване. Аз много трудно пия вода, но се насилвам, пия я много студена или газирана. В края на 13та седмица съм и все още има гадене, особено вечер и като се храня здравословно. Снощи правих зеленчукова супа с всякакви видове зеленчуци и накрая за малко да я върна. Като ям бъргъри и спагети всичко е ок, луда работа Simple Smile Леко бременеене и само хубави новини!!!

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 02:11 от Flying_HiGh

# 513
Станислава утре влизам в 11 г.с. Предишния ми преглед беше в почти 9 г.с и разликата е УАУ. Вече си се вижда оформено човече.

Хариомче дадоха ми болничен и страшно ми олекна, че от сутринта ми звънят колегите ще го удължавам ли, няма ли. В крайна сметка всичко се разви благополучно!

Все ще ви питам, ама днес вече се подсетих от прегледа. Има ли някоя дама с обеца на пъпа? АГ днес ми каза, че съвсем скоро трябва да я махна и че мога да използвам специален конец. Аз съм с такава повече от 10 години. Ще я махна скоро, но много бих искала да си ми остане. Та... от къде да си го набавя този “специален конец”?

И още един въпрос. Понеже виждам, че съъъвсееееееем лекооооо ми зацапва (дори не съм сигурна дали вече не си въобрязявам), размислих и реших, че ще послушам днешната АГ(а не другата) и още 1 седмица, докато вляза в  12та, ще приемам утрогестан. Ама само ме притеснява, тя ми каза х2 вечер вагинално и ги спирам. Нямаше ли някаква схема на спиране там или спокойно да си използвам глобулките?

# 514
Cardу, тя ти е дала почти минимална доза, с други думи това е схемата за спиране. Постепенно се намаля дозата и накрая го спираш. Аз с предишната бременност пиех през деня през устата и вечер слагах вагинално. Щом ти е спирала другия прием и е останал само вечерния е ок да ги спреш после.

# 515

Все ще ви питам, ама днес вече се подсетих от прегледа. Има ли някоя дама с обеца на пъпа? АГ днес ми каза, че съвсем скоро трябва да я махна и че мога да използвам специален конец. Аз съм с такава повече от 10 години. Ще я махна скоро, но много бих искала да си ми остане. Та... от къде да си го набавя този “специален конец”?

Аз имам обица от 13г. С първата си бременност я махнах сравнително късно, може би в 4м., защото много късно ми се появи коремчето. Нищо не са ми споменавали за такъв конец, даже не знаех, че съществува. Grinning Според мен не ти е необходим, още повече щом не е слагана скоро, а преди 10г. Когато махнах моята, нищо не съм ползвала и няколко месеца след като родих си я сложих обратно без проблеми. Simple Smile

# 516
  • София/Севлиево
Добро утро.
За Утрогестана не се притеснявайте,вземайте го както ви е назначен.
Карди,много се радвам за теб.Звучих супер позитивно и нека повече нямаш никкви притеснения.
Станислава, при мен с хубав ехограф и в 9 г.с. ми показаха мини краченца и ръчички.
Снощи бях при доктор Вецев.Засега проблемите ми се оправиха и според неговоти ехо съм почти в 12 г.с.(всъщност утре трябва да вляза в 11-та),но мен ме устройва бебо да расте по-голямо,защото и без това си имам дата за секцио-1.10,което е около 3 седмици преди термин.На 13.04 ме вика за ФМ и ми каза да си нося направление за ЖК по ЗК.Питах го може ли и таткото да е на този преглед,каза "Да".Питах и него за ваксинирането на бременни срещу ковид-и той,както и Станулов, е категорично против.Каза ми,който може около мен да се ваксинира,но аз ще трябва да почакам(и без това изобщо не я искам тази ваксина).От днес съм вече без инжекции и съм много щастлива,че ми се размина Фраксипарина,че хич не го обичам.И до 3 седмици ще спра приема на всякакъв прогестерон.Ще ми останат само Аспирин,Натаспин,Омегите и витамините за бременни(въпреки че с омегите не съм много редовна,защото се опитвам да си ги набавя от ядки и риба).

# 517
byЗдравейте! Моля за мнение, току що си видях резултатите от БхС и не ми се чака до събота, когато трябва да ми се обади специалист по генетика .. Притеснено ми е, на прегледа по феталната всичко беше наред..

# 518
И аз съм с обеца на пъпа и никак не ми се иска да я махам, ама няма как, особено като помня как ми падна кръвното като я сложиха и колко време ме боля докато зарасне. Харесвам си я, ама ме е страх да не зарасне дупката..
Щях да те питам, назначиха ли ти изследвания?
Станислава утре влизам в 11 г.с. Предишния ми преглед беше в почти 9 г.с и разликата е УАУ. Вече си се вижда оформено човече.

Хариомче дадоха ми болничен и страшно ми олекна, че от сутринта ми звънят колегите ще го удължавам ли, няма ли. В крайна сметка всичко се разви благополучно!

И още един въпрос. Понеже виждам, че съъъвсееееееем лекооооо ми зацапва (дори не съм сигурна дали вече не си въобрязявам), размислих и реших, че ще послушам днешната АГ(а не другата) и още 1 седмица, докато вляза в  12та, ще приемам утрогестан. Ама само ме притеснява, тя ми каза х2 вечер вагинално и ги спирам. Нямаше ли някаква схема на спиране там или спокойно да си използвам глобулките?

# 519
Мамита  , да сте пили от 10та седмица желязо на таблетки. Тук ни го изписват от 10та седмица , но ме е страх да го почвам че четох че предизвиква гадене. Истина ли е?
И още един въпрос , как се справяте със запека?
При мен е много трудно на 2 дни веднъж и то със зор

# 520
Мамита  , да сте пили от 10та седмица желязо на таблетки. Тук ни го изписват от 10та седмица , но ме е страх да го почвам че четох че предизвиква гадене. Истина ли е?
И още един въпрос , как се справяте със запека?
При мен е много трудно на 2 дни веднъж и то със зор

За запек ти препоръчвам сушени кайсии с много вода. При мен действа безотказно.

# 521
  • София/Севлиево
Срешу запек може и круши или сливи.Желязо съм пила без бременност и бе доста гадно.Но пък засега нямам нужда от него,хемоглобинът ми е 156,желязото и то бе в горни граници.

# 522
Цял живот хемоглобинът ми е бил нисък, даже под 100.С първата си бременност пих желязо. Гадно е, изпражненията стават черни и освен това предизвиква запек. Да ви обнадеждя малко, след като родих първото си дете хемоглобинът ми стана над 120 и от тогава не е спаднал. Явно приказката, че бебето лекува е вярна 😊 За запек и аз препоръчвам круша, киви, грейпфрут или сушени сини сливи, както и печена червена чушка, също много течности-поне 2л. на ден.
Видях, че сте разисква ли ваксините. Тъй като в семейството имаме не един лекар, ще си позволя да кажа, че и те са категорично против в момента да се ваксинирам, защото няма наблюдения как влияе ваксината на плода. Иначе в семейството се ваксинираха много близки, вкл. и ММ. Аз и децата сме го карали още ноември, както и сестра ми и родителите ми. Януари дарих плазма, тогава казаха, че титърът ми е висок. Решила съм скоро да проверя колко останали антитела имам и се моля да ми стигнат 🙏🍀

# 523
Ще кажа и аз с моя запек, че няколко дни се бях вкарала в страшен филм.Сега от вечерта си накисвам 5 сушени сливи в чаша с вода.Сутринта си подгрявам водата и я пия като чай.Изяждам сливите, една круша и малко сурови орехи.После след два часа или овесени ядки варени с трици, или понеже са много фини просто накиснати в топло мляко .Вода по два литра, движение и без бяло тесто .И алелуя някак си се нормализираха нещата.Че положението беше станало многоооо напечено , ако ме разбирате 😂

# 524
  • София
Добро утро.
За Утрогестана не се притеснявайте,вземайте го както ви е назначен.
Карди,много се радвам за теб.Звучих супер позитивно и нека повече нямаш никкви притеснения.
Станислава, при мен с хубав ехограф и в 9 г.с. ми показаха мини краченца и ръчички.
Малко повече инф зя този ехограф ?
Искам и аз да го видя на такъв

Общи условия

Активация на акаунт