В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 085
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Да попитам мамите, чиито деца посещават детска градина - ще пускате ли децата от понеделник на градина. Аз нещо съм притеснена в момента от ковида, че отварят точно в бума на заразата. Реших моя да го задържа вкъщи поне още седмица, но ми е гузно, че го ощетявам от страх. От друга страна аз съм в отпуск, след това излизам в болничен и би ми било странно аз да си стоя вкъщи, а той да ходи на градина точно в този период.

# 571
И аз се чудя дали да го пускам, въпроса е, че не е ходил 3 седмици, в средата на април пак ще го спирам, защото баща му ще си е тук, после великденски празници, пак няма да ходи.. Искаше ми се да походи поне 1 - 2седмици, но и аз доста започнах да се притеснявам в последно време.

# 572
Нямат общо двете неща. Аз до скоро бях на Утрогестан, което е подобно на Дуфастона и съм през вечер на инжекции, така че пий си ги спокойно. 😊
Момичета, както ме посъветвахте, веднага се консултирах с лекаря и започвам инжекции Клексан. Само забравих да питам, проблем ли е, че приемам и Дуфастон и Но-шпа, някой приемал ли ги е заедно?

# 573
  • САЩ
Здравейте момичета искам да ви питам има ли някоя изтръпнали ръце или крака ?
Аз вчера се събудих с много силни болки/стягане в прасеца и днес още ме боли. И аз знам че магнезий помага, също калий, който се съдържа в бананите.
За ковид ваксините: все още са експериментални и не се тествани на бременни и на това как се отразяват на плода. Пише го в листовката на Phizer със сигурност, за другите не знам. И тук много ги препоръчват и от американската ми фейсбук група няколко мами си ги сложиха още в първия триместър, но честно казано аз не бих се доверила на лекари които ги препоръчват на бременни без да са тествани. ММ и родителите му се ваксинираха и нямат странични ефекти засега, но имам колеги които бяха на легло с висока температура и други симптоми на грип в продължение на 2-3дни след поставяне на ваксината. Аз работя с много клиенти и гледам да спазвам дистанция, пия витамини и фрешове и добавям много чесън на почти всяко ядене. Пазете се!

# 574
За шофиране тук акушерката ми каза, че е правилно колана под корема.
Да ви се оплача момичета, днес прокървих. Нищо не ме боли, не е твърде много. По-скоро тъмна кръв, като че ли ще ми идва.
Лошото е, че се обадих до акушерката, както е прието тук, обясних и и нищо. Утре е почивен ден, после съб и неделя и пон също е почивен ден и ако не е нещо изключително спешно изобщо нищо не предприемат 😔 Аз не че очаквам кой знае какво да направят, ама поне да кажат какво се случва.

# 575
Nicky11, мен като ме приемаха с кървене ме пускаха на витамин С и но-шпа, отделно ми изписаха прогестерон. Моята док каза, когато се случи да ми е по-обилно зацапването да пия 1000 мг вит С, да си направя 3х1 Но Шпа и към момента все още не съм спряла прогестерон (Дуфастон 2х1).
Та така, ако сметнеш, че нещо от това ти е полезно...или, ако тотално съм те объркала, ми пиши ЛС

# 576
Nicky11, мен като ме приемаха с кървене ме пускаха на витамин С и но-шпа, отделно ми изписаха прогестерон. Моята док каза, когато се случи да ми е по-обилно зацапването да пия 1000 мг вит С, да си направя 3х1 Но Шпа и към момента все още не съм спряла прогестерон (Дуфастон 2х1).
Та така, ако сметнеш, че нещо от това ти е полезно...или, ако тотално съм те объркала, ми пиши ЛС
Благодаря за отговора. А по - отношение на почивка някакви съвети дадоха ли, че съм и на работа всеки ден до края на седм

# 577
  • омъжена
Nicky по добре отиди на спешен кабинет не се замисляй даже. С лежане не си застрахована.
А Боби не се притеснявай аз също съм с високо тсх тат от Хашимото то е при мен. Пия лекарствата и това е онзи ден ми беше завишено тсх беше да спадне нещо та и се притеснявам.
А аз моето няма да го пускам на градина + това тя от два месеца не ходи вече. Спрях я защо беше много настинала 20дена на антибиотик милата ми и сега ме е страх. Говорила съм и с госпожата. По градинките излизаме с малко деца следя стриктно да не смурчат и кашлят и това и е достатъчно. Септември обаче задължително е предучилищна в училище. Дано отшуми до тогава този ковид

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 23:15 от sunshine1992

# 578
И лежане, да. Абсолютно само и единствено до WC ми казаха да ставам.
Благодаря за отговора. А по - отношение на почивка някакви съвети дадоха ли, че съм и на работа всеки ден до края на седм

# 579
Да попитам мамите, чиито деца посещават детска градина - ще пускате ли децата от понеделник на градина. Аз нещо съм притеснена в момента от ковида, че отварят точно в бума на заразата. Реших моя да го задържа вкъщи поне още седмица, но ми е гузно, че го ощетявам от страх. От друга страна аз съм в отпуск, след това излизам в болничен и би ми било странно аз да си стоя вкъщи, а той да ходи на градина точно в този период.
Дъщеря ми всеки ден пита кога ще е на градина и аз искам да си почина малко, но ще я задържа вкъщи докато се ваксинирам или драстично не намалеят бройките заболели. И в двата случая около месец... Това е положението за съжаление.

# 580
Nicky11, имаш ли болки ?
Може да е стара кръв която да излиза и особено ако е около датата на евентуалната ти менструация . В чужбина не го зачитат много много кървенето и тн . И съм убедена че ако отидеш на спешен ще те върнат с "няма какво да направим"
Лежане ,почивка, спокойствие .

# 581
Nicky11, имаш ли болки ?
Може да е стара кръв която да излиза и особено ако е около датата на евентуалната ти менструация . В чужбина не го зачитат много много кървенето и тн . И съм убедена че ако отидеш на спешен ще те върнат с "няма какво да направим"
Лежане ,почивка, спокойствие .
Ами болки нямам. Казаха ми ако продължи кървене, което да е като нова свежа кръв и ако болки започнат тогава само да търся спешна помощ. Иначе трябва да чакам до вторник. Учудващо успях да намеря един частен скан, които ще успеят да ме видят в неделя вечерта, ами да видим и утре как ще е. Психически се подготвям за всичко, защото и никакви симптоми нямам с тая бременност.
Благодаря за подкрепата

# 582
Nicky стискам палци да е нещо незначително ! Мисли позитивно по-добре ! 💞☘

# 583
Аз съм в абсолютно същата дилема, но съм решила да я оставя една седмица вкъщи, да видя, дали няма да затворят пак всичко и ....ако не и пуснат и учениците направо той като ходи на училище, пускам и нея на градина ....
Иначе да се похваля, вчера бях на преглед моето момченце е добре, по време на прегледа се разхълца, после и помаха 🥰🥰🥰 Днес влизам в 13та седмица, което според българските стандарти си значи 4ти месец Simple Smile)
Само изследвания не съм си пуснала още, защото нямах никакво време да стигна до ЖК , но другата седмица ☺️

# 584
И аз вчера влязох в 13гс и точно се чудех това 3ти или 4ти месец се води😁

Общи условия

Активация на акаунт