В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Някой има ли представа дали в Рамус работят с направления за кръвни и микробиологични изследвания? Днес се записах на ЖК и трябва да си пусна изследвания, дадоха ми и съответните направления за тях и не знам в коя лаборатория да отида.

# 661
Някой има ли представа дали в Рамус работят с направления за кръвни и микробиологични изследвания? Днес се записах на ЖК и трябва да си пусна изследвания, дадоха ми и съответните направления за тях и не знам в коя лаборатория да отида.

Доколкото знам Рамус работят със здравна каса. На сайта на всяка лаборатория, която ти е удобна може да си провериш.

# 662
Здравейте, момичета и аз имам огромен корем, но аз си имах малко и преди да забременея, освен това си имах и диастаза от предната бременност и сега доста ми личи

Днес бях на масаж, не съм ходила от години, но съм мега схваната и мъжа ми ми запази час...обаче сега си вкарвам филми, защото лежах по корем известно време и ....филмирам си се да не съм смачкала бебето 🙄😂

# 663
Азалия, ни е с мъжа ми също все още на никого не сме казали и така сме решили да бъде максимално дълго, колкото е възможно.
Ах, така се развълнувах от всички снимки с коремчета Yellow Heart Аз все още си нямам никакво, само плочките ми вече не са така релефни, но, предвид това, че съвсем спрях с движението заради прокървяванията, навярно и без бременност щяха да заслабнат.

# 664
Лелеле, около 80 нови мнения четох до сега 😳

Добър вечер!
Аз пак спя постоянно и не успявам да се включа много 😅
Аз също имам коремче в 11+2, но по принцип нямам.

Ние сме казали вече на всички близки. И двамата сме нетърпеливи, а и много хора се усещат. Не пия, не пуша, не ходя на работа, напълнях.... не падат от гората.

Относно покупките за бебето. Не съм сред супер суеверните. Искам да ми минат важните прегледи и мисля да купувам дребните неща малко по-малко. Не искам всичко да се насъбира на куп. Кошарката, количка и такива по-големи покупки ще оставя за накрая. Не за друго, а искам хубаво да проуча нещата за качество, марка и т.н, за да не съжалявам после.
Поставила съм си лимит 1500 лв, но за сега съм се спряла на троен комплект количка+кош+седалка за кола. Както и на марката Пег Перего. ЗА СЕГА!

Момичета, тези дни ще си пускам изследванията, които ми назначиха. Казаха ми, че са пълна кръвна картина и урина и венерически заболявания - сифилис, хламидия и тн.
Та.. вие сами ли си записвате час за ендокринолог, за токсоплазмоза, микробиология и какви бяха още 🤔 тези за венерическите не се ли изследва чрез вагинален секрет, или може и чрез кръв ли как?! Хм...
В направленията ми пише само код и реално не знам какво точно ми е назначено.
Като ви чета през колко изследвания сте минали, се хващам за главата, аз още не съм минала и тези основните.

# 665
  • au bout du monde
Аз за сега ще правя само Пкк, желязо, глюкоза и урина. Други няма да пускам.

# 666
  • омъжена
Нормален тест за кръвна група. Повечето хора даже си я знаят. Ако се окаже с отрицателен резус фактор, тоест А-, Б-, АБ-, или както мен 0-, тогава АГ ще назначи антитела, на които не знам точното наименование Confused

Ако си А+,Б+, АБ+ или 0+  тогава няма никакви грижи.
ААА ясно е то това съм го знаела значи 😄 ок мерси много

# 667
За ендокринолог сама, да. Вагинален секрет не са ми взимали още, за токсоплазмоза не съм изследвана.

Та.. вие сами ли си записвате час за ендокринолог, за токсоплазмоза, микробиология и какви бяха още 🤔 тези за венерическите не се ли изследва чрез вагинален секрет, или може и чрез кръв ли как?! Хм...

# 668
В моя пакет направления от ЖК имаше и токсоплазмоза. Мисля, че тя също се пуска задължително в началото. Всичко е с кръвна проба. Вагинално само цитонамазка и влагалищен секрет.
Всички останали изследвания и прегледи са или по съвет на АГ или човек сам си се насочва. Аз лично си имам ендокринни проблеми и затова посетих ендокринолог даже преди да отида на гинеколог. Пускам си всеки месец изследвания на щитовидната жлеза и това е единственото допълнително, което правя извън АГ нещата.

# 669
Момичета, аз съм с отрицателен резус фактор и след мисед аборта, който имах ми поставиха съответната инжекция. Сега това, което ми казаха, е че ще следим само антителата, но доктора сподели, че щом имам поставена инжекция всичко би трябвало да е наред. Не е нещо страшно това с резус фактора при тази напреднала медицина.

# 670
При мен имаше затишие 3 седмици от повръщането,и вчера ми се върна жестоко, добре де да питам тези с второ и трето детенце, как може толкова различно всяко бременеене, първия път преди 4 години беше песен ,сега не знам как да се справя ,главоболие по 3 дена ,повръщане ,знам организъм нз какво ама...а е пак момиченце(което пак няма значение де) ох оплаках се...

# 671
Добро утро, момичета!
Гигова,  това ми е 3та бременност,  съвсем различна от предните. На предните нито съм имала киселини, нямам спомен и да съм повръщала, е сега от 8г.с до сега продължава повръщането. Но поне взех през ден да повръщам, което все пак е нещо. Надявам се вече това повръщане да отшуми

# 672
  • омъжена
Реших да ви покажа предните ми 2 бременности корем в 5месец.а сега съм с такъв в 3 🙂 1 бременност 2008

Бебе
2ра бременност 2015
бебе  

# 673
Здравейте мили дами,
Чета ви от самото начало,но предвид предишна загуба не бях много активна,чакайки да мине 12-та седмица Wink
Имам следия въпрос към вас.
В понеделник съм на БХС и преглед при проф.МАРКОВ само че проблемът е в това,че при записването на часа трябваше да съм в 12сед. и 6 дни,но на последния преглед докторката измери плода на 31.03 12 след и 6 дни което значи на прегледа ще съм 13 и .. Според приложението ще съм 13 след и 1 ден.
Според АГ-то ми това вече е 14-та седмица ,което аз не смятах така, а на завършена.
Според вас ще има ли проблем че съм в такъв срок от бременността ?

Благодаря Wink

# 674
Здравей,

Не би трябвало да е проблем. Отиди си спокойно на прегледа, няма да те върнат.

Здравейте мили дами,
Чета ви от самото начало,но предвид предишна загуба не бях много активна,чакайки да мине 12-та седмица Wink
Имам следия въпрос към вас.
В понеделник съм на БХС и преглед при проф.МАРКОВ само че проблемът е в това,че при записването на часа трябваше да съм в 12сед. и 6 дни,но на последния преглед докторката измери плода на 31.03 12 след и 6 дни което значи на прегледа ще съм 13 и .. Според приложението ще съм 13 след и 1 ден.
Според АГ-то ми това вече е 14-та седмица ,което аз не смятах така, а на завършена.
Според вас ще има ли проблем че съм в такъв срок от бременността ?

Благодаря Wink

Общи условия

Активация на акаунт