Студенти ~ Набор 2001 ~ Тема 84

• 48 487
  • 344
  •   1
Отговори
# 135
Българските университети ще бавят нещата с онлайн обучението максимално. ФМИ сега прави анкета колко имат сертификат...А изискване няма. Търси се оправдание да си стоят така неща.

МФ на СУ и МФ на МУ са присъствено в момента, със сертификати.
Имаше отсрочка 2 седмици, уни плащаше антигенен тест на студентите докато се ваксинират. След това студентите ще ги плащат сами.
Аз това и очаквам след изтичане на сегашната заповед от МЗ. На лекции само със сертификат.
В нашия факултег на СУ обявиха, че няма да се провежда онлайн паралелно с присъственото, т.е. или се ваксинираш, или правиш платен тест през 2 дни.
Таксата за летния семестър остава същата. Неваксинираните или прекъсват обучението, или представят сертификат.

# 136
  • София
Към мамите със студенти в ТУ и СУ. Как се готвеха за изпита по математика? Някакви материали, изпити от предходни години знаете ли къде могат да се намерят?
Само със знанията от училище се яви на изпита в ТУ. Профилът му беше математика.

# 137
  • дядовата ръкавичка
Към мамите със студенти в ТУ и СУ. Как се готвеха за изпита по математика? Някакви материали, изпити от предходни години знаете ли къде могат да се намерят?

За СУ, Мат 2 синът ходеше на подготвителни курсове към ФМИ, но така и не се справи на изпита. Вероятно в момента няма такива.
За ТУ, дъщеря ми реши две седмици преди изпита, че ще учи там. Готви се сама, решава тестове от предишни години. С оценката от изпита можеше да влезе всяка специалност.
И двамата са завършили ЕГ.

# 138
Българските университети ще бавят нещата с онлайн обучението максимално. ФМИ сега прави анкета колко имат сертификат...А изискване няма. Търси се оправдание да си стоят така неща.

МФ на СУ и МФ на МУ са присъствено в момента, със сертификати.
Имаше отсрочка 2 седмици, уни плащаше антигенен тест на студентите докато се ваксинират. След това студентите ще ги плащат сами.
Аз това и очаквам след изтичане на сегашната заповед от МЗ. На лекции само със сертификат.
В нашия факултег на СУ обявиха, че няма да се провежда онлайн паралелно с присъственото, т.е. или се ваксинираш, или правиш платен тест през 2 дни.
Таксата за летния семестър остава същата. Неваксинираните или прекъсват обучението, или представят сертификат.
Може би това е само за Медицинските Факултети, което и трябва да е така. Но останалите...На моята дъщеря, определено ѝ липсва визуалния контакт, а и спецалността ѝ е само в редовна форма. Много съм съгласна с Роки: Тук топката дъъъълго ще се тупка на едно място. Sad

# 139
Само за медицинска е. Даже за ветеринарна медицина не важи и са онлайн.

# 140
Ходят присъствено само на анатомия и още 2 неща. Упражненията. Останалото всичко е онлайн.
Нашичкият е ваксиниран и има сертификат, не съм се интересувала ходещите присъствено негови колеги какво показват.

# 141
Е нашия университет преподавателите спъват процеса

# 142
Е нашия университет преподавателите спъват процеса
Не само във вашия, Happy 😒.

# 143
  • София
На фона на това, което чета за българските университети, аз не смея да се похваля. След миналогодишния кошмар във Франция с пълен локдаун, излизане по 1 час на ден, вечерен час и т.н., тази година е истинска, пълноценна и присъствена. Учат по всичко присъствено. Само по английски бяха онлайн, заради преподавателка в напреднала бременност и след като тя излезе по майчинство, вече с новия преподавател са присъствено.

Натоварването в ученето е пак голямо, но като разнообразяваш със студентски клубове, асоциации и купони, нещата не са толкова тегави.

В университета се ходи без сертификат, но реално без хранителните магазини и градския транспорт, навсякъде се иска сертификат.  Тя се ваксинира август месец преди да замине.

Все още не може да почне работа заради многото учене, но поне получава студентски помощи за доходи, та е доволна.

# 144
  • Варна
Честит зелен сертификат на детето ми!
Направила си е антигенен тест и воала.
Веднага щом е споделила е привикана от доцент от катедрата за присъствени упражнения по свирене на инструменти, корейски. Досега беше онлайн това.
Добре се чувства девойката ми самостоятелно. Като не е вкъщи готви и даже украсява чиниите и храните. Grinning
Тези дни и аз ще се тествам за антитела. Дано са си получа и аз сертификата. Joy

# 145
  • Варна
Честита Нова Година момичета!
Здраве ви пожелавам, спокойствие и разбирателство у дома, работа, училище, спорт, хобита ... кой каквото му е на сърце!

Ние се събрахме четиримата тази година, у дома си бяхме снощи.
Студентката ни ще е тук до другата неделя и си заминава. Сесия я чака.
Успя да си намери стаж за следващата година, та и предстои една година работа в Лондон. После живот и здраве ще се върне в университета да си завърши третата година.
Много съм доволна защото тя е много доволна от мястото където я одобриха.

Иначе аз се радвам, че свърши предната година защото доста лоши неща се случиха на хора около мен.Sad И от все сърце се моля, всичко лошо вече наистина да е зад гърба им.
Да сме здрави само пък нека и да си мълчим тук в темата.Simple Smile То си е хубаво и да има с кого да си помълчиш.

# 146
Честита нова година, пожелавам здраве и щастие през новата година!

Ние също си бяхме в къщи, студентът се прибра на 26.12 и си тръгва на 07.01, кани се да отиде на работа в офиса няколко дни, докато е тук, учи, работи, започнахме да обсъждаме магистратурата. Както винаги сме на различни мнения:yum: Доволна съм, че редовно ходи на фитнес, защото това постоянно висене пред компютъра ме притеснява. Дано докато се прибере да се промени ситуацията в Нидерландия, за са може да продължи да ходи.

Тежка беше изминалата година, затова и искахме да се съберем и да изкараме няколко  спокойни дни заедно.

# 147
  • Високо в планината на изобилието
Честита Нова 2022 година!На всички студенти и техни близки пожелавам здраве,много радостни моменти,присътствено обучение и късмет!Нека има много пътувания,срещи,работа,любов и предишния(преди ковида) обикновенния живот!Синът ми празнува с компанията,ние с баща му посрещнахме новата година вкъщи.Предстои сесията,а после дано да има присъствено обучение.

# 148
  • София
За много години, момичета! Да сме здрави и да се радваме на това, което имаме.
 И ние имахме доста сътресения миналата година,  семейството ни рязко намаля и Коледата беше по-различна, но такъв е живота.
Студентът се прибра, бяхме си 4мата на Коледа и НГ и след няколко дни си тръгва. Там е добре, има и присъствени лекции и упражнения, работи, доволен е. Сесията май ще му е февруари-март. Дано се закрепят нещата и наистина да си влезе нормалният живот в релси.

# 149
  • Русе
Успешна и здрава Нова Година пожелавам.
Аз пък вече втора година не мога да усетя, че имам студент с това дистанционно обучение. Само по три седмици учиха присъствено в Софийския университет и първи и втори курс и това беше. Сега се очертава, че и изпитите ще бъдат дистанционно. Събира се с приятелите си от ученическите си години, работи от време на време нещо почасово и това е.

Общи условия

Активация на акаунт