Студенти ~ Набор 2001 ~ Тема 84

• 48 216
  • 344
  •   1
Отговори
# 165
Моят младеж е добре, работи и учи, ще се прибира началото на юли.
Изгуби си личната карта, та се наложи да ходи до посолството.
Тази година предметите и изпитите са по-сериозни, но до момента се справя.
Обажда се един -два пъти в седмицата, иска ми са да е по често, но човека е зает.
Ако обаче  някой тук е болен или има някакъв проблема звъни всеки ден, та не мога да се оплача от момчето.

# 166
  • No Line On The Horizon
В големи приключения се вкарахме като малката (в 10 клас е) кацна в Холандия в неделя  в Айндховен. Оказа се, че има проблем с влаковете в цялата държава и така и не тръгнаха до края на деня, а тя трябваше да отиде до Хага. Спасихме положението, като спа при приятел, с който са отраснали, който учи в Айндховен, но на мен ми побеля косата. Зимата пък сестра й като се прибираше за Коледа, бях взела билети през Милано и изтърва връзката. Изобщо доста стрес ми се насъбра

# 167
При моята също са добре нещата, тежко е следването, но много много интересно Simple Smile отдавна са присъствено упражненията, лекциите май главно онлайн. Не работи, но евентуално от лятото ще започне стажове или работа по специалността.

# 168
  • Варна
Моят младеж се прибира днес, две седмици ваканция има. Трябва да е във влака за Айндховен вече. Когато сестра му/10 кл/ беше при него през ноември, също заради проблем с влаковете едва не изтърва полета на връщане. Явно при придвижване с влак трябва да се предвиди по-голям толеранс. Присъствено са от началото на февруари, януари бяха онлайн.  Доволен е и му харесва много. Получават му се нещата. Направил е вече график с кого и как да успее да се види тук. Изследвания има да прави и той и аз,  моля се да сме здрави само.

# 169
  • Пловдив
Девойката от края на февруари си е в София. Изобщо не знам кое е онлайн, кое присъствено. Но е доволна, че ходи на упражнения, гледа какво са направили другите, какви забележки правят преподавателите на всеки по отделно. Важно е, когато имаш такива проекти. Учиш се и от грешките на другите.
Но то и не остана много. Има още 2 седмици преди ваканцията, после 2 седмици ваканция и още 2 седмици от семестъра. От 25 май са в сесия, има един изпит с теория и практика. Всичко друго са проекти, курсови работи, контролни т.е. с текуща оценка. Иначе прави калъпи, лее гипс, шлайфа, рисува, реже и лепи. Сигурно в стаята ѝ е като в работилница.
Чакаме да я одобрят за стаж по специалността. Не държа да е платен. Искам да влезе в работна среда. Нейна приятелка работи във фирма, в която се занимават и с инженерен дизайн. Иначе приятелката ѝ работи там от 11 клас, програмира роботи момичето.

радвам се, че децата ни са добре

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:24 от dundi73

# 170
  • Варна
Радвам се, че чета за спокойни и здрави деца.Simple Smile
При нас нищо ново. В Англия тази учебна година си е изцяло присъствена, няма никакви мерки там/ковидни/ и това определено се отрази добре на нашата студентка.
Бях писала, че подписа договор с лондонска брокерска фирма. Договора и е за 13 месеца от 1 август. По тази причина ще се прибере за около месец юни-юли, като е планира контролни здравни прегледи и се надява да я одобрят в очната клиника за лазерна операция за да си коригира зрението.
Все още не е намерила къде ще живее в Лондон, иска да ходи на работа пеша или с колело а това означава да е някъде около ситито. Доста е натоварена в унито, отделно си ходи и на работа но ще я свърши и тази.

Пишем си и/или се чуваме всеки ден, пред кой да попъшка освен пред мен.Simple Smile

Ходи в Германия за седмица при приятелка и беше много щастлива, със семейството на приятелката и ходили и до Холандия на дневна екскурзия. Добре и се отрази.

# 171
  • Варна
Стейси, беше време някой да побутне темата Wink 

При нас се случват обичайни, ежедневни, не-чак-толкова интересни неща, но пък и моичкият си е в къщи. От първи април са с присъствени упражнения, но лекциите продължават да са онлайн. Имат трима украйнци в групата, двама са тук, но третия, с който Марио е най-близък, не е успял да дойде, не го пускали да излезе от Украйна, и много ми е жал за детето, опасявам се че ще му провалят и семестъра, след като вече са присъствено. Дано измислят нещо, и да му позволят онлайн достъп.
Иначе (похвал Simple Smile ) Марио е приет в IT Master class, много хубава програма само за 15-20 от най-добрите студенти в университета, в която лектори са специалисти от различни фирми, имат интересни занятия, и стажове в работна среда.

# 172
  • София
Ей, колко хубаво да "видиш" старите муцуни! Grinning
При моят пък сесията се явява август. Много тъпо, а и тогава и септември ще има практикуми. Чуваме се доста по-рядко, веднъж, два пъти седмично, но е нормално, по-заети са сега.
Иначе и те имаха едно пътуване уикенда да компенсират липсата на " Welcome week" още първият семестър. Simple Smile 
Радвам се, че всички деца от темата са добре и се справят!

# 173
  • Варна
Нещо ме е стегнало сърцето
Така, пораснаха децата. Разлетяха се. И така все ще ги чакаме да си дойдат!

# 174
Здравейте и от мен. Не съм влизала във форума от месеци. Но сме добре, да чукам на дърво. Моето момиче работИ цяла есен и зима, но вече тръгна присъствено и ѝ стана непосилно, та сега е само студентка. Оглежда стажовете, но за съжаление условието е да има завършен трети курс. Така че, ще почака...Сесията мина отлично, всички изпти взети. До момента добре, но каза, че доста са намалели като брой студенти. Харесва ѝ, че са присъствено - каза, че визуалния контакт е нещо безценно.
Иначе сега, третия семестър е с доста по-натоварваща програма, но все пак, намира време за фитнес и някой и друг купон с приятели  в събота вечер. Така де, не може само над книгите. Smiley И...навярно след лятната сесия, отново ще работи по морето. Миналогодишните ѝ работодатели вече я търсят. Ще видим...само здраве да има.

# 175
  • столицата
Малко се вмъквам в темата ви, но дали някое от децата ви е пътувало по програмата  discover Europe? Помня, че някой беше споменавал, но дали беше от вашия набор.. Дъщеря ми е одобрена и бих искала да  взаимствам идеи и хитринки за организацията.

# 176
  • София
Видях, че темата за набор 2000 се е размърдала, та реших и аз да побутна нашата Simple Smile Как сте момичета, как са децата?

Моята завърши успешно 2-ри курс и вчера се записа административно в 3ти. Сега е на стаж тук в България, а целия септември ще е на стаж в Париж, като последните 2 седмици от септември ще трябва да го съчетае и с началото на учебната година. Помежду двата стажа ще намести и две морета - едното с нас и едното с приятели.

Почна да се оглежда и за магистратури. Иска да си продължи в същия университет, но кандидатстването е наново и конкуренцията доста сериозна. Май се ориентира повече да остава и след завършването във Франция.

# 177
  • Пловдив
Моята девойка е взела всичко, но по едната дисциплина иска по-висока оценка, та има ходене до унито другата седмица. Започна стаж, разучава нова програма за чертаене, дават ѝ домашни Joy Казах ѝ, че на мен този стаж започна много да ми харесва.
Не знам какви са ѝ плановете за почивка все още. Има някакви идеи без конкретика в дати. Аз искам да продължи да си ходи във фирмата и след 3те седмици стаж. Да видим дали ще се получи.
Ян, точно преди два дена приятелката ми, която живее в Париж, сподели, че след приема на килограм в "бакалавърските" програми, приемът в магистърските е станал доста труден. Ситото е голямо дори за кандидати с високи резултати от първия цикъл. Защото французите все още си крепят тяхната система 3 + 2 + 2 за правото. И това в много голяма степен важи за юристите.
Успех на момичето ти, както и за оставането във Франция.

# 178
Моето момче се прибира на 02.07. не сме го виждали 6 месеца, свалил е 15 кг.
Явно не му липсваме, защото ме накара да му купя билета за връщане през септември, още вчера.
Чака само оценката от една домашна и ще приключи.
Продължава да работи в същата фирма, сигурно при тях ще си изкара и стажа.
Каза, че ще говорим за магистратурата като се прибере.

Явно децата са се ориентирали добре какво да учат щом стажовете им харесват:)

# 179
  • Варна
И моето си е тук за малко повече от месец. Купи билет за връщане в Лондон, от 1 август почва 13месечния си стаж.   Фирмата е стара, в ситито, както и да е, сега проблема е гардероба. 170/45кг - мисия обречена. Едно дето нищо не харесва, второ - хареса ризка, xs е голяма, xxs няма. Та такива работи. Почива си сега.Simple Smile Догодина ще се върне за последната година в университета и тогава ще мисли за магистратура ... .

Общи условия

Активация на акаунт