Студенти ~ Набор 2001 ~ Тема 84

• 48 171
  • 344
  •   1
Отговори
# 285
  • столицата
Браво! Това си е признание!

# 286
Браво, отлично признание!

# 287
  • Варна
Добър ден! Дано ви намирам вас и наборите в добро здраве!
Аз влизам да се похваля, че девойката най-после получи отговор от желаното уни в Лайден, че е приета за магистър. Живот и здраве, да си вземе държавния изпит другия месец и дано няма проблеми с документите. Че от този университет искат диплома до началото на учебната година, а в СУ ще им ги дават през май следващата година.
Едната година ще учи в Корея, по програмата на унито.
Девойката спомена нещо и че ще ни прави пълномощно, ако се налага да вадим разни нейни документи оттук, ако тя вече е там.

# 288
Стейси Грей, браво на девойката!
Пълномощното е добра идея, както и електронния подпис, моят младеж го ползва.
Да си изкара и многоезичен акт за раждане, необходим е за регистрация в общината в Нидерландия.

Моят младеж след много размисли отказа стажа в Япония. Натежа това, че завършването на магистратурата се отлага с една година, като се върне трябваше на ново да търси квартира а това е сериозно предизвикателство а тъкмо се премести в Хага. Ако въобще, ще ходи на стаж, ще е след магистратурата, при него не необходимо да кара стаж. Той реално започна да работи веднага след завършване на 12 клас та има достатъчно стаж. Ако е обмен без прекъсване на обучението е по-добре.Спокойно след година и половина, може да си търси работа където иска по света, включително и Япония.

# 289
  • София
Стискам палци Стейси.

На моята ѝ дойде акъла и желанието и ще кандидатства в СУ.

# 290
  • София
Браво на младежите, следват си пътя!
Моят синковец, слава богу си взе онзи изпит и приключи с бакалавърската. Няма идея кога ще му дадат дипломата, а магистратурата в Стокхолм започва през август. Сега на дневен ред е да измисли как да си пренесе багажа, барабар с колелото ако може, от Германия до Швеция. Квартира поне си е намерил, не много близка до университета, но поне е някаква, че като заминаваше за Германия и това нямаше.

# 291
liani, аз за Нидерландия бях намерила няколко фирми предлагащи услуга по преместване, едната дори беше точно за студенти.
На моето диване, което няма шофьорска книжка, му помогна приятел, бяха наели бус.
Една част пренесе по влака, включително мопа с кофата, макар че сто пъти му казах да ги остави и да си купи нови, не можело скъпи били, но при него разстоянието е много, много малко.
Друга част продаде на следващия наемател на стаята.
Някои неща  като леглото и матрака купихме на ново.

# 292
Здравейте,
Само аз ли имам чувство , че като ли вчера се търсеха квартири за първокурсници …
А вече начини за “отърване” AstonishedHeart

# 293
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Стейси Грей, успех на държавния изпит ... то не остана.
Браво и късмет за магистратурата!
За пълномощното - аз имам такива и от двамата. Пълномощните трябва да са изключително подробни и описателни за правомощията и услугите които евентуално бихте искали да се ползват. "Да ме представлява пред банкаХ" само не върши работа ако не е описана услугата - например,заявяване на смяна на ПИН, получаване на нов ПИН, подновяване на пластика, получаване на новата и т.н. за всичко и навсякъде.
От опит го казвам. Доста пъти съм ги ползвала.

liani, не мога да помогна за фирми за багажа и съвети в тази част на света.

И на моята и предстои местене на всичкия багаж от Бат в Лондон.
За целта обаче баща и ще отиде до там за два дена, ще вземат рентакар и ще и помогне. "Момичето на тате" - какво да ги правиш ... Simple Smile тя няма 50 кг с мокри дрехи, не иска да я оставя сама да мъкне.

От началото на септември почва работа тя в Лондон. Хареса и там
Скрит текст:
Студентството вече е зад гърба и, изпитите минаха, средата на юли ще идем да си вземе дипломата.
След дни се прибира у дома за до тогава и нямам търпение. По Коледа се видяхме... как лети времето.

# 294
  • Варна
Абе пораснаха.Перят крилата вече
Ама те са наистина големи вече, въпреки че аз все си викам на моето патенце, котенце. Heart Eyes

# 295
Наистина не знам как лети времето, да не говорим, че някои от наборите им вече имат деца, което не знам защо ме шокира толкова де Joy

# 296
  • Варна
Да Хепи, и аз незнайно защо съм от изненаданите. Щерката е у дома за кратка ваканция и е срещнала съученичка бутаща бебешка количка. Дали ще се хвалим тук коя е станала баба?

Хубавата новина при нас е , че Кеймбридж ѝ предложи пълна стипендия за таксата на обучение, което значително ни облекчава.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 14:11 от ЛюбОff

# 297
  • София
Любоff честито за стипендията! Браво и на всички завършващи и започващи магистратура или работа. Попътен вятър и много успехи!

Времето си върви все едно вчера беше като ги приеха студенти. Аз преди 10 дена още една абитуриентка изпратих, а наесен ще съм с още една студентка - този път в Холандия.

За съученици с деца и аз да потвърдя -2 съученички на моята от класа до 7 клас вече са с дечица. Живи и здрави да са. След време може да се засичаме тук и за внуците Simple Smile

# 298
ЛюбОff, браво на девойката!

Ян@, цял следобед се ровим в условията за кандидатстване в различни университети в Нидерландия, тази есен е ред на малкия.

# 299
  • Варна
ЛюбOff, страхотна новина! Браво на Катето! Да разперва криле и да превзема света, тя го може Simple Smile
У дома въпреки оставащия държавен изпит на 21-ви юни, вече никой не се интересува от университети Simple Smile
В началото на юни получи първия си самостоятелен проект в работата, по някакъв европейски проект, за техен клиент ще пише програма. Въодушевен, много е надъхан да се справи, до края на юни трябва да представи работещо демо.
... а майка му все още тайно се надява да запише магистратура, ама ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт