Не, това не е шега, виждам втората черта !~бебеправене 386~

• 28 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Блускай, моята оперативна лапароскопия беше в майчин дом с избор на екип и платих 1250лв. Първите 4-5 дни имах неразположения, след това се чувствах добре.

ММ вече е ваксиниран с две ваксини. Не мисля, че такива дискусии помагат на някого, винаги ще има супер разнопосочни мнения. Това е личен избор и усещане, в крайна сметка най-рано след 10 години ще имаме по-ясен поглед над нещата.

# 91
  • София
snowwhite12 аз ползвам My calendar, ама вече не знам колко години, поне от около 2011та, имам много данни натрупани и ми изчислява и уцелва до последната стотна с +/- 1-2 дни. До сега нямам разминаване нито на О нито на цикъл, но аз съм по учебник с О и цикъл въпреки ПКЯ и ИР. Покрай бебеправеното ще опознаеш тялото си по-добре, ако ползваш особено ленти за овулация, аз примерно преди това не знаех че болките които изпитвам са овулационни, мислех че е възпалено черво или подобно.

По темата с ваксините, ние и двамата с мм вече си сложихме първата доза още на първите дни от зеления коридор и не пропуснахме месец с бебеправене, овулацията даже ми беше седмица след ваксината. Втората доза ми е май месец, не се притеснявам изобщо да си я сложа без значение дали ще съм преди/след овулация. Вече дай боже на положителен тест бих се консултирала с лекар.В Сащ се прилагат вече всички одобрени ваксини върху бременни. Особено след последните случаи на бременни с ковид и фаталния изход се радвам че не се поколебахме да направим при първата възможност тази стъпка.

# 92
  • В страната на мечтите.
Tortelina, аз ще се ваксинирам, половинката ми също, но ще ти пиша на ЛС, за да не разводнявам темата и да не стават спорове за нещо  което е изцяло лично решение.

Snowwhite, както вече са ти казали зависи от колко време го ползваш, а ти го имаш от твърде кратко. Аз използвам друго и въпреки, че го използвам от поне 5 години без прекъсване, то пак не винаги мога да му разчитам, защото това е статистика, а както бях казала вече твоето тяло не се интересува коя дата е, колко е часът или какво планираш, то си работи по собствен ритъм. Пък и ако си с нередовен цъкъл съвсем може да се обърка.

RainbowFlower, теб, прекрасна, няма да те пропусна никога Stuck Out Tongue Winking Eye Heart Да доведеш и Бруно да ни се покаже и да му видим големите уши и още по-големите номера Smile Heart

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 10:47 от Трополинка

# 93
Iv.Atanasova и аз съм като теб, учител и в момента уча магистратура, предстои ми дипломиране. Желая ти успех 🍀

Относно приложенията , аз ползвам Моят календар, откъм интерфейс ми допада , но иначе на прогнозите му не вярвам. Използвам го от години и въпреки това прогнозите не са съвсем верни, освен в месеците, когато МЦ е като по часовник.

Съгласна съм с Мацето , че покрай опитите човек започва да опознава тялото си. И аз вече усещам кога е ОВУ по болките, пробожданията , течението.

# 94
Мацето, Хера, Трополинка благодаря!
С редовен цикъл съм, за първи месец ми се случва тази гадост да го чакам толкова дълго. 
В момента до колкото знам се провежда изследване върху бременни, които са се ваксинирали (по време на бременността) с Астра Зенека. Може би скоро ще има някакви първи резултати как се отразява.

# 95
Само да допълня, че категорично не искам да обръщам темата в дискусия "За или против ваксините".Просто това е дилема пред, която съм изправена и ми е полезно да чуя мнението и на други момичета, които са в борбата за бебе.
Затова и казах, че на лично би било по уместно😉!

Стиснати палци🤞 на всички от мен!

# 96
Здравейте, нова съм във форума, макар, че ви следя вече от половин година.
Аз съм на 30 г., ММ е на 31, нямаме деца.
Почнахме с опитите от септември, макар че все още гледаме малко несериозно на нещата - не засичам овулация и просто се надяваме да я уцелим, за момента без успех.
Цикълът ми и преди отиваше към 28-30 дена, сега покрай опитите още се удължи.
Месеца вече го отписахме, М я чакам тези дни и ще почваме наново с опитите.

Стана дълъж пост, но се включвам и по темата за ваксините, въпреки че съм съгласна, че изборът си е индивидуален и не се опитвам да убеждавам никого.
За нас беше важно да се ваксинираме, тъй като от първа ръка видяхме и как се кара болестта - ММ беше болен по време на втората вълна. Той вече се ваксинира с двете дози на Модерна, аз пък от вчера съм с първа доза на АЗ, единственото, което не одобрявам в нея, е колко дълго се чака за втората доза - следващата ми е чак за началото на юни.

# 97
  • София
Tortelina разбира се че е хубаво да се обсъди, все пак сме големи хора и можем да водим здравословна дискусия и на тази тема. Ето, аз съм опитно зайче по тази тема и ще ви докладвам как върви при нас и дали има някакви разминавания. До тук О си беше точно на датата, цикъла си ми дойде нормално,нямаше никакви смущения. Здравословно се чувстваме супер. Ще докладвам и за в бъдеще как протича, ще направя и тест с антитела да видим как се движи.

# 98
Влизам като прясно караща Ковид бременна (до неделя в карантина) да ви кажа че 1) вече се възстановявам и съм ок и 2) ММ, когото аз лично наричам "ходеща реклама на ваксината" не разви нито един миниатюрен симптом - 3 седмици след първата си доза, когато аз развих симптоми. Той е абсолютна пушка. Много се говори, но ви давам инфо от първо лице на човек минал през Ковид, живеещ с ваксиниран...явно работи - и поне при нас, слава Богу, той не се разболя. Щеше да ми е много да го мисля и него!
Отделно палци за всички чакащи и много успешна тема пожелавам!

# 99
Момичета, съвсем без да звуча императивно, минавам да кажа по темата с ваксините, че майка ми е здравен работник и ми каза, че хората, които бебеправят и се очаква в следващите три месеца бременност, не е преповъчително да се ваксинират. И тя,и баща ми, и баба & дядо са ваксинирани. Всички с пфайзер.Мама се разболя след първата доза, но все пак такава е работната ѝ среда и след първа доза не се очаква изграждането на антитела. Баща ми пък, който тогава също беше с една доза не го хвана от нея, а спят заедно..... Не съм антиваксър, просто ви казвам мнението ѝ от гледна точка на група хора, които работят за бебе Kissing Heart

# 100
  • София
Mimirita правилно е казала майка ти, защото това е официалното становище на БЛС. За мен е неиздържано и неоправдан риск към жените в репродуктивна възраст и за себе си прецених че няма да го спазвам.

# 101
Мацето, Хера, Трополинка благодаря!
С редовен цикъл съм, за първи месец ми се случва тази гадост да го чакам толкова дълго. 
В момента до колкото знам се провежда изследване върху бременни, които са се ваксинирали (по време на бременността) с Астра Зенека. Може би скоро ще има някакви първи резултати как се отразява.
Има резултати и то не само за Астра Зенека.... за съжаление трагични. Аз лично не бих се ваксинирала по време на бременност и кърмене. Живот и здраве да се появи бебчето, с ММ бихме се ваксинирали единствено, за да можем да пътуваме свободно. Като цяло няма полза от ваксините, защото голям процент от ваксинираните с 2 дози се разболяват от Ковид, отделно не се знае какви ще са последствията в бъдеще от ваксината. Не отричам самия Ковид, при някои протича много тежко, но не бих се ваксинирала. Това е лично МОЕ мнение и не ангажирам никой с него. Нито един от колегите ми няма да се ваксинира. Прикачвам малко статистика.

# 102
Мацето , разбира се, просто реших да споделя информацията Hug

# 103
Кактус, тези резултати не ми вдъхват доверие честно казано, не приличат на ,,официални" *признавам обаче, че не знам какво е ВАЕРС, но с тези сензационни изказвания над резултатите звучи като избрано инфо с цел манипулация*. С най-добри чувства, просто изглеждат като постинг от фейсбук или нещо подобно. Освен това данните са много под въпрос, засягат само една група и абортите може да са от друго.

Както и да е, всеки си решава.

# 104
https://www.eshre.eu/Home/COVID19WG
Сигурна съм, че колкото членове на темата, толкова и мнения 😀 Всеки е свободен да вземе решение за себе си и да прецени ползите и вредите.

Общи условия

Активация на акаунт