Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 3

• 80 888
  • 860
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
И аз бях само с бинт там.
Чорапът вкъщи си го сложих.

# 136
  • София
Vici75, на мен ми сложиха дълга, тънка превръзка по дължината на крака, там където са пробожданията за упойката после ми обуха в легнало положение компресионен чорап, определено кракът ми изглеждаше някак налят с течност и по-дебел от другия, дори с чорапа, в рамките на 2 дни станаха еднакви. И аз мисля, както казва Доли, че това спихване най-вероятно се дължи на упойката и като свалиш твоя бинт всичко ще бъде нормално. Момичета, минали вече аблацията, колко време след това разширените вени се свиват, аз съм 2 седмици след аблация и виждам, че повечето вени са се свили, но има и такива, които още се виждат, та въпроса ми е да чакам ли още заличаване или каквото се е свило до момента? Аз нямам никакви разрези само дупчицата където е влизал катетъра и конци нямам, явно наистина различно я правят тази аблация или я комбинират с минифлебектомия при някои, а при други със склеротерапия.

Като ме гледа онзи ден на доплер, вената се беше свила с поне 2/3 от преди, но има още да се свива. Доколкото четох процесът трае няколко месеца - свиване и разсорбиране от организма. На мен прасецът ми се е свил видимо, но все още е по-дебел от другия. Яд ме е, че не се сетих да го измеря преди операцията.

# 137
Някой да ходил при проф.Лъчезар Гроздински (сити клиник)?  Чудех се дали при него или проф.Милена Станева(токуда) ,но си оставих часа при Гроздински.

# 138
Махнах бинтовете днес сутринта с нетърпение. Изкъпах се най-после. Това май най-трудната част се оказа. Крака ми се оправил, не е провиснал Simple Smile няма нищо гадно от долу. Очаквах повече Simple Smile Ето снимки, койтоне може да гледа да не отваря моля.
Скрит текст:
тук ми се отпечатал бинта, не е ефект от опрацията: Това черното е фулмастер:

Явно под тая лепенка има конец. Раждала съм секцио и имах такива лепенки, но върху телбот.

# 139
  • Miami
Екстра си, даже нямаш синини. Аз като помня какъв ми беше крака, синьо-лилав от коляното нагоре. Но пък нямах никакви конци, само две дупчици, които сега даже не виждам белези от тях.
Ще носиш ли чорап?

# 140
Ооо да. Даже нося вече. Докторката ми каза 2 седмици. На листите от изписването пише 8. Та ще доуточнявам в други ден. Обаче сега пък така ме боли край лепенката като сложих чорапа, че не е за говорене. Иначе без него съм ок. Няма болка. Но тоя чорап като опре, стегне и закача ли не знам….

# 141
  • Варна
Здравейте!
След  профилактичен преглед  при специалист Съдова хирургия се оказа че ,хапчетата и мазилата ,които две годни съм  ползвала , няма да ми помогнат.Трябва да се правят инжекции или така наречената  склеротерапия.
Краката ми са с множество капилярни мрежи ,има една две ,които ме притесняват
Скрит текст:
.
Бихте ли ми препоръчали специалист във Варна към който да се обърна.Склеротерапията минава ли по ЗК?

# 142
Здравей, във Варна склеротерапия правят доцент Ангелов и доктор Големанов. Аз ходих при Ангелов преди 3 месеца. Прави ми склеротерапия с пяна. Мисля, че няма спасение, имам нова малка синина на глезена.
Процедурата не се поема от здравната каса. Моята вена беше доста по-зле от Вашата.

# 143
  • Варна
Аз имам седем-осем такива мрежички, ама не мисля да се подлагам на това, щом пак се появяват...

# 144
  • Варна
Аз имам седем-осем такива мрежички, ама не мисля да се подлагам на това, щом пак се появяват...
Много ми е грозно ,не мога да сложа нито пола ,нито къси гащи ..Над 30 градуса с панталон ..не.
Ще си запазя час при доктор  Големанов за септември месец.

# 145
  • Варна
Въобще не трябва да ти пука, ама Въобще, разбираш ли? Щом не вреди за какво ти е да дадеш 2000 лв и след това пак да са там? Отивай на море и направи тен, няма да ги виждаш, ще си отпочинала и инвестирала в душата си.

# 146
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
След  профилактичен преглед  при специалист Съдова хирургия се оказа че ,хапчетата и мазилата ,които две годни съм  ползвала , няма да ми помогнат.Трябва да се правят инжекции или така наречената  склеротерапия.
Краката ми са с множество капилярни мрежи ,има една две ,които ме притесняват
Скрит текст:
.
Бихте ли ми препоръчали специалист във Варна към който да се обърна.Склеротерапията минава ли по ЗК?

- Специалист за Варна не мога да препоръчам.
- Склеротерапия правих преди две години, едната вена пак "цъфна". Но така или иначе, съдовия хирург, който ми слагаше разтвора, каза, че това е козметична процедура, и се прави на две, три години.
- Сестра ми си маха капиляри с лазер, но не е в България, засега е доволна.

# 147
Въобще не трябва да ти пука, ама Въобще, разбираш ли? Щом не вреди за какво ти е да дадеш 2000 лв и след това пак да са там? Отивай на море и направи тен, няма да ги виждаш, ще си отпочинала и инвестирала в душата си.
Склеротерапията с пяна е около 150 лв. Лазерната аблация е доста по-скъпа, но всеки случай е индивидуален.
За моя случай препоръчаха склеротерапия, защото се води козметична процедура. Нямах болки, но вената беше супер изпъкнала, синя и с подутини по целия ход. Отделно имах и повърхностни капиляри, които ми склерозира отделно с течна склерозация. Но те не ми пречат..  на фона на грозната голяма вена... така или иначе не очаквам кракът ми да стане като чисто нов. Отдерно цялата вена в момента е кафява и сигурно ще трябва да мине година и повече докато избледнее.  Тоест за това лято така и така ще е грозно. Пък за другото лято живот и здраве очевидно ще имам нови синини.  Затова казват хванеш ли се на хорото, ходиш всяка година. Честно казано вече съм се примирила, че няма оправия. Поне да не ме боли.

# 148
Някой знае ли колко пъти може да се прави склеротерапия? Аз съм правила по веднъж и на двата крака ,сега имам една леко видима и искам пак да си направя след лятото,но се чудя колко пъти може да се прави?

# 149
Вчера ходих на видезон. Всичко на ред за сега. Чудят се как така нямам ни една синина. Аз пък после взех да се чудя дали всичко е направено както трябва и защо да нямам пък ни една синина. Мисълта да мина пак през същото нещо ме ужасява. Като цяло съм добре. Движа се, но мястото на този малък разрез ме боли доста. Не вземам никакви болкоуспокояващи. Спрях ги, защото реално нищо друго не ме боли, освен този малък разрез. Вчера ми махнаха и конците. Лепнаха ми някакви лепенки дето трябвало сами да паднат до 10 дена. Казаха ми да нося дългия чорап 2 седмици, и да си взема до коляното и да го нося още 6. Значи общо 8 седмици. Май ще си карам с дългия чорап. При мен е хладно на всякъде, а на вън никой не ходи така или иначе. От работа в колата и после в нас. Края на август съм пак на видеозон, тогава с докторката ще се видя. Крака ми доста утъня, и ми се струва по-тънък от другия. На басейни докато не се затврои раната нямало как да ходя, на фитнес забрави за сега. Та какво друго ми остава освен да вървя и да се угоявам.

Общи условия

Активация на акаунт