Есента е вече тука, а в количката навън ЮНСКО бебе гука

• 9 972
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
  • на брега на Дунав
Здравейте мами. Значи все пак ви хареса жилетката пък и Еми вярно е голяма манекенка. Определено обаче не се е маетнала нито на мен нито на баща си  smile3532. Едни сме пластики и двамата Ужас просто, пък тя с такава лекота и се одава да позира да ни е жива и здрава.
Камбанска верно е, че в нашия малък град имаме детски магазини супер много. Имам чувството, че станахме градът на барчетата и детските магазини. Добре заредени са, ама виж за цените не мога да преценя, защото нямам наблюдения от други градове, но са добри.  Козметиката за моя бебо е същата като тази която си избрала и ти, вече си мислех, че никой друг освен мен не я ползва за това си и трая. Мога да кажа само суперлативи за нея. Аз полвах лосиона за тяло още през бременността, кожата ми беше болезнено суха и почти нищо не ми помагаше или трябваше да се мажа по няколко пъти на ден за да има ефект. С този лосион обаче се родих направо, дори с едно намазване вечер на другия ден нямаше нужда да се мажа пак, което за мен беше супер. Това ползвах и за стрии понеже интензивно хидратира кожата и наистина имаше ефект. Та после реших, че тази козметика ще ползвам и за Сами. Ползвам и кремчето за подсичане, лосиона и шампоанчето което става и за тялото. На сестра ми пък малкия се беше обринал супер много от едни памперси, направо имах чувството, че няма да успее да му се възстанови старата кожа. Беше пъпка до пъпка по цялото му дупе отпред отзад навсякъде. Маза с какво ли не бани със билки прави и пак нямаше голям резултат. Тогава взе една ампула от същата козметика, която я дават за такъв проблем. Много цапа това нещо, ама за нула време целия обрив изчезна и дори белези няма. Така че с две ръце гласувам за тази козметика пък и съвсем не е скъпа. Ама една реклама им направих  Joy Предполагам, че си зависи и от поносимостта на бебто, но при мен тя  действа безотказно.

# 256
  • на брега на Дунав
Пепитка благодаря за рецептите, супер си. Ей тая баба костенурка, ще си я изпробвам при следващия удобен случай да ги шашакаме хорицата. Много си падам по такова интересно сервиране на храна, ама многогооо. Иначе палачинкова торта съм правила ама така наредена много повече ми се нрави. Знаех, че руснаците са много добри в дизайна и вътрешното обзавеждане, ама за кулинарните им способности дори и не съм подозирала. Благодаря отново. Айде стига съм досаждала.

# 257
Корнелия тази козметика каква е като ценички,изглежда много добре,аз ползвам на Нивея но напоследък много й надуха цените

# 258
  • на брега на Дунав
Корнелия тази козметика каква е като ценички,изглежда много добре,аз ползвам на Нивея но напоследък много й надуха цените
Ами в Силистра лосиона, който е 750 мл е мисля 7,20 беше . Кремчето за подсичане (100мл) беше около 6,50 лв и пък за шампоанчето виж ще те излъжа ама не беше скъп мисля около 3-4 лв той е 250 мл. Аз вече свършвам първата партида и тези дни ще си купя пак та мога да ти кажа и по-точно цени, ама и тези са си точно може би с разлика около 0,20 0,30 стотинки, че аз обикновено помня левчетата, а на стотинките след тях не обръщам много внимание особено когато пазаря много неща наведнъж  Mr. Green.

# 259
  • Пловдив
Пепитка благодаря за рецептите, супер си. Ей тая баба костенурка, ще си я изпробвам при следващия удобен случай да ги шашакаме хорицата. Много си падам по такова интересно сервиране на храна, ама многогооо. Иначе палачинкова торта съм правила ама така наредена много повече ми се нрави. Знаех, че руснаците са много добри в дизайна и вътрешното обзавеждане, ама за кулинарните им способности дори и не съм подозирала. Благодаря отново. Айде стига съм досаждала.

Мила ето ТУК може да видиш и палачинковата ми торта.
За жалост я няма в разрез.

Ама да знаете как ми се правят пак разни вкусотии, ама пусто нямам време с малкия  Sad

Приятен ден от нас  Hug

# 260
  • Пловдив
Днес май ще ви писне от мен.
Пускам ви и рецептата за еклерите. (това е оргиналната, но аз съм си я променила леко)

За тестото:
250мл. вода
75гр. масло (аз ползвам 50гр. мсло/50гр. олио)
150гр. брашно (отиват около 200-250)
3-4 яйца (колкото поеме за да не е рядко тестото)
щипка сол

За крема:
350 мл. прясно мляко
70-80 гр. захар
75-100 гр. масло
30гр. натурално нишесте или 4-5 с.л. брашно
60-80 гр. пудра захар
ванилия

За глазурата:
Бялата е от разтопен на водна баня бял шоколад, кафявата е масло, захар, какао и прясно мляко, които се смесват и се загряват или на водна баня или директно на котлон докато се получи еднородна смес  (за жалост не знам точните съставки, правя глазурата на око)

Начин на приготвяне:
За тестото: Водата и маслото се кипват, слага се щипка сол, дърпа се от котлона и веднага се сипва брашното, като се бърка енергично с дървена лъжица. Яйцата се добавят едно по едно добре разбити след като сместа леко истине (внимавайте да не стане рядко тестото, може и да отидат само 2 яйца и за това се добавят едно по едно, докато не се поеме добре от тестото) . После с намазнени ръце оформяте малки топчета и ги печете в предварително загрята фурна на 200-250 градуса до порозовяване
За крема: Млякото и захарта се слагат да кипнат на котлона + 1-2 ванилии, към тях се добавя нишестето или брашното размити добре в малко мляко. Бърка се енергично за да не се получат бучки. Крема се вари докато добре сгъсти, оставя се да истине като периодично се разбърква за да не хване коричка. Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване, към така получената смес се прибавя лъжица по лъжица от истиналия млечен крем. Може да не се поеме всичкия. Гледайте крема да е пухкав и гъст.

Еклерите се пълнят с шприц с дълъг накрайник и се глазират с приготвените 2 глазури

Да ви е сладко  Mr. Green

# 261

Хиляди благодарности на Peppita  bouquet! Записах всичко и съвсем скоро ще го пробвам!

# 262
Здравейте и от нас!
След дълагата разходка днес ,сега отмарям пред компа,подритвайки бебка в столчето за кола ,а батито навън кара колело smile3534
ПЕПИТКА,то с тези вкусотии можеш и анорексичка да накараш да прояде smile3501,ама аз нали не съм в стихията си в кухнята,та нещо ми се струва много сложно да спретна  подобно произведение на изкуството,пък и пусто време все не ми стига,ама сега като се застуди ще сме по-често в къщи
та може да се престраша да пробвам нещо Peace
Оф,бебка се сърди,после ако мога ще се влкуча пак Joy

# 263
Леле Пепи , ама ти си била скрит талант...  Моят мъж минавайки покрай мен... докато разглеждах твоите творения ... отвори ей такива очи #Crazy. Думите му бяха.... защо на мен не се падна такава кулинарка , ами ти дето едни яйца не можеш да изпържиш. Мен хич ме няма в кухнята Crossing Arms. Няма нищо... да е гледал когато му беше времето Naughty.

# 264
Здравейте и от нас с постоянно ревящия Диди  Cry вече не мога от няколко дена направо е ужас щом не му се обръща внимание се почва утре ще го водя на док да му види оченцето
Пепитка много интересни вкусотийки в неделя имам рд и се чудя с какво да изненадам гостите  знаят че съм скарана с готвенето и може да ги хвърля в тъч

# 265
  • Варна
Здравейте, момичета!
Честит имен ден на Пепитка на патерици!Много любов, здраве и сбъднати мечти!
Ама тези вкусотийки направо ми вземаха очите!Браво Пепита!
korneliia_h, жилетката е страхотна, на Еми и стои просто прекрасно.
Да кажа и аз сега как спим ние: с боди с дълъг ръкав и едно гащеризонче пак с дълъг ръкав, а от днес сложих една олекотена завивка на малчо, че го бях оставила само с едно одеалце вечер. Иначе в стаята е около 20 градуса. Ето една нова снимка на Хрис
[img29]http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1383085[/img29]
Вчера нали ставахме кръстници и ето малко снимки да погледате
http://snimka.bg/album.php?album_id=70145

Последна редакция: нд, 15 окт 2006, 21:06 от agne6a

# 266
  • Пловдив

Ето я снимката на Хрис на agne6a

Радвам се че са ви харесали нещата.
Ето ви линк да погледате още някои творения  http://snimka.bg/album.php?album_id=39199&photo=1
За жалост не снимам и не качвам всичко което правя  Sad

# 267
  • Варна
Peppita, едно огромно благодаря! newsm51 newsm51 newsm51

# 268
Агнеша много добре изглеждаш като кръстница и малкия Хрис е много сладък  Two Hearts преди да забременея и ние бяхме кръстници ама нямам качени
Спокойна нощ от мен!

# 269
Пепи, къде качваш снимките преди да ги сложишв отговора?

Общи условия

Активация на акаунт