Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Април 2021 (Тема 9)

• 98 377
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 050
Досега разглеждах рокли за сезон пролет-лято 2021 г. и отчаяно-ядосано стигнах до извод, че изобщо няма смисъл да ги гледам. Модата е само за дългокоси точилки, отивам на алтернативната. Кажете ми, моля, за дама на 52 с много къса тъмно сребриста коса и няколко килца отгоре на ръст 160 - да, това съм аз - какви модели рокли бихте препоръчали? Ще измислим нещо с моя шивач, но всяко мнение би ми било от полза. Инак нетът е пълен с шаренийки, бохо, цветя, волани, презрамки... нищо приложимо, изчерпих се.
Рокли супер изчистени и елегантни, долната част /полата задължително права. Никакви разкроени, клошове, басти и пр. Не е добре да е и с едри шарки, цветя и т.н. Висок чепик и си шест.

# 1 051
  • София
Аз ако съм такъв дребосък, всичко ще нося.

# 1 052
Аз ако съм такъв дребосък, всичко ще нося.
Ти пък, всичко, и аз горе долу съм същия калибър...е не ми отива всичко! Cry

# 1 053
  • София
Ето един профил на една мацка над 40, с къса коса, има и рокли...

# 1 054
  • В полите на Пирин планина
Изчистени рокли, А силует. По линията на тялото. Аз също съм 1.60 и имам няколко килца отгоре.

# 1 055
Роксии, ама тая мацка няма излишно едно килце. За това и стои добре всичко. Рокля силует А  - пак зависи, разширяването надолу прави късата фигура още по къса.

# 1 056
Големи сладурки сте, много благодаря!
Идеите ми се припокриват с вашите предложения. Вече не мога да нося много високи токове, ограничавам се с до 6 см, платформи или дебели. За по-едрите шарки - нося, ако не са много контрастни.

# 1 057
Големи сладурки сте, много благодаря!
Идеите ми се припокриват с вашите предложения. Вече не мога да нося много високи токове, ограничавам се с до 6 см, платформи или дебели. За по-едрите шарки - нося, ако не са много контрастни.
6 см е напълно добре. Аз едра шарка не нося, предпочитам едноцветни дрехи, но в наситени цветове.

# 1 058
А, ами тук с нисък ръст не сме една и две Grinning Не всички са дългокраки модели като Ангелчето Heart Eyes
Аз нося всякакви поли и рокли - около коляното, дълги, прибрани, свободни,...
Обувки - мнооого рядко над 6 см.
Ето тези двете, показвани и преди, са неподходящи за мен по всички теории. Обаче пък са ми много удобни и нося често
...
Пролетни съм си купила 2 тази година. Летни - 3 и показвах по-напред в темата.
А-силует при мен най-трудно пасва сякаш. Широка съм в раменете и гръдния кош.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 21:34 от Light Beam

# 1 059
  • В градината...
Пак нещо ново научих от темата - А силует. Аз му казвах трапец.
На мен ми е любим. Но пак трябва да се внимава, има си отделни кройки, които хем прикриват широкия ханш, хем не разширяват допълнително. И все влизат в тази дефиниция на силует. Много зависи и от материята. Когато платът е твърд, стърчи настрани и дава ширина.

# 1 060
На теория аз друго освен ситно вертикално райе и тъмни цветове не трябва да нося. Обаче теорията да си гледа работата, мъкна си циклама, слънчево жълто, мента, светло розово и изобщо не ми пука.
Преди много години първото ми излизане в чужбина беше в Англия - е как не видях една възрастна жена в черно и сиво, всички носеха светли, бебешки тонове, костюмчета, перли, червило, прически ала Маргарет Тачър и най-много някоя в тъмносин Шанел.
Аз черното цяла зима не го свалям, че и лятото в по-хладното. Взе да ми писва от мен самата вече, затова измъкнах един куп платове и утре при шивача Simple Smile

# 1 061
  • Mediterraneo
Пумите са страхотни! Панделките- не. Панделки и джувки одобрявам до една определена възраст, която е 25 години, примерно. Нататък ми е инфантилно.

# 1 062
Ах, полата много ми харесва, толкова женствена...Уинг, страхотно ти седи, много си готина.
Панделките ми харесват, не ги махай...Все пак ако те дразнят е друго.
Лайт ти си момиченце направо...пупу...
Роклята на райета е много хубава. Чудесно седи, ако беше по- дълга като за мен, веднага я отнасях.
Много ви се радвах на порасналите дечица, страхотни снимки и майките едни мадами- пупу...Живи и здрави бъдете всички!
Аз си купих някоя и друга дрешка от Зара тази година, на роклите наблегнах. Дънките, панталоните и вълнените пуловери направо ги игнОрнах тази зима. Още не ми е лятно и съм в застой с покупките на летни дрехи. Иска ми се промяна и в летния гардероб, подозирам, че и там ще се мятам на рокли. Парфюми не съм спирала да купувам 🙄

# 1 063
  • Русе
Лайт, чудесно изглеждаш и в двете рокли! Много ми харесва!
Аз също нося различни модели и дължини поли и рокли и не винаги се съобразявам с това, какво трябва или не трябва! По-важно е според мен е, аз самата да се чувствам добре в дрехата!

# 1 064
И аз съм така. Преди гледах и се съобразявах с различни системи - сезоните, форми на тялото, лице, Киби и т.н., вече е важно да ми е удобно и да се харесвам, да не се чувствам ограничена в избора си, като съм запазила някои трикове.

Общи условия

Активация на акаунт