Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Април 2021 (Тема 9)

• 99 320
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 105
Аз избягвам да купувам маркови неща, ако китаеца ги копира и висят на всяка сергия. И чантите Michael Kors ментетата станаха повече от оригиналите.
Че той китаеца прави ментета на всичко, от кабела на телефона ти до разни високи технологии Joy.
Друг е въпроса че всички знаем колко издържа кабела менте, та същото и с чантата. Мен не ме бърка, че едисикоя стока има менте. Купувам това което ми харесва, а не да гледам да съм уникална и без аналог на нещо което имам Simple Smile.

# 106
  • Виена
Защо е тая фокус върху Фурла? От Фурла, на мен ми се намират няколко, само едната смятам, че е нещо изключителто. Кочинелле имам само една, качеството й се оказа потресаващо и никога повече не купих, колкото и да ми харесват модели. Най-хубавата ми чанта е Бос, качеството надминава много пъти фурла. Чанти на цената на фурла,от други марки, са се оказвали много по-добри за мен. За протокола, имам и няколко евтини на Парфоа, за парите си са супер. Имам и менте диор от Али експрес, чантата е пълно копие на истинската, която харесах и добре огледах преди това в  бутика на Диор в Московския Гум. Изработена е от канаваца (canvas), огромна, ползвам за уикенди навън, радвам се, че купих менте за 50 евро вместо оригинала за 2800.

# 107
  • София

Ох недей така. Спомням си когато влязох за първи път в отдела за чанти на Selfriges, гледах като в музей Joy. Хубавата чанта е направо произведение на изкуството. Simple Smile
Трепета който изпитваш там, не можеш да го сравниш с нищо.

И аз така, драга! Обичам красиви предмети, включително и чанти (водолеите не се срамуват от лукс, стига да е техният). Просто тук не намирам такива, които спонтанно да ме омагьосат и да позная като "моята". Furla ми е толкова казионна марка, набедена за статусна, че аре няма нужда, а чанта от нета не купувам, макар че... хвърям по едно око на мъничките Etro Пегас, току примра по някоя Bottega Veneta или Loewe. Мъка!

# 108
  • София
Всичко е маркетинг.

# 109
  • Sofia
радвам се, че купих менте за 50 евро вместо оригинала за 2800.

Именно. Плащаме цена за име и ексклузивност, които доброто копие обезценява и обезсмисля.

# 110
И мен ме е страх от нета да купувам. Кой знае какви китайски ментаци ще получим...
От мен тръгна фурлата, защото издирвах ...но нещо ме разколеба на живо, тежка, не много функционална и въобще... Sad
Но все пак трябва да купя официална чанта...и ми настръхва косата ако трябва да е от тук и избора по магазините.

# 111
Защо е тая фокус върху Фурла?
И аз вече щях да питам същото. Simple Smile Тук в Италия никога не съм чувала да се споменават като нещо по-различно от многото подобни марки... Cromia, Coccinelle, Tosca Blu...

# 112
радвам се, че купих менте за 50 евро вместо оригинала за 2800.

Именно. Плащаме цена за име и ексклузивност, които доброто копие обезценява и обезсмисля.
Хубавите ментета са от 150 паунда на горе.
За всеки влак си има пътници. Нека всеки купува това което иска без да се упрекваме.

# 113
  • Sofia
Не знам, не съм търсила.
Не виждам някой някого да упреква.

Това е любимата ми и единствена платнена чанта , дойде подарък с парфюма.

# 114
  • В градината...
Сиска, много духовит мъж имаш.
Платнени чанти имаме доста вкъщи. И свикнахме да ги ползваме.
Една позната от Норвегия, като си идва все носи по някоя огромна, която се нагъва и с ластик се прибира на едно миниатюрно нещо. Народът масово обаче продължава с найлона, което е тъжно.

# 115
Аууу сега се сещам, че имам завидна колекция от такива ленени чанти Wink.

# 116
  • София
Ей, подсетихте ме, че има такава на тавана!

# 117
  • София
Фурла са среден клас. Аз ги харесвам, защото са качествени и имат модели, които ми допадат.

# 118
Преди няколко години на екскурзия в Париж, докато се разхождихме набързо  в „Галерѝ Лафайет“ ми направи впечатление опашката от  мъже азиатци пред магазина за чанти на Шанел (вътре пускаха брой клиенти= брой продавачи). Тъкмо бяха заредили новата колекция и  май цена под 8000 евро нямаше - поне на витрините. На коментара ми, че сигурно тези мъже много обичат съпругите си, приятелите ни които живеят в града набързо ме осведомиха че това е стандартният  метод за бързо  сдобиване с модели за копиране...
Признавам си, че чантите не са ми сред неустоимите изкушения, въпреки че си вземам от време на време някоя "за разкош". В ежедневието,  не обичам да сменям чанти, и обикновено си избирам удобен неутрален модел с минимална бранд идентификация.

# 119
  • Виена

Ето го ментенцето, не си права за 150 - те паунда, Савова, за много по малко пари китаецът е направил точно копие, може би защото материалите не включват нищо специално

Общи условия

Активация на акаунт