Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Април 2021 (Тема 9)

• 98 293
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 125
Ох бе, къде подхванахте ръста сега. 😂 Ръстът - колкото Бог дал, нито зависи от нас, нито можем да го променяме, за разлика от нос, устни, гърди и пр.
За протокола, аз съм 165 с мъж 183. От синовете малкият (близо 14 г.) е колкото мен на височина, така че скоро ще остана джуджето в семейството. Големият (15 г.) е към 172-173 в момента.

Днес е много неприятно времето в София, потиснато. В резултат съм толкова смотано облечена, че няма накъде повече. Преди времето не ми влияеше изобщо на настроението, даже се чудех на разни хора как може да се потискат от дъжда. Сега какво ми стана, от възрастта ли е, ама съм същата. 🤦

# 1 126
Заради вас и аз станах да се меря;)
Май съм пораснала или не се измерих правилно.
Едри мъже харесвам аз, някак си не си се представям със слаб мъж. Плешивостта не ме притеснява, един Джейсън Стейтъм никак не бих го върнала;)
Днес съм с инфантилна тениска, не помня кой писа по-напред, че не ги понася на възрастни жени, на мен ми създава настроение.

# 1 127
От силуетите на роклите тръгна дискусията.
Вярно е, че много от макси роклите се шият за модели над 200см Stuck Out Tongue. Миналото лято в Зара си харесах много макси рокли, но не ми се занимаваше да ги скъсявам, и останах без тях.
Намерих си от другаде макси рокли, явно са ги спрягали за миди, знам ли и аз.

# 1 128
Аз и преди и след 3те деца, все съм си 160см Grinning
И вече съм си джуджето в семейството... 11 годишната щерка вече е колкото мен (или -1см), но изглежда по-висока, защото вече краката са ѝ по-дълги от моите... Едния ми син е 180см, другия вече 178см... Големия е с "крака до ушите", страшен скакалец Wink
Другите не сме късокрачковци, всички сме с малък торс, аз и малкия син сме с широк глезен и масивни прасци, а малката и баткото са си баш скакалци Grinning

Като малка много мрънках, че не съм висока като кака (176, и тя от скакалците), а майка ми (с моя ръст) ме успокояваше "За теб стават и ниски, и средно високи, даже и съвсем високи мъже... Виж, кака ти трябва да си търси височки само!" .

ПП: Днес заради тоя дъжд и мрак съм с коралота жилетка, а под нея с леко дантелена млечно бяла блузка с едно "сбъркано" от многото белички седефени копченца, тъмно и зашито с червен конец Smiling Imp

# 1 129
Възхищавам се на дамите тук с по три и повече деца. Браво, страхотни сте!:sparkling_heart:
И сте толкова красиви!

# 1 130
Аз обичам високи, едри мъже, като застана до тях да се почуствам мъничка и защитена. Кво да се прави - комплекс от стърченето над останалите 😅
ММ е 183 и не го намирам за висок, като сложа токчетата и ставаме равни почти.
И кльощави не харесвам, ше вземе да се скърши ако реши да ме носи на ръце 😉

Между другото до колко годишни растат момчетата?
Синковеца на 17 нещо се е притеснил

# 1 131

И аз не знам защо, но дебел и плешив мъж някак не ми се вписва в представите да съм него. Само като си приставя без дрехи и ми става смешно и...неприятно. Grin
Те хората за това са казали, че като мъж хареса жена да погледне за справка майката, а при мъжете - какъвто е бащата, такава е и вероятността да изглежда синът.
Абе аз ако съм влюбена в даден мъж, не ме интересува ни майка ни баща, никой няма да гледам. Joy
А пък ако някой мъж хареса моята щерка и погледне мен, няма да добие представа - само ще си каже ич не прилича на майка си. Моята е висока, по едър кокал, като баща си. Аз съм дребна, с малки кокалчета и тънки китки.
Не обичам дребни мъже, за мен мъж е мъж, ако може да ме вдигне...  поноси. Stuck Out Tongue

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 15:04 от mimi.7299

# 1 132
Скрит текст:
Точно между 11- и 14-годишна възраст започва пубертета при повечето момчета. Установено е, че физическото развитие е най-интензивно в рамките на 2 до 5 години след началото му. Това означава, че някои момчета може да достигнат максималната си височина още на 16 години, а други – чак на 19. А има и изключения, при които поради особености в начина на живот растежът може да продължи и до 20-годишна възраст. Такава тенденция се наблюдава при момчета, които се занимават с редовна физическа активност през целия период на пубертета си.
Продължаване на растежа дори малко след края на пубертета се отчита и при момчета, които са потомци на двама високи родители. Има дори метод, по който специалистите считат, че може да се установи сравнително точно колко високо ще порасне такова момче. Ползва се специална формула. Сумира се ръстът на двамата родители, дели се на 2 и към получената стойност се добавят 6 см. Много опити сочат, че резултатите са адекватни, разбира се, в случаите, когато момчето расте при оптимални условия на средата на обитание.

# 1 133

Офтопик, но и дъщеря ми снощи се оплакваше, че се притеснява да не е достигнала максимума на височината си вече и как иска да дръпне едни 10 санта поне. На 15 е и е 160 в момента.

# 1 134

Офтопик, но и дъщеря ми снощи се оплакваше, че се притеснява да не е достигнала максимума на височината си вече и как иска да дръпне едни 10 санта поне. На 15 е и е 160 в момента.
По биологични данни жените растат до 18-20 години.
Мъжете до 25 години.

# 1 135
  • София

Mоят син бе със сегашния си ръст на 16 години.
Аз в края на 7 клас бяха със сегашния си ръст.

# 1 136
  • Sofia
И моята щерка се жалва дали няма да останела дребосък като мен - това по нейни думи е така, аз не страдам от тази си височина. Сега е на 15 години и е колкото мен. Баща й е 175 см.

# 1 137
Емили,отговарям ти-180 съм висока.И естествено харесвам високи мъже ,едри и широки рамене .
Аз в осми клас бях по-висока от майка ми и продължих да си раста де.

# 1 138
На мен не ми е грозно жена да е висока, или мъж нисък. Грозно ми е като видя двойка, в която жената стърчи над мъжа. Не знам защо оприличавам гледката на такава двойка, хванати за ръце, на майка, която води сина си на детска градина. Даже грозно е силно казано, просто ми е несиметрично и некрасиво.

# 1 139
  • София
Аз на 14-15 бях с крайния си ръст. Дъщеря ми е на 16, мисля че спря да расте и на ръст, и на копита. И дано, че носи 42 номер обувки.
Дъждовната ми визия:

Общи условия

Активация на акаунт