Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 17 444
  • 397
  •   1
Отговори
# 135
Тя жената не се притеснява от пандемията, пък и честно казано и на мен не ми се струва кой знае какво поизправени, без да сядат, да си свършат работата дори и е мръсна тоалетна, на фона на останалите потенциално възможни кофти неща, които може да се случат на сами деца на толкова дълъг път.

# 136
Не съм чела цялата тема, обаче се сещам за няколко варианта:
1. Децата до ваканцията са в електронна среда. Когато Ви е почивният ден или на баба им, селските пощи не работят в събота и неделя, ги изпращате на село - водите ги лично или бабата идва да ги вземе. Дори и това да значи да пропуснат 1-2 дена училище или ще учат от село. Всички учебници ги има и в електронен вариант безплатни за ученици до 7 клас, да вземат само 2-3 тетрадки.
2. Ако вариант едно е наистина неосъществим, нареждам на каката да ги заведе първо е тогава да ходи на хижа.
3. Плащам на човек, който да ги придружи.

# 137
Ми значи в почивния ти ден хващаш рано влака, че да имаш време да се върнеш.

Не може, не става. Освен че денят ѝ е ПОЧИВЕН за нея, пътят не е бил 4 часа само да седиш, ами се равнявало на около 10 часа, като имаш 2-3-4 часа престой и прекачване.

Ваканциите са за игра (каза авторката) аз допълвам, почивните дни са да си почиваш, не да се разправяш с деца.

# 138
Куку, може ли да ми кажеш как баш деветгодишно момиче ще се изпишка в клатещ влак без да има опора някакъде без да падне от влака или се намокри.

# 139
На мама вече й е писнало от деца и иска да пораснат и да се оправят сами.

# 140
Е те няма да стоят 3 часа на гарата, баба им познава Димитровград, ще ги разходи, все в някои храсти или заведение ще отидат до тоалетна, аз също не бих ги пуснала в тоалетна на гара. Но и във влака не ми се вярва да издържат повече от 2ч без тоалетна и на мен би ми било трудно да стискам 4 часа.
Не е хубаво да пропускат повече от 1-2 училище, на село има интернет само на компютъра в пощата, вкъщи няма и мобилният е доста лош там.
Така като те чета, май пътуването с влака ти е най-малкият проблем.
Е това вече не мисля че е твоя работа

# 141
Тоз' прост щъркел все на нейният комин каца еееееееееееееееееееееееееееееееее

# 142
Авторката каза, че не може за един ден без нощувка да ги закара до делото и да се прибере в София, но до Димитровград и обратно е напълно осъществимо. Качва  се на влака до Димитровград с децата, там слизат около обяд, бабата ги поема, авторката обратно за София. И да няма скорошен влак, автобуси със сигурност има. От Димитровград до Хасково са много чести, а от Хасково до София следобед има поне 2 автобуса.

# 143
На мен и за 17-годишната кака не ми се струва съвсем безопасно. Да не говорим, че ми е неприемливо големите деца да поемат ангажиментите на родителите.

# 144
Той щъркела, ако знаеше, щеше да бяга далеч. Smile

# 145
Куку, може ли да ми кажеш как баш деветгодишно момиче ще се изпишка в клатещ влак без да има опора някакъде без да падне от влака или се намокри.

Абе, май има дръжки за хващане. Аз със сигурност и преди 9-годишна възраст съм ползвала влакова тоалетна, в детството ми всички пътуваха с влак, и невероятно, но факт, някак съм оцеляла, без да изпадна от влака.

# 146
  • Варна
Само за мен ли е странно, че толкова големи деца нямат абсолютно никакъв контрол над пикучния си мехур?

За 10 часа път плюс сигурно още поне час пътуване до гарата, отиване малко по-навреме, за да се купят билети и да се види на кой коловоз/перон е влакът ти няма да отидеш нито веднъж до тоалетна ли? На мен пък това ми е странно.
Говорим за ползване на тоалетна във влака. За 2-3-4 часа дори по-малко от 9-годишно дете трябва да може да изтрае. С дръжка, без дръжка, пълен абсурд ми е, нито има вода да се измиеш после, нито нищо.

# 147
С директен влак може и да ги пуснете, ама ако пътят реално е не 4, а 10 часа с  престои и смяна на влак - не! Не бих пуснала сами деца на такава възраст. 17-18 годишно може да ги заведе, ама сами - не.

# 148
Силно се надявам мед. сестрата да е скучаещ тийн, иначе си реве за сигнал в АЗД.
17 годишното също е непълнолетно за да води братята и сестрите си по влака.

# 149
Очудвам се как някои хора предлагат 17-годишно момиче да води две деца по влаковете. После и трябва да се върне сама. На мен ми звучи еднакво неразумно.

Общи условия

Активация на акаунт