Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 17 428
  • 397
  •   1
Отговори
# 120
Аз не бих пуснала толкова малки деца сам самички.

# 121
Само за мен ли е странно, че толкова големи деца нямат абсолютно никакъв контрол над пикучния си мехур?

# 122
  • Варна
Не само на теб Laughing

# 123
Авторке, ето ти една лично моя история.
Аз съм на 12, пътувам с майка ми, но понеже влака е от старите със салон, а не купета, прозорец има само при тоалетната. Аз искам на прозореца. Майка ми е на няма и 3 метра от мен, вижда ме, но не вижда тоалетната.
Влиза един образ, обръща се и почва да се пипа. Посред бял ден. Шока ми няма да ти го описвам. Накарах майка ми да се преместим.
Става дума за пътуване под половин час.
Не си представям четири часа.
Ти си знаеш. Аз лично не бих рискувала. Верно, четири деца имаш, ама все пак.

17 годишна на хижа с приятелчетата си е рецепта за пълен ужас. Мани вируса, щом не вярваш, ама поне не се ли притесняваш от наркотици или бременност, от такива неща?

Уууф, и медицинска сестра. Поне от такъв човек се очаква някаква отговорност.
Не се притеснявам за нея изобщо, тя е съвестна, дори и да прави някои ,,забранени”, ще се предпазва, сама ми повтаря от години че не иска да има деца и иска да си живее сама на спокойствие. А нарокотици пък изобщо... Тя се дразни на приятелките й дето цигари пушат, пък камо ли да тръгне да употребява подобни неща. А и доколкото разбрах ще ходи с няколко приятелки, две от тях са по големи от нея и имат коли и ще си отидат без проблем. За нея не се притеснявам, само да не прекалят с алкохола.
А с твоята история ми навя доста спомени. Преди години каката и баткото като 3-4 клас доста често ме лъжеха че отиват да играят в близкия парк, тогава бяхме в друг квартал и някога се е случвало да отидат и в другия край на София. Аз си бях мека Мария както се казва и не им се карах много много. Другия номер беше да кажат на обяд на госпожата на занималнята че ги взимам и цял следобед да обикалят из града. Един ден с баща им бяхме отишли да ги вземем след училище малко по рано и като им се обадихме се чуваше странен шум и те ни казаха да ги изчакаме. До училището има автобусна спирка и ги видяхме как си слязоха от автобуса от Люлин и си влязоха в двора на училището и се направиха че излизат от там. Аз първоначално се направих че не съм ги видяла, но после ги чух и те си признаха че са ходили в мола до Люлин. Друг път са ходили и из центъра, абе къде ли не...
Малките са по кротки и досега не са ми правили подобни номера
Само за мен ли е странно, че толкова големи деца нямат абсолютно никакъв контрол над пикучния си мехур?

Не съм казала че нямат, но не могат да издържат 4 часа без тоталетна

# 124
А не не си БИЛА мека Мария.. Още си!
И тийнейджърите много умеят да обещават.. Не забравяй и ние сме били такива. Но щом и имаш толкова доверие.. И не разбрахме, защо не накараш нея да ги заведе?
А с бившия си мъж в какви отношения си, той не може ли да ти помогне??

# 125
В четвърти клас да лъже учителката?!
И ти си видяла, че идват от някъде си и не си реагирала?
Не одобрявам да се държат децата на каишка, но това вече е чиста безотговорност.
Ако моето дете на 10-11 лъже учителите си, за да си вее гащите из София, много ще се срамувам от себе си. Защото детето няма да е виновно.

А да ти хрумва, че някой може да ѝ сложи нещо в алкохола? Че може да няма възможност да каже Не на секса без презерватив?
Не, спирам. Моето дете е малко. Дано не ми дойде нещо такова на главата.

# 126
Така като те чета, май пътуването с влака ти е най-малкият проблем.

# 127

За 10 часа път плюс сигурно още поне час пътуване до гарата, отиване малко по-навреме, за да се купят билети и да се види на кой коловоз/перон е влакът ти няма да отидеш нито веднъж до тоалетна ли? На мен пък това ми е странно.

# 128
Е кога станаха десет?

# 129
Е кога станаха десет?

Е, моля ти се, толкова са. София-Димитровград са около 4, в Димитровград има престой към 3 часа, Димитровград-Кърджали са към 3 часа. А  на гарата в Димитровград скоро не съм ходила, ама състоянието на тоалетната сигурно е подобно на това на влаковите тоалетни. До Димитровград пътуват адски много цигани, може да си представите какво е.

11 часа време имат, в което няма много къде да избират в какви условия да ходят до тоалетна. Преди около година на Централна гара търсих тоалетна, иначе има табела и на английски че е безплатна, ама по-добре да не беше, а да я чистеха. Пък жени с деца да ми се чудят как не контролират мехура си тия деца толкова часове, при положение, че се пищи защо в близкия парк, който обикновено им е на няколко минути от вкъщи, не на 4-5-10 часа, нямало тоалетни за отрочетата, ми е доста странно.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 19:43 от кукумицинка

# 130
Е нали бабет ще ги посрещне в Димитровград. Тогава може и в храстите.

# 131
Около гарата някакви евентуални храсти ли? Да ги гледат от влаковете, които минават, как се облекчават? Тоз ако стискат 5 часа от тях до някой димитровградски храст, вярно може и да им е все едно дали ги гледат.

# 132
Е, в такъв случай е по- добре с автобуса.
Едва ли има шофьор, който не би спрял за тоалетна, камо ли на дете.
Около гарата някакви евентуални храсти ли? Да ги гледат от влаковете, които минават, как се облекчават?
Човещинка.

# 133
Е  не бъди такава буквалистка.
Не бих вкарала дете дори и извън пандемията в тоалетна във влак, на гара идори в някои заведения.

# 134
В почивния ден мама тръгва с децата до Димитровград. Там ги предава на баба и се връща обратно с какъвто транспорт реши. Така децата ще са придружени от възрастен по време на цялото пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт