Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 17 428
  • 397
  •   1
Отговори
# 105
Понеже спомена тоалетната на влака. Аз, възрастен човек не бих я ползвала, та дете не бих вкарала със сигурност- Да не говоря да риска и да падне. А бе от където и да го погледнеш си е гнусотия отвсякъде.

# 106
Понеже спомена тоалетната на влака. Аз, възрастен човек не бих я ползвала, та дете не бих вкарала със сигурност- Да не говоря да риска и да падне. А бе от където и да го погледнеш си е гнусотия отвсякъде.
Гнусотия си е, но пред варианта да свършат работа в гащите, мисля че е по добре да ползват тоалетната. Не са толкова малки че да паднат чак.

# 107
Кърджали и чист въздух?
Много добре го е измислила тя. Малките при баба, дъщерята на вила, големия при бившия, мъжа в командировка, пей сърце.
Че в неделя кои лекарски кабинети работят, освен спешното, пък колежка.

# 108
Може да е в болница. Но и там работят на смени. Така, че не виждам причина в почивният си ден авторката да хване влака и да си заведе децата на село.

# 109
Кърджали и чист въздух?
Много добре го е измислила тя. Малките при баба, дъщерята на вила, големия при бившия, мъжа в командировка, пей сърце.
Че в неделя кои лекарски кабинети работят, освен спешното, пък колежка.
Не в Кърджали, а на село ДО Кърджали. Кабинета ни работи всеки ден, две сестри и двама лекари сме и се сменяме, в дните с повече хора работим и двете, а през останалото време се сменяме. Но колежката работи от години там и съответно се ползва с привилегии при почивните дни, докато аз съм нова и нямам право на избор

# 110
Глупости.
Няма човек който работи абсолютно всеки ден без почивка.

# 111
Все пак имаш почивни дни, не си 24/7/365. К’во ни баламосваш, не сме децата ти.

# 112
А всъщност защо не ги запишеш на някаква занималня, лагер, ски училище? Много по-добре ще бъде.

Мислила съм и подобни варианти, но определено не е по добре. Поради ,,мерките” едва ли ще има работещи занимални, а и какво ще правят, те вече са в такава възраст че не им се стои цял ден на едно място. А и с баба си не са се виждали от Нова година, там ще са на чист въздух в планината и тя ги разхожда редовно. А ски училищата са доста скъпи и съм почти сигурна че ще се разболеят. Кака им ги води преди няколко дни на Витоша, често ходят около хижа Алеко и пътуват до там със 66, но се върнаха премръзнали и с течащи носове  последния път.
Да. Бабата може да затвори по-рано цяла поща, а майката не може да си позволи 1 почивен ден , било то и заради безопасността на децата?
Много любопитно ми стана, какво работи аджеба авторката? Пилот на самолет или?
Щом толкова ви интересува, от скоро работя като медицинска сестра в лекарски кабинет. А пощата в която майка ми работи е селска поща пред закриване, почти никаква работа няма освен в дните за пенсии

Можеш да говориш с колежката и да се разберете за  1 ден. Почти всеки човек би ти влезнал в положение, колегиалност му се вика.

# 113
Почивния ми ден е един за седмицата, но ако колежката реши да ходи някъде ваканция (и тя има деца) няма да й откажат отпуск и тогава няма да имам и един ден за мен, а и този ден може да е чак в неделя, утре ще излезе графика за април

# 114
Не зная дали ще намерите връзка с темата, но да ви разкажа какъв шок преживях с едно детенце на 7, когато още трамваите 9 и 6 се движеха през подлеза на НДК. Отивам към спирката, там стои дете и гледа в ужас, много, много уплашено. Питам го чака ли някого , а то като ревна. Чакало братовчед си, защото от Надежда се натоварили да ходят до негов приятел , а това дете не слязло с него на спирката и така се озовало в района на НДК. Нито телефон, хлипа и се захласва, знаеше си името и адреса , де. И името на братовчеда, в 4 клас бил. Та му предлагам да отидем да търсим общинската полиция, като чу полиция и нов рев. Не знаеше наизуст телефон на техните. А аз не смея да го оставя там, имаше си наркомани и всякакви, чудя се да звъня ли на 112. Седнахме, викам успокой се, ще намерим мама. То вика с непознати не говоря и пак рев. Намерих още една благонадеждна жена там да го оставя, то вика не ме оставяй, а аз предпочитах да извикам общинската полиция, че те си знаят процедурите, на 112 щяха да дойдат патрулки сигурно. Та така. Намерих двама бабаита наблизо, извиках ги , а и детето се успокои.
 Толкова за разни приключения. А тези деца бяха излизли да играят пред блока в Надежда !

# 115
Ми значи в почивния ти ден хващаш рано влака, че да имаш време да се върнеш.

# 116
След , като ти можеш да я заместиш и да поемеш работата й , в случай, че тя реши да си ползва отпуската и да отиде на почивка( както ти се изрази), очаква се , че за 1 ден , ако теб те няма, едва ли ще я затрудниш толкова, при все, че има и повече стаж от теб там.

# 117
А бащата преди да замине в командировка, не може ли да ги заведе? По-добре да изпуснат няколко дни от училището (ако няма интернет на селото), отколкото да пътуват сами.
Интересно ми е и как ще се върнат тези деца..🤔

# 118
Както са отишли. С пуф паф.

# 119
Авторке, ето ти една лично моя история.
Аз съм на 12, пътувам с майка ми, но понеже влака е от старите със салон, а не купета, прозорец има само при тоалетната. Аз искам на прозореца. Майка ми е на няма и 3 метра от мен, вижда ме, но не вижда тоалетната.
Влиза един образ, обръща се и почва да се пипа. Посред бял ден. Шока ми няма да ти го описвам. Накарах майка ми да се преместим.
Става дума за пътуване под половин час.
Не си представям четири часа.
Ти си знаеш. Аз лично не бих рискувала. Верно, четири деца имаш, ама все пак.

17 годишна на хижа с приятелчетата си е рецепта за пълен ужас. Мани вируса, щом не вярваш, ама поне не се ли притесняваш от наркотици или бременност, от такива неща?

Уууф, и медицинска сестра. Поне от такъв човек се очаква някаква отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт