Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 999
  • 397
  •   1
Отговори
# 90
София-Кърджали денем е само тази опция от 8:25 сутринта. (Другата е нощем, с 2 прекачвания посред нощите, дори не е ранно утро, та не мисля изобщо да я коментирам за 9-11-годишни деца). Пътуването, заедно с 2-3 часа престой в Димитровград е близо 10 часа, ако няма закъснения, не знам даваш ли си сметка. Изпуснат ли нещо, замотаят ли се, объркат ли се, има страшно много време до следващ влак  Около Димитровград се качват циганите на тумби. От Кърджали до Димитровград не са много опциите за пътуване също. Тая баба ще пристигне ли навреме в Димитровград, преди идването на влака, че да чака с тях 2-3 часа по време на престоя, или ще има период, в който децата ще са сами? Аз в Димитровград около гарата и пазара се плаша да съм сама, пък за деца е доста смело.

# 91
Бе голяма работа. От някоя фейсбук група ще се намери кой да ги гледа тези деца 2-3 часа на автогарата - що да не помогнат хората?!?!?!!?

Пуф-паф пуф-паф.

# 92
Така така.. Хващам каката и я пращам да ги заведе, в противен случай, ако ми откаже или започне да ми се тръшка-Ще види хижа през крив макарон!
Ти авторке, защо не ангажираш нея? - Ааа забравих, да не и развалиш кефа.. Тя била почти на 18..🤦‍♀️
Точно това е, че едно добре възпитано 17 годишно дете, виждащо ежедневието на родителите си, би трябвало само да предложи да помогне.. Старомодна съм-така мисля..
Аз не бих поела този риск да изпратя малолетни да пътуват сами, без придружител!
Камоли пък да разчитам на кондуктори и прочие.. Пффф на къде отива този свят!?!!??

# 93
То и каката, гледаща си кефа нейде из България, ми е много странно и чуждо, ама кой ме пита? Те 4 деца трудно се гледали.

17 годишна девойка не бих пуснал никъде - не защото нямам доверие на нея, а защото нямам доверие на другите.

# 94
Боже Господи, че те циганите се грижат повече за децата си.

# 95
То и каката, гледаща си кефа нейде из България, ми е много странно и чуждо, ама кой ме пита? Те 4 деца трудно се гледали.

17 годишна девойка не бих пуснал никъде - не защото нямам доверие на нея, а защото нямам доверие на другите.
Старомодни сме ние.. Остарели 😁
Аз като ги гледам 15-16-17 годишните как си щъкат насам натам.. Да не говоря, че скоро присъствах на това как едно ДЕТЕ(подчертавам) на 11 години-ходи на фризьор и маникюр и казва на майка си "Млъкни, че ме излагаш".. Ама тука вече влизам в друга тема..
21век вече се позволява много повече на децата, от колкото на нас едно време.. Мнооого повече 😵

# 96
Заглавието всъщност е супер подвеждащо. Не дали, а как. Авторката трябваше просто да попита какъв е най-лесният от логистична гледна точка начин  да транспортира две деца на 9г и 11г (с неизвестен пол) от точка А София до точка Б Кърджали или Димитровград с минимални или никакви загуби.

# 97
София-Кърджали денем е само тази опция от 8:25 сутринта. (Другата е нощем, с 2 прекачвания посред нощите, дори не е ранно утро, та не мисля изобщо да я коментирам за 9-11-годишни деца). Пътуването, заедно с 2-3 часа престой в Димитровград е близо 10 часа, ако няма закъснения, не знам даваш ли си сметка. Изпуснат ли нещо, замотаят ли се, объркат ли се, има страшно много време до следващ влак  Около Димитровград се качват циганите на тумби. От Кърджали до Димитровград не са много опциите за пътуване също. Тая баба ще пристигне ли навреме в Димитровград, преди идването на влака, че да чака с тях 2-3 часа по време на престоя, или ще има период, в който децата ще са сами? Аз в Димитровград около гарата и пазара се плаша да съм сама, пък за деца е доста смело.
Да, баба им ще затвори по рано пощата, ще хване маршрутката и ще ги чака в Димитровград. Ще се разходят няколко часа в Димитровград, и без това отдавна не са ходили там, дано да е хубаво времето. Дори и да стане нещо някой близък от село ще се качи на колата и ще ги прибере от Димитровград, но няма кой да ангажирам да идва до София.

# 98
А всъщност защо не ги запишеш на някаква занималня, лагер, ски училище? Много по-добре ще бъде.

# 99
Сега няма занимални, поне легално. Пък там и пари искат.
И бабата ще затвори по- рано пощата. Ей, голяма  бащиния.

# 100

Не мога се сдържа. Колабирам. Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 101

Да. Бабата може да затвори по-рано цяла поща, а майката не може да си позволи 1 почивен ден , било то и заради безопасността на децата?
Много любопитно ми стана, какво работи аджеба авторката? Пилот на самолет или?

# 102
На мен мине любопитно къде е бащата в таз’ мила картинка на себеотглеждане.
Оооо, забравих. В командировка. И очевидно е сууууууупер спокоен.

# 103
То малко като вицът, който арабите имат - карали те там каруцата с магарето, едното дете паднало и мъжът питал ЖЕНА ЩЕ СЕ ВРЪЩАМЕ ЛИ ИЛИ ЩЕ СИ НАПРАВИМ ДРУГО.

# 104
А всъщност защо не ги запишеш на някаква занималня, лагер, ски училище? Много по-добре ще бъде.

Мислила съм и подобни варианти, но определено не е по добре. Поради ,,мерките” едва ли ще има работещи занимални, а и какво ще правят, те вече са в такава възраст че не им се стои цял ден на едно място. А и с баба си не са се виждали от Нова година, там ще са на чист въздух в планината и тя ги разхожда редовно. А ски училищата са доста скъпи и съм почти сигурна че ще се разболеят. Кака им ги води преди няколко дни на Витоша, често ходят около хижа Алеко и пътуват до там със 66, но се върнаха премръзнали и с течащи носове  последния път.
Да. Бабата може да затвори по-рано цяла поща, а майката не може да си позволи 1 почивен ден , било то и заради безопасността на децата?
Много любопитно ми стана, какво работи аджеба авторката? Пилот на самолет или?
Щом толкова ви интересува, от скоро работя като медицинска сестра в лекарски кабинет. А пощата в която майка ми работи е селска поща пред закриване, почти никаква работа няма освен в дните за пенсии

Общи условия

Активация на акаунт