Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 971
  • 397
  •   1
Отговори
# 195
Брей , какво съвпадение само. Иво бдж-то, специално тук да  коментира специално тази тема, каква чест! Smile
Авторката пресоли манджата вече.
Светът ако ще да свърши, тия деца трябва да се качат на тоз влак! Това е. Smile
Какво повече има да се коментира ?!

# 196
Да не споделя кой ден се качват, много моля. Не се знае кой друг, освен БДЖ-то, чете.

# 197
Аз също имам две деца и почти всеки ден при свободно време чета темите тук, време беше да се регистрирам, незнам какво ви е толкова чудно!
 А тази практика я има и в самолетите, стюардесата се грижи за деца, но там е срещу заплащане. При нас това не е регламентирано, никъде не пише че е позволено или забранено, колегите не искат пари за това.
Аз също съветвам да не казва предварително кой ден ще пътуват, а да пише когато са пристигнали вече, макар че няма какво да се случи. Това не са деца от детската градина, доколкото разбрах става въпрос за деца 4-5 клас, няма да ги откраднат.

# 198
Иво, кога е следващият ден на отворени врати или по-скоро локомотиви.
Бащиния, майка! Влакове, пощи....

# 199
Ма ето, че е с хепи енд историята - баба ще затвори пощата по-рано, Иво ще уреди някой колега да гледа децата, вместо да си върши работата...

Остана да съберем пари за билети Simple Smile

# 200
И мама е щастлива.
Едното на хижа, двете при баба. Най голямото сигур и то ще си бие камшика. мъжо в командировка.
Мисля, че модератор вече може да слага катинара.

# 201
Сигме, не така, моля. Не сме чули становището на БГ Пощи. Още няколко странички само.

# 202
Хаха.
Тя, за да драпа толкова за пустия му влак, най- вероятно ще пътуват безплатно децата.
 Иво бдж- то е таткото, най- вероятно, който има командировка в чужбина, я влак ще кара, я чужди деца ще бави, но фамилията ползва безплатни билети по тази линия на служител.
Да, пощите чакаме. Голям смях стана темата.

# 203
Много се посмях с последните коментари, благодаря ви G&B, sigma и PapaPanda Smile

Аз не разбрах какъв е проблемът децата да си останат вкъщи- толкова пък да няма какво да правят -осигурете им приятни занимания ,ама не, то голям зор и напъване да ги качите на тоя прословут влак. На гарата и довиждане 😄

# 204
Много се посмях с последните коментари, благодаря ви G&B, sigma и PapaPanda Smile

Аз не разбрах какъв е проблемът децата да си останат вкъщи

Щото вкъщи щяло да им е скучно! А там, на село, баба щяла да ги носи на работното място, защото работа нямало, и после с нейните приятелки на по кафенце и клюки. И въздухът бил чист.
А обучението им онлайн било никакво, обаче не можело да седят вкъщи и да учат ваканцията, щото ваканцията била да си почиват - не да учат.

Ивчо, дай некой код за 50-60%, бе. Simple Smile

# 205
Аз също бих предпочела децата вместо да стоят сами у дома през ваканцията да сменят обстановката и да са при баба.
Като имам предвид пътищата и как се кара по тях, защо ги смятате за по-безопасно? Или в автобуса не могат да попаднат на лоши хора?
Сами деца нямат опция да пътуват безплатно с БДЖ. Като ученици имат право на 50% намаление, ако майката им направи карти за пътуването.
Не бих си пуснала децата на тази възраст сами / без придружител нето с БДЖ, нито с автобус. Щом на баткото не може да се гласува доверие, или ще намеря вариант каката да ги заведе до баба, и ще търся други опции като да заминат по-рано или по-късно.

# 206
Здравейте, доста често чета темите тук, но този път реших да се включа, тъй като работя в БДЖ. Според мен няма никакъв проблем да ги пуснете, оставяли са ни и по малки деца да гледаме. Аз моите деца също от долу горе тази възраст ги пускам да пътуват с колегите. Влаковете не са това опасно място, което бяха преди 20 години. Имаме мнооого нови влакове, вътре със климатик, удобни седалки и радио, които предлагат в пъти по добри условия от тесен автобус. В рисковите влакове (нощните и тези в които се возят хора от малцинствата) има полицаи с превозната бригада. В тези влакове в които ще пътуват мисля че в момента няма полицаи, те не са проблемни. Говорете с колегите, 90% от тях няма да откажат да ги наглеждат. Търсете кондукторка или началник влак, много пъти сме возили деца и не е имало проблеми. Ако беше само едно дете, можеше да говорите с колегата машиниста да го вземе в кабината отпред при него, но за две е много тясно. Да седнат при превозната бригада и няма да има проблеми.
Ако имате въпроси за БДЖ пишете, ще отговоря
Благодаря ви много! Аз също не виждам нищо притеснително кондуктора да наглежда две деца в тази възраст, тук едва ли не ги изкараха че са на 5-6 години. Вече окончателно реших.
И не, децата не пътуват безплатно, но ползват ученическа отстъпка и билетите излизат почти без пари. Те си имат карти за 50 % отстъпка.
Предполагам че повече няма да се обяснявам, а ще пиша след няколко дни като пътуването е минало.

Щото вкъщи щяло да им е скучно! А там, на село, баба щяла да ги носи на работното място, защото работа нямало, и после с нейните приятелки на по кафенце и клюки. И въздухът бил чист.
А обучението им онлайн било никакво, обаче не можело да седят вкъщи и да учат ваканцията, щото ваканцията била да си почиват - не да учат.

Ами по добре в пощата и на кафе отколкото в апартамент на телефоните по цял. Да ги накарам да учат ваканцията е все едно теб да те накарат да ходиш на работа на Нова година или някой друг празник без допълнително заплащане.

# 207
Geri369, като майка на две и повече деца под 18 години Вие също имате право на карта "семейство", с която може да ползвате отстъпка и за Вас от 50%.

# 208
  • София
Мхм, кондукторът е око - рентген, и от трети вагон (примерно), както си проверява билети, ще наглежда децата в първи. Където са и под зоркия поглед на третото око на машиниста, разположено на тила му...

Късмет желая на децата!

# 209
На дългите разстояния има и кондуктор и началник, началника си стои основно в купето и рядко ходи в другите вагони. А ако оцелят влак мотриса, вътре има камери и се вижда при колегата какво става назад във влака. Задължително трябва да сте им взела билети. Както писах по горе ако е едно дете можеше и да влезе в кабината при машиниста. Доста пъти родители са ни молили да повозим за малко децата им отпред в локомотива. Но за две деца не е безопасно, става тясно и се създават предпоставки за проблем.
Ако има нещо може да ми пишете.

Общи условия

Активация на акаунт