Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 996
  • 397
  •   1
Отговори
# 300
Каката е оправна. Нея нали приятелки с коли ще я транспортират, няма да се мъчи с маршрутки. Общо взето, всеки се спасява поединично.

# 301
А, на баткото му се полага почивка, я каката на тръстиката....
Моето виждане е различно - който си е раждал деца, да си ги гледа.
Може и да са съм феминистка, но не намирам за редно само каката да е длъжна.
Каката да е най-отговорната. Бащата на работа, майката и тя, баткото на кеф и само кака да запълва дупки.

# 302
Тя каката не е длъжна, ама да е възпитана и отзивчива. Аз така съм възпитана. Ако някой от семейството ми, или близък има нужда от моята помощ,плановете ми рязко се променят. В днешно време на такива като мене им викат-Подай г*з.. Ама знам, че ей сега, ако звънна по телефона, 10 човека ще намеря да ме закарат където реша!
Авторке,роднини,познати,приятели.. Толкова ли няма кой да ти влезе в положение??

# 303
А, на баткото му се полага почивка, я каката на тръстиката.... баткото на кеф и само кака да запълва дупки.

Баткото дали е на кеф не е много ясно - авторката каза много лоши неща за бившият ѝ съпруг - момчето може да е там по закон, не за да си прави кефа.

Ма да ходи каката на хижа, бе - Иво БДЖ-то ще я закара... и нея.

# 304
Стига сте спрягали каката, която е непълнолетна според закона. Баткото що не го месите, не че и той не е непълнолетен. Децата са отговорност на родителите си.

ПапаПанда, ох горкото момче то насила било при баща си  .... . По този същия закон и сестра му би трябвало да е е с него.

# 305
Каката не е длъжна, ама ако майката чак толкова няма време, от човешка гледна точка може да удари едно рамо. Плюс това си пише още една червена точка за добро поведение и отговорно отношение и печели право на повече привилегии.

# 306
Печели тиквен медал на вечнодлъжния.

# 307
Ами лично аз за втори път питам за баткото, ама Гери не пише за него. Не че ми е зор да разбера. Явно там не смее да го бутне заради бащата мутра.

# 308
Динчо, не говорим за вечно длъжна, говорим за грижа и приоритети не към чужди деца, а към брат/ сестра. Щото след 10 години може тя да има нужда от тях и тогава те няма да са й длъжни, нали?
Баткото е по-малък от каката и майката казва, че не може да му се гласува доверие.
Аз брат/ сестра не бих оставила сами у дома или по влака 4 часа. Няма да ми е спокойно и да си правя кефа, докато не знам те как са.

# 309
Каката не е длъжна, ама ако майката чак толкова няма време, от човешка гледна точка може да удари едно рамо. Плюс това си пише още една червена точка за добро поведение и отговорно отношение и печели право на повече привилегии.

Може да ѝ е писнало на каката. Нали по цял е с децата у тях, докато Герито ходи на работа.

# 310
Затова е семейството, да си помагат при нужда. Нищо няма да стане на голямата сестра да ги придружи. Дано да е пързалка темата, че ако не е много е трагично.

# 311
Мама Ру, според мен децата са грижа на родителите, не на братя и сестри.
Майката и бащата вятър ги вее на бяла кобила, но дай да изкараме сестрата отговорна.
Това за след 10 години изобщо не е вярно, кой както свикне....  един само дава, а другият взима . ...

# 312
Не е длъжна, нарича се семейство. Майката едва ли ходи само за заради собствения си кеф на работа, доколкото разбрах в болница, на график и в тази пандемия. Сигурно би искала да е до децата си, ама тези деца искат пари. И сигурно каката не си ги заработва сама парите за хижата, дрешките и т.н.
То пък голямо гледане на две деца 3 и 5 клас. Нали и 16-годишния брат е вкъщи?

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 19:44 от Mama Ru

# 313
Поне разбрахме, че БДЖ- то е изключително надеждно, жертвоготовно, социално и отзивчиво.
И жепейците са повече от педагози. И четат бг мамма. Наясно са с деца, превоз, лични съобщения.

# 314
Не на всяка цена обаче е подобен дълг. На възраст 16+ са достатъчно големи хората, за да разберат, ако се възползват от тях родителите им за обгрижване на по-малки братя и сестри, за по-лесно, не че е последна и единствена опция, за да си спестят лично усилие и труд, или харчове.  Примерно е преценила каката, че на майката просто не ѝ се лашка по влака, но ако се напъне, може да си заведе децата и сама. Живее с нея, вижда я кога и колко почива.

Общи условия

Активация на акаунт