Да пусна ли децата да пътуват сами с влака

• 16 887
  • 397
  •   1
Отговори
# 345
Ся ще се включи бабата от пощата и дядото от хоремага.
Дано не затворят темата. Голям смях е тук.

# 346
Съгласна съм, че големите не са длъжни на малките. Обаче, поне в моето семейство, има едно така наречено възпитание и грижа един за друг. Помагаме си някак. Вярно, аз съм по-малката и някак не ми се е случвало аз да гледам сестра ми. Тя също не е била задължена да ме обгрижва, но ми е помагала, при нужда.
Баткото, какъвто и да е, живее с тях. Какъвто и да е, би трябвало да има изградена връзка с малките. Ама това само в моите представи.
И тук не говорим каката да се лиши от хижата, а просто да отдели 10 часа някъде. Не може никой да ме убеди, че тези 10 часа са непостижими. Аз бих пътувала с тях през нощта и да се върна, ако съм на работа. Все един ден с по-малко сън ще избутам деня. После нали няма да има никой у нас, лягам и спя. Той баща им карал опасно и тя сама с него не ги пуска. Ами с бащата ще ги закарат заедно в деня преди неговата командировка и пак ще станат нещата. Дори и да пропуснат един два дни училище, ще помолят госпожата да им прати взетия материал и пак ще го научат. Няма невъзможни неща, това обяснявах вчера на дъщеря ми, която след две седмици ще стане на 10. Всичко е до желание!
Ама съм се нагледала на бащи, които много лесно бягат от отговорност като кажат, че не могат или правят нещата или безрасъдно, или с двете леви ръце, че да се спасят от последващи ангажименти, щото нали така е по-лесно. Някой друг да опъва каиша.

# 347
  • Варна
Значи като започнете с това "големите не са длъжни" ще каже човек, че двамата големи са поели на 100% грижите за малките деца. Става дума за един ден бе! Вярно не са длъжни ама в крайна сметка са братя и сестри!

# 348
В случая не са длъжни. Имат майка с един почивен ден. От къде накъде каката ще ги води като тия деца си имат родители.

# 349
  • София
Тя каката хубаво ще ги заведе за 1 ден, но никой няма от компанията да се откаже от своето пътуване, че да я чака и да я вози след това до хижата.
Нали имали уж организация кой кого да вози и води.

# 350
Каката може да ги заведе и предният ден.
Пак казвам. Два часа е пътя с автобус до града Х, където бабата ще ги чака. Пристига по същото време като влака.
Авторке, защо не ги пратиш така?
10 годишна сама във влака?! А на мама акъла къде се е скрил? Под релсите ли?

# 351
Мисля, че с  автобуса няма да ползват отстъпка, въпреки че това е по-добрият вариант.

# 352
С автобуса деветгодишното има право на 50% отстъпка.
А и става въпрос за част от пътя, после бабата да им вземи билети за влака до следващия град.
Разбирам финансовия мотив, но безопасността на децата трябва да е на първо място. На такъв път аз не бих пуснала сами две малолетни деца.
Ох, трудно ми е да повярвам, че майката носи вода от девет кладенеца, за да оправдае непридружаването на децата. Звучи сякаш е тийнейджър.

# 353
Оле вие цяло разследване сте провели...
И да, станах брокерка в София и съм много доволна от работата. По рождение съм от Перник, но навремето се преместих в Бургас при мъжа ми (вече бившия).
А Гери може да е търсила хотел за някои свои близки, едва ли в апартамента им има място за гости като са 6 човека

Пише "Налага ми се да пътувам за няколко дни до София след 2 седмици. Търся хотел." Това не ми звучи, като някой, който търси хотел за свои близки. Сигурно сте засичали в армейския хотел. Даже се обзалагам, че и в една стая сте се оказали Simple Smile))

Иначе аз сериозно се съмнявам, че тия деца съществуват, така че нека пътуват. И на стоп да ги пусне, ако трябва. Съвсем без пари е.

# 354
И аз прегледах темата и съм в потрес...

# 355
Изчетох темата до пета страница и съм потресена.Искрено се ядосвам в момента.Как е възможно 100 души да Ви казват колко е безотговорно това пътуване, а Вие да имате отговор за всяко нещо?Очевидно сте взела решение,но се надявам децата Ви да не станат жертва на инфантилното Ви и безотговорно поведение.

# 356
Спокойно, няма 4 деца, даже и две няма. И Пипина няма, и Иво БДЖ е фантазия.

# 357
.... Децата не са малки, пределно им е ясно че не трябва да говорят с непознати, от малки го знаят това, както и че не трябва да се качват в колите на хора които не са им близки.

Не разбрах какъв е проблемът бабата да си вземе отпуска от малката поща без никаква работа и пред закриване за 1 ден и да прибере децата.
Няма особен смисъл да ви разубеждаваме, вече сте я решили тази велика глупост да я направите, но и с големите и с малките ви деца от написаното лично от вас ясно си личи, че действате изключително безотговорно и твърде много се доверявате на честността им и здравият им разум, които на тази възраст никакъв го няма.
Имам син почти на 10 години. Тъй като баща му като малък е бил почти нападнат в дома си от непознат, почукал на вратата, за него беше много важно да научи децата да не отварят на непознати. Обучението беше почти ежедневно в последните няколко години, говорене, трениране за гледане през шпионката и т.н. докато им го набие в главата. Мислите ли, че имаше ефект? Ми не. Един ден детето стои вътре във фойето на училището с контролиран достъп и ме чака да го прибера и на въртящите се врати, които се отварят само с карта, се появява някакъв непознат мъж. Охраната точно в този момент липсвала и мъжът извикал сина ми и го помолил да му отвори. И можете ли да си представите - след цялото това трениране той взел, че го пуснал, защото "бил облечен в хубав костюм". Като го разказа на вечеря направо се изумих. Сигурно над половин час се опитвах да му обясня, защо това което е направил не е хубаво и как сме му обяснявали стотици пъти да не пуска непознати, но той така и не направи връзката между тренираната ситуация вкъщи и станалото в училище.
За говоренето с непознати - също яко набивано в главите им. Зад блока имаме бабуна, по която зимно време децата се спускат с шейни. Пуснала съм ги навън да играят, наоколо има достатъчно възрастни по пейките и деца, а аз съм на терасата и ги виждам. В един момент се приближава някакъв мъж издърпва една от шейните, сяда на нея и започва да си прави селфита. По едно време придърпа и дъщеря ми и още 2-3 деца за фон. Децата стояха смутени от тази странна постъпка и не смееха да мръднат (имаше и по-големи деца) Ей, полудях. Единствено фактът, че за да сляза да се разправя с този ненормалник трябваше да ги изгубя от поглед ме спря. Реших, че ако тръгне да става нещо и се развикам възрастните на околните пейки ще наскачат или този ще се подплаши. Обаче снимката на дъщеря ми в чуждия телефон на някакъв мъж ме кара да настръхвам. За щастие тоя си тръгна без да стане нищо и после като им четох едно конско вкъщи защо изобщо са говорили с него и са се снимали ми казаха 'ама той ни накара, ние какво да правим".
Мен като дете и разголени перверзници са ме гонили по площадките и аз също не знаех как да реагирам адекватно. Да оставиш деца на тази възраст без придружител, само някой 'да ги наглеждал" си е чиста руска ролетка. Може нищо да не стане, може и да стане най-лошото. От всички възможни опции сте избрали най-неподходящата.

Спокойно, няма 4 деца, даже и две няма. И Пипина няма, и Иво БДЖ е фантазия.

Sigma аз лично познавам една жена, която остави 3-годишното си дете само за 45 минути вкъщи сутринта, за да заведе другото на училище.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 15:29 от sunlight_eli

# 358
  • София
sunlight_eli, бабата не искала "да се лашка по влаковете"...

# 359
Ами да вземе автобус.
Не мога да повярвам, че трима възрастни (бабата, майката и бащата) са ок с това две малолетни деца да пътуват 4 часа сами във влак. За половин час как да е, ама 4 часа 🤔.

Общи условия

Активация на акаунт