Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 23

• 39 438
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • пустинята Гоби
Точно, съседите вече не са фактор, защото Глюкоза се е нанесла в проблемния апартамент и дава своя под наем.

# 511
Аз виждам два вариянта - или продаваш проблемния апартамент на високи нива и купуваш след време друг или взимаш 3 депозита на хората с животните и вларваш стриктни клаузи за повреди от животните.
Те явно имат проблеми с намирането наквартира точно заради любимците си които не са никак малко. Хубаво ще сложиш калъфки, ама ако се изпикаят ще мине.

Скоро разглеждах обяви за наеми. Има доста апртаменти които висят празни от април 2020.

# 512
щом ти е толкова хубав апартамента, не пускай 3 животни.
Ще се намерят някои чужденци, които могат да плащат, или им плащат наемите.

# 513
Аз не бих пуснала 3 животни в качествено правен апартамент.
Колко ще са 2-3 наема. Ако настилките и дивана заминат, ще покрият ли разходите, и времето за поправка?
Пак зависи и от размера на наема, пишеш, че са склонни нагоре...
ако плащат 1500 евро на месец и оставят 3 по толкова за депозит, може и да склоня.

# 514
  • Бургас
Здравейте, не съм писала отдавна, може би защото всичко с наемателите ми е наред (да чукна на дърво).
Междувременно купих малко студио в София, на което сега правя ремонт. За всички, които ще се "смеят" - преди 4 г. се включих на зелено, парите изобщо не ги усетих разсрочено през годините, а сега мога да го продам с 400 евро отгоре на кв.м.
Ремонтът и обзавеждането ще са бюджетни. Моля препоръчайте читава фирма за бюджетна, ама силно бюджетна кухня. Ще се отплатя със снимки:)
Да сглобяваме сами готови модули не ми е вариант.
Междувременно по темата падат ли наемите или не - мой приятел с гарсониера в "Младост" 4 онзи ден я пусна на 700 лв. и се убиха да му звънят.

# 515
Tintina,виж мебели Виденов-проектът струва 10 лв, мебели City (Люлин-предлагат кухни на Ирим). Предлагат доставка,качване и монтаж. По-евтина кухня от модулна ПДЧ няма да намериш,те се произвеждат серийно и материалът се купува на едро,разчертан и проектиран.
Други опции са Валдом, мебели Банко,но не знам те как са с услугите по монтажа.

# 516
В темата за кухните бяха похвалили кухните на Ирим (кухнята е за собствено ползване), те си имат ръзлични дистрибутори. Виденов също са вариант. Още повече, че в студио кухнята ще е малка.

# 517
Още един глас за модулните на Ирим. Имам такава на 13 години, след ползване от нас и 3 наемателя е като нова. Някой ако иска снимки, пускам на лични.

# 518
Още един глас за модулните на Ирим. Имам такава на 13 години, след ползване от нас и 3 наемателя е като нова. Някой ако иска снимки, пускам на лични.
Може ли, благодаря!

# 519
  • Бургас
Моята драма е, че няма кой да я сглоби. Доколкото разбирам Ирим са готови и трябва да търся някого за сглобяване. Ще видя Виденов, щом предлагат и монтаж. Благодаря много!

# 520
Tintina, за качеството на Виденов има доста кофти отзиви - и за време на изпълнение, и за монтаж, и за краен резултат. Не е ли по-практично да търсите и монтажист? Ако си поръчате Ирим от някоя мебелна къща, със сигурност могат и да ви я монтират после.

# 521
Моята драма е, че няма кой да я сглоби. Доколкото разбирам Ирим са готови и трябва да търся някого за сглобяване. Ще видя Виденов, щом предлагат и монтаж. Благодаря много!
Ирим са производител и нямат собствен магазин в София. Техни кухни има на десетки места и всяка фирма има собствени условия за монтаж и транспорта. Конкретно тези мебели City знам,че предлагат всички тези услуги. На роднина й направиха малка кухня за 5 дни с монтажа и беше много евтино. Със сигурност има и други.  Всъщност най-важен е проектът, да е съобразен с даденостите на място (тръби, комин). Оттам нататък като знаеш колко шкафчета ти трябват с какъв размер, навсякъде можеш да ги поръчаш и повечето фирми си имат монтажници (без хипермаркетите). Само дето някъде се чака 2 месеца и нагоре за дата за монтаж,така че е добре и това да се пита предварително.

# 522
Ние ги поръчахме от магазин в Надежда, дойдоха техни монтажници и си свършиха прекрасно работата. Около 3 м кухня с монтажа беше под 1000 лв.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 15:26 от krasimilo

# 523
Да, аз затова предложих Ирим по позитивни мнения от темата за кухните. Фирмите-дистрибутори си имат екипи за сглобяване, ако не желаеш сам да сглобяваш (в повечето случаи вече май).

# 524
  • In the land of Never Never
Благодаря за мненията за потенциалните наематели с куп домашни любимци, ще се срещна с тях и ще се опитам да преценя дали щетите ще са големи и ще мога ли някак да ги компенсирам.
Руснаци са, моето мнение е, че рускините не са много перфектни домакини, последната ми наемателка беше оставила прашуляци на високите мебели сигурно от повече от две години, непрани пердета, и мръсен балкон, на който кученцето й джобен формат си беше вършило работата в един ъгъл. Е, не са някакви щети, ама неприятно. Имах и други двама наематели руснаци преди време, бяха доста дребнави, а досега идват някакви заплашителни писма от колекторски фирми за неплатени сметки за телефон на жената.
От една страна, писна ми два месеца да го давам под наем. Искам да отида на почивка, някой близък трябва да се занимава да го показва на наематели, а това е доста трудоемко и досадно. Очевидно няма да се даде на тази цена поне до есента, когато силно се надявам да има повече чужденци. Както се говори по медиите, за намерения за някакви масови инвестиции от чужбина, направо ще се изсипят купища инвеститори в близко бъдеще в България. Grin
От друга, не ми се ще да го намалявам, за да се наеме по-бързо, след толкова разходи и усилия, и накрая като го дам за малко пари, пак ще има поразии и ремонти, независимо кой го наеме. При тази нестабилна икономика, не се знае дали ще могат и да плащат.
Руснаците щяли да живеят четири години, ако може да се вярва на брокерката.
Не ми стана ясно за какво говореше тя, като казваше, че може да се направи застраховка. Каква - за щети от домашни любимци ли - според мен няма такава. Някой знае ли каква застраховка може да се направи за случая?

Общи условия

Активация на акаунт