Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 23

• 39 410
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
На 300 м. от метростанция Младост 1. Отлични общи части, има неостъклен балкон, без климатик, но с електронно отчитане на ТЕЦ, изцяло вътрешен, ет. 3.

# 586
За жилище под наем в ниския ценови клас изложението и гледката не са голям фактор, според мен. Локацията и състоянието на жилището, на входа, са по-важни ценообразуващи елементи.

# 587
На 300 м. от метростанция Младост 1. Отлични общи части, има неостъклен балкон, без климатик, но с електронно отчитане на ТЕЦ, изцяло вътрешен, ет. 3.

Боксониера означава стая с кухненски ъгъл, баня и тоалетна, нали?
Обзаведено ли е? Ако да - 45-500 лв., макс. 550., ако не е обзаведено 400-450 лв. според мен.

# 588
  • пустинята Гоби
Не знам какво точно е боксониера, но в Младост, ново строителство, до метро и с мебели - минимум 500 лв.

# 589
  • София
И аз така мисля за Младост, около 500 +/- 50.

# 590
550-600 са Младостите с 1 спалня НС, не боксониера.
Е може някой и 1000 да даде негова воля.

# 591
  • Бургас
Понеже имам сходно (боксониера), по модерному студио им викат, та силно ме заинтригува разликата от 100 лв. за немебелирано/мебелирано.
То ако е тъй, да си направя само кухнята с уредите и да го давам полуобзаведен. Дето ще изсипя още поне 2000 лв. за обзавеждане... Поне да беше по-голяма разликата.

# 592
Тинтина, то и при двустайни и тристайни  жилища наемите не се отличават с голяма разлика по мои наблюдения.

# 593
  • Бургас
На затуй инвестирах в едностаен. Говорих днес с моята брокерка, тя каза, че необзаведени рядко се търсят. Шансът да отдадеш обзаведен е стократно по-голям.

Вчера си мислех за първия ми апартамент, купен с кредит през 2004-та. Вече е изплатен от наемателката, която живее в него девета година...
А пазарната му цена скочи със 150%.

# 594
Tintina,  скъпото са кухнята и уредите, които купуваш дори и за са обзаведени жилище (не съм чувала за наемател да си идва с уредите и кухненските шкафове, още по-малко за едностаен). Другите мебели са евтини,както си писала 2000 за всичко,ама ще го отдадеш за дни на 450-500 лв,че дори и 550 е възможно, докато ако чакаш да го отдаваш без мебелите ще си отвисиш 2-3 месеца да чакаш наемател и наема ще е макс 450. Така че тези 2000 ще са ти най-добре вложените Simple Smile

# 595
550-600 са Младостите с 1 спалня НС, не боксониера.
Е може някой и 1000 да даде негова воля.
Това вероятно е желаната цена. Имам известно наблюдение върху няколко жилища в Младост-3 и Младост-4 и никой не си е дал апартамента за по-малко от 650 лв., като по-скоро са към 700.

# 596
Това за боксониера/гарсониера ли? Значи доста са се вдигнали наемите....

# 597
Кога са дадени,  преди Ковид ли? Че гледам сега масово в групите за без брокери  търсят за по 500 лв с отделна спалня и не им се подиграва никой. За боксониери търсят за 300-450 (говоря за Младост-Студентски,не за центъра).
Някой като пусне жилище старо строителство за 300-400 и го оплюват,че бил алчен. Просто предлагането разглези наемателите много,че има голямо на чисто нови и ремонтирани жилища,които притискат ценово останалите. Но идва септември,когато е масовото преселение и цените скачат бомбастично, така че и 550 лв може да се вземе за едностаен,въпросът е колко време ще се задържи.

# 598
То в групите във фейсбук винаги е това с "алчните наемодатели". Някои хора искат едва ли не пари да им даваш да живеят в жилището ти. В тези групи е пълна пародия.

# 599
  • Варна
Да бе, гледат обяви за скъпо обзаведени многостайни и пищят "Вие знаете ли колко е една минимална заплата", "Не познавате парите" и т.н. Не знам как не ги е срам тия сополанковци, които не са виждали повече от 1000 лева кеш, да четат лекции на собственици, през които са минали един куп сделки и ремонти. Отделно сам човек на МРЗ няма място в многостайни, луксозни, централни квартити, да не кажа - в квартири изобщо. И на мен ми се пият коктейлчета всяка вечер, но като не ми стигат парите, си пия самърсби на промоция вкъщи и не се оплаквам колко е скъпо по баровете.

Наскоро четох една обява в такава група и много ми допадна описанието. Жената явно се беше подготвила за дежурния хейт и беше написала, че всички коментари са добре дошли, защото ѝ повигат публикацията. Реално е много права. Апък ако някой е толкова тънкообиден, може да си заключи коментарите и готово. За мен е много ценно да можеш да хвърлиш едно око на профила на кандидат наемателите. Защото примерно човек ако е гаден циганин - ще го видиш още на огледа и няма да си дадеш апартамента на него. Но по снимките му можеш да разбереш дали има склонност към наркомания, налисие, шумни купони, също за скрити домашни любимци, образование, месторабота и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт