Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 23

• 38 943
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Цял живот мераци и изплащане за да отдават под наем на старини, а като дойде момента желанието умира. Хубаво все пак че е играл роля на касичка този апартамент, но представете си че са го купили 2008. Чак сега цената му е аналогична. Та толкоз с мераците за печелене на пари от имоти ако не се оцели правилния момент на покупка. А както знаем последните 8-9 месеца много хора решиха да стават рентиери, та като нищо да се пенсионират по гореописаната схема. Лихвите и поддръжката ще им изядат наемите, а дали и кога ще продадат на печалба, само бтдещето ще покаже.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 14:41 от Gogo1979

# 616
  • пустинята Гоби
Едно и също дъвчеш от началото на темата.

Хората купили имоти през 2008 г., отдавна са ги изплатили и са забравили на каква цена, ама тук им се броят левчетата.

# 617
Хаха, а вие нещо по-различно ли дъвчете? Котки, кучета, обзавеждане и кой какво отдал и не отдал. Лични драми и вълнения на дребно - как точно помагат на читателите?
Аз поне изразявам мнение, което е общо и кара хората да се замислят и да погледнат нещата от друг ъгъл. Пък дали ще решат, че имам право или не си е техен личен избор.

И на мен ми омръзна да чета как постоянно се недоволства от наематели, но пък се продължава с желанието за рентиерство. Това си е чиста проба двуличие и непрофесионализъм.

# 618
Гого, като не ти се чете, има бутон за отписване.
Това, че на теб не ти е интересно, не значи, че на друг няма да му е от полза.

# 619
  • пустинята Гоби
За това е темата, като ти е омръзнала - кошчето и довиждане.

# 620
Къде е този бутон. Сериозно от доста теми искам да се махна, но не намерих начин.

# 621
Отиваш в меню - нови отговори - вдясно долу на всяка тема има икона на кошче. Натискаш там за отписване.

# 622
Най-долу до отговори - има камбанка. Въпреки че според мен не действа - пробвала съм с други теми и продължавам да получавам нотификации. Но пък и така става, като получиш нотификация, маркираш като прочетено, без да четеш, докато не свърши темата и не пуснат нова. Тогава вече няма да получаваш нотификации.

# 623
Бутона следи с камбанката не работи.
Кошче нямам, бяха се появили едни три точки на темите от където можеше уж да се отписва но не работрха и явно ги махнаха. Досадно е и провокира човек да влезе и чете, съответно и да отговаря Simple Smile а после модераторите се сърдят за спама. Системата им така е моделирана, че да подтиква към спам.

# 624
  • София
Трябва да имаш нов отговор в съответната тема и вместо да я отвориш от нотификацията с камбанката, правиш друго: отиваш в Меню (трите черти горе в ляво), от там избираш Нови отговори и като задържиш мишката върху някоя тема (без да кликаш), ти се появява кошчето.

# 625
  • Бургас
Принципно е хубаво нещата да се гледат и от друг ъгъл, и да си правиш бизнесплан също. Лично аз винаги съм разсъждавала, че заем е по-добре от наем. Още когато преди 20 години стоеше дилемата дали да бъда под наем или да си купя имот с кредит, надделя второто. Разбира се, човек много неща трябва да има предвид - доходи, доходи в перспектива и т.н. И все пак каквото и да се случи, по-добре да имаш имот, който да продадеш, отколкото да нямаш нищо.
Тогава изобщо не съм мислила, че ще "печеля" от наеми. Трябваше ми жилище, в което да живеем. Първо го дадох под наем необзаведен, за да събера пари за ремонта му. После се преместихме в жилището на съпруга ми и то остана свободно. Изтегленият за 30 г. кредит се изплати за 10. И ето - разполагаме с един актив, без особени усилия и напрягане.

Наемателите ми пък имат коренно различни разсъждения. Едната има вече два собствени имота, но предпочита да живее в моя, защото все още или няма средствата, или не желае да инвестира в ремонти и обзавеждане. Свикнала е, децата й също. Другият пък смята, че е грешно да изсипеш хиляди евро за апартамент и според него апартаментите не си стрували цената, и по-добре било ако ще си купува нещо, да е къща (израснал е в къща). Та за него това са грешни пари, наляти в имоти. А че досега е дал близо 25 000 лв. за наем, това не го счита за грешни пари.
И добре, че хората гледат нещата от различни ъгли, че да се срещаме с наемателите някъде по средата:)

# 626
  • София
Аз до преди няколко години нямах доходите дори да се зачудя за кредит за имот. И затова години наред живях под наем. Хора и ситуации всякакви Simple Smile

# 627
Благодаря ТониШу, но аз основно пиша от телефон и мобилнатаверсияги няматези кошчета, а дори и десктоп версията да си заредя нямам курсор да посоча върху темата за да ми се появи кошче. Модераторите, може да предадат бъга на ит отдела си.

Тинита - правя си. Но дявола винаги е в детайлите. Доста млади хора докато са студенти а и малко след това живеят по  двама трима в апартамент и си делят наема. Събират си се, правят си купони. Ако са гаджета, преди да са сигурни, че ще се взимат до живот, също. Аз на младини съм живял няколко години под наем с приятели, а после и с гадже с което се оставихме. Цената на наема като се дели на 2,3 не е значителна цифра, особено ако не е лукс. Другито което е, тези 25к човека ги е изхарчил, но ако ти трябва да го ремонтираш пак ще ги дадеш, а той просто щесе премести. Най-изгодно излиза за хора които обичат да живеят с приятели, така хем имат време да се ориентират какво искат, да поспестят някой лев и да се издигнат в кариерата си.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 14:42 от Gogo1979

# 628
За двустайното ми малко ателиенце кутийка дето ми се подиграваха хейтърите спокойно взимам 700 лв,  отракани брокери ми предлагаха управление на имот на 650 даже предплащане с месеци напред, като нямам грижа за нищо, нещо като Airbnb, работят с чистачка, боядисват си, давам им номера на партиди и си плащат, ако  нещо се повреди си оправят, имат си майстори, а и те умеят,  така е по договор, даже ме убеждават че уредите не се ползват много. За паркото си взимам по 100 лв минимум, дал съм го отделно.
Та казвам че има решение на който не му се занимава с наематели, а няма и време и нерви

# 629
  • Варна
............... Другито което е, тези 25к човека ги е изхарчил, но ако ти трябва да го ремонтираш пак ще ги дадеш, а той просто щесе премести. Най-изгодно излиза за хора които обичат да живеят с приятели, така хем имат време да се ориентират какво искат, да поспестят някой лев и да се издигнат в кариерата си.

А той просто ще се премести, да, но нали пак ще даде още 25 хиляди в следвашите няколко години, освен ако не спи в кашон. А ремонт хората правят когато и ако искат. И с / без ремонт, имотът им си държи цената. Да, амортизира се с годините, но инфлацията му вдига стойността с по-голямо темпо.

Иначе то е ясно, че наематели винаги ще има. Добре, че дойде и обясни защо...  никой не е и подозирал какви могат да бъдат причините! Joy

Общи условия

Активация на акаунт