Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 23

• 38 975
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Направихме освежителен ремонт. Под лайсните открих косми от котката на по-предишните наематели. Което допълнително ме убеди, че не желая наематели с домашни любимци. И пушачи Simple Smile Напук на статистиката за спада на наемите, съм решила леко да го вдигна.

Спокойно може да го направите и двоен наема - напук на спада, така ще вдигне статистиката малко Simple Smile

# 151
  • гр. Варна
Нали не очаквате да се ожалите на шефа на квартиранта за личните си финансови отношения?
Явно се прилага и такава практика>
Написах писмо до работодателя, да окаже натиск по възможност. Ако няма полза, поне ще ми донесе морално удовлетворение.

# 152
Всеки може да пита всичко, друг е въпроса дали ще отговори питания, без значение кой е.

Не виждам причина да ме питат какво работя-не че е тайна, дори жена ми често са я питали на интервю какво работи мъжа й.
Прост не виждам смисъл да ме питат и още по-малко да им отговарям на първа среща с тях.

Аз не виждам някаква драма, понеже наемателя пратил ключа с куриер и не се е обадил лично.
Все пак е уведомил, върнал ключа и си е платил като е оставил депозита.
Какво щеше да стане, ако се беше  чул и донесъл ключа лично?
И веднага безсмислени  и необосновани идеи за 2 депозита, защо? Ама направо 4, остава да има кой да ги даде.

# 153
Е, каква информация е ако кажеш частен бизнес.. Пушачите са неприятни, особено ако следващите наматели са непушачи.. След близо 2 години в квартира, където преднишния беше пушач, не се отмириса... Винаги, като влизах отвън се усешаше неприятно. Собственика не само, че не беше ударил една боя, но не беше изчистил и шкафовете и хладилника с продукти от предишния...Иначе го раздаваше голям бизнесмен...А как си броеше жълтите стотинки...

# 154
За неспазеното предизвестие се дължи един депозит. Вторият ще е необходим за покриване на сметките. А това с ключа по куриер е супер тъпо и селско. Като да скъсаш с гадже с СМС.

# 155
Всеки може да пита всичко, друг е въпроса дали ще отговори питания, без значение кой е.

Не виждам причина да ме питат какво работя-не че е тайна, дори жена ми често са я питали на интервю какво работи мъжа й.
Прост не виждам смисъл да ме питат и още по-малко да им отговарям на първа среща с тях.

Аз не виждам някаква драма, понеже наемателя пратил ключа с куриер и не се е обадил лично.
И веднага безсмислени  и необосновани идеи за 2 депозита, защо? Ама направо 4, остава да има кой да ги даде.

Ключът не се праща по куриер, ако в договора пише, че апартаментът се предава лично и с приемо-предавателен протокол. Дължи се едномесечно писмено предизвестие. Нито са безсмислени, нито необосновани идеите за два депозита. Мисля, че тази практика все по-често се прилага. Един депозит може дори неплатените сметки да не покрие, да не говорим за щети.

# 156
  • Варна
Е, каква информация е ако кажеш частен бизнес.. Пушачите са неприятни, особено ако следващите наматели са непушачи.. След близо 2 години в квартира, където преднишния беше пушач, не се отмириса... Винаги, като влизах отвън се усешаше неприятно. Собственика не само, че не беше ударил една боя, но не беше изчистил и шкафовете и хладилника с продукти от предишния...Иначе го раздаваше голям бизнесмен...А как си броеше жълтите стотинки...

Сама си казвате, че проблемът е в това, че собственикът не е направил елементарно почистване и освежаване, не е в пушачите.

За двойния депозит - аз съм решила да искам двоен ако има животинка. Често самите кандидат наематели, които наистина са сигурни във визпитанието на домашния си любимец, го предлагат. И е съвсем резонно и за двете страни.

# 157

Ключът не се праща по куриер, ако в договора пише, че апартаментът се предава лично и с приемо-предавателен протокол. Дължи се едномесечно писмено предизвестие. Нито са безсмислени, нито необосновани идеите за два депозита. Мисля, че тази практика все по-често се прилага. Един депозит може дори неплатените сметки да не покрие, да не говорим за щети.
Добре де, искай по колкото искаш депозити, нали това писах.
Кой те спира?

# 158

Добре де, искай по колкото искаш депозити, нали това писах.
Кой те спира?

Точно ти няма как да ме спреш. Искам, и свестните ми наематели досега дават без проблем.

# 159
Как ще праща ключа по куриер? Dizzy Face Само с лично предаване и с протокол.

# 160
То може жилището да е изпразнено, с този ключ по куриер. Да предаде ключа СЛЕД оглед на жилището в негово присъствие. Щом има време да отиде до офис на Еконт, ще има време и за една "бърза проверка".

# 161
Много работи МОЖЕ.
Веднага давам пример, връщам лично на живо ключа, проверят дали не съм задигнал 20 годишния диван, мивка или каквото има. Всичко е точно и кой откъдето е.
Обаче имам още един комплект ключове и след 2-5 часа се връщам  да изнасям ценностите.

И се изчерпва проблемното изпращане на ключ с куриер.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 14:20 от Alexslav

# 162
И на мен ми свиха подобен номер последните ми наематели - обади се да каже, че са се изнесли. Ключът щяла да ми звънне нейна приятелка, да се разберем кога и как да ми го даде. Депозит не си е искала, то нямаше и да го получи в този случай.

Алекславе, те хазяите са по презумпция тъпи, не биха се сетили да сменят патрона на вратата след всеки изнесъл се наемател, независимо как и защо. И то веднага, без забавяне. Смяната на обикновен патрон отнема максимум 5 минути, и то на мен като жена. Винаги при приключване на сметки и изнасяне съм отивала въоръжена с нов патрон и 1 отвертка, друго не се изисква.

Иначе типично, очевидно, поведение - какво смятат, че ще се случи, ако предупредят предварително наемодателя, както си е по договор? Ще ги изяде, пребие, ограби или какво? И ако отделят половин час макс за приключване на сметки, проверка по описа, подписи за връщане на жилището и ключа? Ама се коментира, че диванът бил 20-годишен.

# 163
То селянина може да го изкараш от селото, но не и селото от селянина.....

# 164
Какви хубави дивани имаше преди 20г...

Общи условия

Активация на акаунт