Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Varna
Първия учебен ден мина само с 1 тест по АЕ. Госпожата по математика обещала че няма да прави контролни този път, а по география даже ги питали дали искат сега или като минат онлайн.... /отговора е ясен/. Май учителите също са осъзнали че това с множеството контролни за 2 седмици не води до нищо добро... Че и те после ги проверяват по един месец. Този път по-скоро са решили да изпитват устно... не че това изисква по-малко подготовка от контролното.
Но и моето дете, които отиде толкова ентусиазирано вчера, днес сподели че онлайн е по-добре. Дисциплината била под всякаква критика, губила си времето в междучасието, децата бири разделени на малки групички... Явно поетапно губят социалните си умения и съответно и контакти. Това последното много ме притесни...

# 691
Вчера гледах и К.Вълчев, който каза, че се надявал другата година да започне присъствено за всички ученици. А дано...

Дано само да не се окаже, че сега поставяме основата на един нов модел на обучение.

Да ви кажа честно, нито ги чета, нито ги гледам вече тези репортажи. Кучетата си лаят, кервана си върви.
За мен отдавна положението е, спасявайте се, кой както може. И там хвърлям усилията и енергията си.

И сега е момента отново да благодаря на всички пишещи в темата, от които се зареждам положително. На Дидева с безценната и точна информация винаги, на момичетата от осмокласната тема за добрите съвети. Това ми е важно, изказванията на Вълчев, Стаматов и сие не ме вълнуват особено. Синът ми ще научи още две теми, ще му е от полза Wink

mira70, доколкото разбрах утре след часовете ще се състои пробен изпит по БЕЛ в училище.

# 692
  • Бургас
Снощи щерката до късно учи " На прощаване". Дожаля ми за нея, но упорито си го научи. Ще ги изпитват.
За първи път вчера с досада ми каза: Хайде, да идват тези изпити и да се свършва. Дано напрежението юни да не ескалира

# 693
  • Варна
Хана, и аз от това най-много се боя - че ще станат антисоциални. Моето и без друго си пада малко темерут и сега буквално си общува с 5-6 момичета от класа (които останалите били нарочили за "кифли") и всички други са някакъв фон, който жужи наоколо и грам не я впечатлява. Много ми е жал за сегашните пети и шести клас - на тях им е още по-трудно, особено ако са сменили клас/училище. Как се социализират тези деца, как комуникират, как се развиват емоционално...
Относно дисциплината - това е едно от нещата, които харесвах на ДО - на който не му се учи, не пречи на другите да слушат. А сега в час вярвам, че онези 10 минутки в повече минават в проверка кой е наличен и правене на забележки на клоуните на класа, които толкова време са дремели в къщи и сега имат поле за изява. Дано догодина нещата се нормализират и в новите класове да се чувстват добре децата ни.

# 694
  • София
Вчера гледах и К.Вълчев, който каза, че се надявал другата година да започне присъствено за всички ученици.
Е то и тази започна присъствено, ама какво стана после Rolling Eyes
Не виждам, ако отпаднат теми от сегашното НВО, как това ще ощети сегашния шести клас.
И ако говорим за ощетяване, защо нашите седмокласници трябва да са ощетените спрямо миналогодишните?
И кому е нужно такова сравняване, при положение, че няма една с една еднаква учебна година?

# 695
  • София
Напълно сте прави за дисциплината. Но има учители, които умеят така да завоюват уважението на децата, че дори и пречещите в други часове не смеят да си позволят такова държание при тях. Аз много се радвам, че учителката им по БЕЛ е точно такъв тип. Преподавателката по математика също изглежда такава, нова е и впечатленията не са с натрупване. Всяко училище, всеки клас са различни. Просто да идват и да заминават тези НВО-та, че да отдъхнат и деца, и родители.

# 696
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
проветрение на устата си правят. Sad
нашето училище е подготвено добре, преподават, учат...
не е като да има някаква липси от страна на училището, но не ми харесва ДО.
най-много не ми харесва това, че са постоянно на устройствата.
учебни часове от 8:30 до 3:30, след това тестове, уроци, подготовка... всичко на сайта на училището и пак пред устройството. Sad
дори да иска да излезе няма кога, а той нещо и не напъва на излизане напоследък.

# 697
beb4o_fb, това с отдъхването скоро не го виждам Smiley
Докато мине напрежението от изпити, класирания, записване и ето я новата учебна година.
Входни нива, очаквам голям срив по много предмети, които малко или много бяха неглижирани тази година и отново се оказваме на въртележката ...

Моля, някой да смени темата с нещо по-весело Satisfied
Catty m, получи ли се тортата вчера?

# 698
  • гр.Варна
Добро утро!

Нашият шеф мисли да пише писмо до Слави Трифонов и компания с идеи,които може пък някой да чуе Simple Smile
Какви препоръки/идеи бихте дали?
Аз имам няколко и ще ги нахвърлям,но ще се радвам и други да споделят в рамките на следващия час,примерно.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:31 от Bonanza

# 699
  • София
Catty m, получи ли се тортата вчера?

Ами, какво да ти кажа. Заформих нещо, моята приятелка ми помага. Ама на моменти сякаш акъла ми дава на късо - вместо да взема ковертюр, съм купила обикновен шоколад, съответно ганаша ми стана един рядък, едно мазало стана в нас. Сега отлежава в хладилника, утре ще я украсим и вечерта духаме свещичките Simple Smile Дано става за ядене, тя е ултра шоколадова Simple Smile

Сега се върнах от ваксина, да видим.

Иначе набора вчера 4 часа навън кара колело, сърце не ми даде да го прибера по-рано, беше много доволен. После уж поучи малко. Да видим днес с какво ще ги сюрпризират Simple Smile

Добро утро!

Нашият шеф мисли да пише писмо до Слави и компания с идеи,които може пък някой да чуе Simple Smile
Какви препоръки/идеи бихте дали?
Аз имам няколко и ще ги нахвърлям,но ще се радвам и други да споделят в рамките на следващия час,примерно.

До кой Слави ще пише и по кои въпроси?

# 700
  • София
Относно дисциплината моето дете споделя обратното. Докато са ДО, тогава тя много куца. По някои предмети се заглушавали микрофони, пускало се музика, много се говорело и не се чувало какво казва учителя и т.н. При ПО явно не им стига смелостта да се държат така и са доста по - кротки.

# 701
  • гр.Варна
catty m, до Слави Трифонов !
Пише някакво открито писмо с идеи в най-различни области-дипломатически мисии,детски надбавки,преразглеждане на средставата,които се отпускат по разни програми и как се разходват.За образованието не е писал и в тази връзка ми се искаше да го допиша.
Не мисля,че ще има полза,но поне да опита.Ако не опиташ,няма как да знаеш дали нещо ще се случи Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:47 от Bonanza

# 702
При нас проблем според синковеца е само ранното ставане. Денят минал скучно, трима били с маски. Беше и на бел след училище. На ПИ Бел има 88 точки. Струва ми се нереално като си знам детето. Нещо епизодично ще да е . Но може и да е друго, след осем месеца труд количествените натрупвания да са почнали да преминават в качествени.

# 703
  • гр.Варна
При нас проблем според синковеца е само ранното ставане. Денят минал скучно, трима били с маски. Беше и на бел след училище. На ПИ Бел има 88 точки. Струва ми се нереално като си знам детето. Нещо епизодично ще да е . Но може и да е друго, след осем месеца труд количествените натрупвания да са почнали да преминават в качествени.
_re_ge, едва ли просто ей така са му писали 88т на детето Simple Smile Радвай се,момиче ! Purple Heart
Браво за чудесният резултат!  Simple Smile

# 704
  • София
catty m, със сигурност ще се получи тортата, направо си я представям и преглъщам Kissing Heart
Аз се чудя как ще устискам другата седмица на 2 торти - мъжът и синковецът са един след друг. По-скоро ще загубя битката със себе си и стабилно ще опитам и от двете Joy

Общи условия

Активация на акаунт