Седмокласници 2020/2021 - Тема 10

• 29 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Всеки почва да чете по някое време, само трябва да попадне на точната книга.

А за гимназиите, психолози твърдят, че отличниците не успяват повече в живота от другите.
Ако на някой не му се учи на някой, няма да стане с натискане. На тази възраст по някое време ще се опъне.
Трябва сам да си намери пътя. Момчетата са така, не знаят какво им се учи и не разбират защо ги караме. За тях дали е 1ва немска или 1-та патагонска, все тая, и там ще ги мъчат както сега.

Аз моят съм го приела какъвто е. Това ДО му отне всичкия ентусиазъм. Мързи го, две не вижда. Не си отваря учебниците, не пише в тетрадките, дори не ги знае къде са. Иначе присъства в час.
Изкарва ниски точки на ПИ по БЕЛ, ами толкова може. Няма дар слово, тезите са му тъпи,  не запомня текста за преразказа в подробности.

Сигурна съм, че и такива деца ще си намерят мястото.

Лелееее, това все едно за моя младеж е писано.
Само че аз не искам да го приема такъв, все ми се струва, че може повече.
С баща му само се питаме къде сбъркахме?????

# 676
  • София
hana 1, много ти благодаря, че ми обърна внимание за препаратите - той е много чувствителен към остри миризми. Чувства се добре, ще взема тест от аптеката и, ако не се появи нещо и няма оплаквания, утре ще отиде на училище - съгласувах това и с педиатърката. Тя ще го прегледа утре, за всеки случай. Поолекна ми малко.
Днес не е имало нищо екстремно откъм изпитвания, утре се очертават 2 контролни, в сряда - преразказ. Да друго не се знае засега, очаквам писмени изпитвания на килограм. Но най-важното е да е здрав.

# 677
beb4o_fb, дано са напразни тревогите ти Hug

Моят син киха от препарати с по-остра миризма, като започне няма спиране. Госпожата по химия веднъж го беше пратила при лекарката чак.

Първият ден го броим за супер успешен. Писали му 6 на есе по англ.език. От класа само три момичета са липсвали, заради ОЕСР.

# 678
  • София
Бебчо, дано да е било само нещо временно и всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover !

ПочнА се ударно ПО-то с тестове по МАТ и История.
В сряда ще имат ПИ по МАТ, а в четвъртък ПИ по БЕЛ. Много ми е любопитно как ще ги организират спрямо програмата им в тези дни и дали въобще ще са като симулация на реалното НВО, както правят школите. За първи път предприемат подобно нещо в училище, та ми е интересно. Младежът не е притеснен, казва, че каквото и да е, ще се справи. Харесва ми тази му самоувереност, тъй като е рядкост при него.
Иначе две от домашните работи за ваканцията не са пипнати за проверка от учителите. Едната даже си е казала, че изобщо не е гледала в Школо. И после защо децата губели мотивация...

# 679
Ние пък започнахме ПО с 2 свободни часа и то единият по БЕЛ. Думи нямам за това училище нашето. Аз издивях онзи ден, като видях, че за пореден път висенето му на тел е било над 6 часа.  Нищо от поставените задачи не беше изпълнено. Това вече е болектно състояние, той губи връзка с реалноста. Деинсталира Тик Ток и сложих някаква забрана за Ютуб. Така ще е до 19 юни. Оквен на бокс, няма де се мотае навън.  Още малко остана, ще го преживее. Не че си мисля, че това ще помогне да научи нещо, то насила хубост не става. А иска да успее, но без усилия.

# 680
Благодаря,  Dive, за мен беше. Нищо ново, така че общо-взето знаем как ще редим.

# 681
  • София
Честито ни ново присъствено обучение! Да върви по мед и масло, дано, дано! Днес моят син изпитван на дъската по математика, решил си задачите, но не е писала оценка. В сряда контролно или както го наричат по история, в петък - тест по математика. Започна се. Днес се върна уморен, после имаше урок на МАТ и сега не му се прави нищо. Оставих го два часа да си почине, но трябва да попрочете нещо и за утре.
Пускам го на ПО, не че не ме е страх, страх ме е разбира се.  Досега не са имали в класа карантина, дано изкарат и сега без. Стискам палци на всички деца да мине безпроблемно двуседмичното училище.

# 682
  • София
И ние изкарахме спокойно първия присъствен ден, със свободен час по математика 😶 Ноо.. още утре тест по литература и изпитване върху стихотворенията наизуст. Познайте колко време се подготвяше девойката. Прибра се от училище с едно приятелче, обядваха в двора, гледали нещо си в Уча се и казаха, че са готови за теста 🙄 Ще стане ясно...
Сега прави НВО по БЕЛ от частните уроци, в последния момент (утре й е урока). Засича си време и каза да не я притеснявам 🤨
Моите съболезнования за всички, които са загубили близки хора около тоя вирус. За съжаление не знаем какво ни чака, за да се опитаме да го предотвратим 😕

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 00:29 от Не се сърди, човече

# 683
  • В светлината на слънцето
Честит първи пореден присъствен учебен ден. Днес са минали спокойно нашите, но за утре не гарантирам.
Съжалявам много за всички, загубили близки. Прегръщам ви виртуално! Heart
А болничките бързо да се излекуват и без последици! Heart
И аз чух колко е прекрасно ДО и как нищо няма да отпадне. Но най ме издразни една ученичка - типична слагачка, която обясни пред тв, че така било правилно, защото иначе нямало да е честно спрямо випуска догодина, които щели да са по пълна програма. Та тя лично била За.
Алоуууу, работа при синеочка ли си търсиш или шестички по заслуги накрая на годината? Малииии, много се ядосАх значи.

# 684
  • София
Слагачката да не е от "софийските училища", тия дето ги гледаме по телевизията?
Как пък не могат да слязат на земята и да погледнат малко настрани от тяхната си камбанария.

# 685
  • София
Добро утро, момичета!
Наборът е добре, явно е било моментно неразположение. Благодаря ви за подкрепата Kissing Heart
Предполагам, че всички възрастни, които се изказват по тИливизията вътрешно си знаят, че по-кратките часове при ДО ощетяват най-малкото откъм време за преподаване на материала. 6 часа БЕЛ по 10 минути са 60 минути. Това, като го умножим по седмиците, прекарани в ДО, си е доста време. Една проста сметка - за 12 седмици това прави 18 учебни часа по-малко БЕЛ. Пиша го, ако някой от тях чете бг-мама да знае, че сме наясно с това. А момичето, което се изказа, може наистина да усвои качествено целия материал  - но това ще е в резултат на собствените й усилия, а не на тези, на преподавателите....

# 686
  • София
То оставаше моя син да тупнат пред камерата, дето не си знае къде му е учебника по БЕЛ, за тетрадката да не говорим. Тогава вече г-н Вълчев щеше да намали материала.

Тия репортажи се правят, за да се оправдае някое решение на МОН, а не за да ни информират какво се случва.
Нищо чудно че само от две училища се включват, ръководството там са е част от властта.

# 687
Абе Грета, моят син да не би да има паралелна майка..почвам пак да се плаша Blush

# 688
  • София
И само да се допълня - ако толкова много се притесняват, че сегашните шестокласници ще бъдат ощетени за НВО догодина/въпреки "успешното " ДО/ и няма да са равнопоставени с нашите набори - ами вариант има, догодина да им включат САМО седмокласен материал, нали се предполага, че ще са ПО. Така или иначе, допреди няколко години се включваше само той...
Спирам да пиша по тази тема, че се ядосвам, защото си търсят оправдание за неразумните действия и подценяват нашите възможности за рационални разсъждения.

# 689
  • София
И при нас вчера нищо ново и интересно. Като за първи ден не са правили тестове, но от днес започват.
Питах я дали ще имат ПИ в училището, каза че няма. Явно са решили, че децата всичко си знаят и нямат нужда.
Лу, и аз гледах репортажа с ученичката, но виж учителката й по БЕЛ беше на друго мнение.
Вчера гледах и К.Вълчев, който каза, че се надявал другата година да започне присъствено за всички ученици. А дано...

Общи условия

Активация на акаунт