Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 672
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 960
Според мен ако човек има някой до себе си, с който честно си делят задълженията (няма скатаване или обективни пречки от страна на единия да се занимава с детето), няма да е трудно. А ако има и някоя баба от време на време да се включва... разкош! Никога няма да разбереш защо се е оплаквала майка, чийто мъж е отсъствал или просто не се е ангажирал особено с грижи за детето.

# 961
Тръшках се за моминския живот до първата година на детето. Вече ми е сто пъти по-лесно-обяснява какво що, казва като го боли, сърби и е гладен. Определено става по-добре с времето. Вече милея само за пари, за да живеем по-спокойно.

# 962
Между другото, има го този период на адаптация с първото дете. Трябва да мине време да свикнеш с новия начин на живот. Няма по-голяма промяна от тази до вчера да си се грижел само за себе си, а днес вече да имаш някой лепнат за теб 24 часа. Така че едва ли има по-труден преход от този от 0 към 1 дете. Grinning

# 963
Джаст мама пожелавам ти много пари. След здравето и аз веднага поставям парите, като ценност.

# 964
  • София
И аз така бях първите две години. Почти непрекъснато гневна защо всичко се променя и аз трябва да се съобразявам. После, със второто, ми беше по-лежерно.

# 965
Аз съм нямала такива кризи. Истината е, че съм семеен тип и много исках мъж и дете. Хубав е моминският живот, още по- хубаво е семейството. А парите колко са важни е друг въпрос. Точно след здравето по важност.

# 966
  • France
Това, което ми липсва от предишния живот е да мога да разполагам с времето си.

# 967
На мен ми липсва много и спонтанността.
С дете, баба на 130 км, друга на 2000 км и гледачка с фиксирано работно време нито можеш да изпиеш едно вино след работа, нито да идеш на ресторант, ни на гости, да не говорим да поканиш гости.
А двамата заедно спонтанно да се пътува за уикенд-мираж...
Режимът на детето се следва като канон, ако искаш спокойна вечер и нощ.
Слава Богу, че с времето става по-добре, а най-сладко и най-бързо се свиква на хубав сън😁
Та, приоритети😁

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 13:06 от Threemafan

# 968
Децата са малки само до към 7 годишна възраст, после всичко е постарому.

# 969
Децата са малки само до към 7 годишна възраст, после всичко е постарому.

Има надежда в тунела, викаш😁

От твоите уста в Божиите уши 😁✌️

# 970
Моите деца са на 14 и почти на 7 години и мога да кажа, че почти никакви проблеми не ми създават. 14 годишния го оставих сам седем дни, със свекървата, слушал я е, прибирал се е точно в 9 часа както му е казала. Никакви ядове.

# 971
Не обичам да ме е страх и да се потапям бавно, затова скочих с главата надолу 😅  Знаех си, че ако отложа втората бременност ще го мисля повече.

# 972
Аз се изгубих в майчинството, сякаш не съм нищо повече от майка. Не се чувствам на място, депресирана съм доста често, но стискам зъби и карам ден за ден. Явно не ставам за майка, затова и не искам второ.

# 973
Като майка на две вече големи деца, която не е можела да разчита на особена помощ от баби, ще споделя, че колкото по-големи стават децата, лично за нас все по-лесно ставаше отглеждането и възпитанието им. На мен бебешките периоди са ми най-натоварващи. Това "Малки деца - малки грижи..." никога не съм го споделяла.

# 974
Аз се изгубих в майчинството, сякаш не съм нищо повече от майка. Не се чувствам на място, депресирана съм доста често, но стискам зъби и карам ден за ден. Явно не ставам за майка, затова и не искам второ.

Недей така. Изгубваме се да. Но ще се намерим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт