Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 683
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Аз точно заради децата не бих искала да емигрирам, даже и на къща. Те толкова са свикнали с всичко тук, че ще бъде огромен шок за тях

# 931
И аз не искам да емигрирам заради децата. Аз на практика мога да живея на всякъде. Дори до скоро си мислех, че Канада е пълна скука, но откакто се научих да карам ски, пък Равена все хвали канадските писти, вече смятам, че стига да имам удовлетворяваща работа и достатъчно пари, ще си ходя събота или неделя на ски, после ще пийнем винце с приятелки и ще си прекарвам супер, дори и в девет месечната зима. Въобще стига да има пари и все пак някакви забавления, на мен нищо не ми пречи : ни студ, ни жега..

# 932
  • София
Въпросът е да си изградиш приятелски кръг там...
Но темата не е за миграцията.
И аз си обичам стандарта, живота, дрехите и да не готвя.
О, като стана дума за дрехи. Дрехи на още едно дете - не, не, не. Едвам се оправям с дрехи за две. Сгъвам, подреждам, разпределям зима-лято, малки-големи...🤯
И още - тук, в квартала училища и извънкласни са ми под носа. Общо взето, към 4-5 клас децата могат да ходят и сами. Не искам да го играя шофьор или водач вече.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 13:22 от Rockstar

# 933
  • Paris, France
Емигрирала съм първият път сама, а втория с бебе почти на годинка. След раждането на второто решихме да се кротнем. Тежко е да се емигрира с деца. Уф, то с деца и до съседната градинка да се иде не е лесно, де! И на екскурзия, на едното дете му харесва, а другото иска да се прибира, та човек се чувства като разпънат на кръст и някой го чука по главата.

Съветвам всички, които обмислят емиграция да заминат млади, без партньор и без деца. Сам, човек се интегрира по-лесно и не е нужно да си чука главата с чужди проблеми и да се съобразява с друг човек.

Въпросът е да си изградиш приятелски кръг там...

Всички трайни и значими приятелства ги създадох преди появата на децата. Не ме кефят излизания в семеен кръг, освен ако не е латино парти. Не ме кефят и разходки с приятелки и децата им.

# 934
  • София
Аз пък обратно. Живях в чужбина преди да се върна, омъжа, забременея. На практика почнах от нулата с приятелите. Е, почти - с две-три стари приятелки се виждам още.
Сега най-добрата ми приятелка е със син, колкото моя. Излизаме и със, и без деца.

# 935
И двамата с мм сме заминали на 19 годишни в чужбина. Срещнахме се след 5-6 години там.
Заедно сме имигрирали 3 пъти в различни страни, и сме пред 4тото сериозно мигриране с дете на 13. Най-лесно е когато детето е малко или сте двойка, но това не ни е спирало никога.
С повече от едно деца би било една идея по-трудно.

# 936
Няма да емигрирам засега наникъде. Големият ми син е категоричен, че ще живее в Германия занапред. Там е вече 2 години и нещо.

# 937
Аз може да емигрирам след пенсия. С деца не мърдам никъде. Била съм в чужбина без деца, беше супер. С децата ми е достатъчно трудно и в бг, че животът да си го правя още по-труден. Големият син иска да учи в Холандия, да иде после в Америка. Надявам се от все сърце да си сбъдне всичките мечти.

# 938
  • Paris, France
И двамата с мм сме заминали на 19 годишни в чужбина. Срещнахме се след 5-6 години там.
Заедно сме имигрирали 3 пъти в различни страни, и сме пред 4тото сериозно мигриране с дете на 13. Най-лесно е когато детето е малко или сте двойка, но това не ни е спирало никога.
С повече от едно деца би било една идея по-трудно.

Вие сте имигрирали с малко дете и в държава със сходни нрави и същия език. Доколкото помня, следващата ви миграция щеше да бъде  в южна област на същия континент и със същия език. Все едно да идем в Белгия. Това аз не го броя за емиграция, а просто местене, все едно отиваме в друг град. Да, има търсене на училище, жилище, отваряне на сметки, шофьорски книжки, но дотам. Не е като децата да трябва да научават нов език и да се пригаждат към друга система. Ако са и две или три, става една....

Била съм в чужбина без деца, беше супер.

Без деца навсякъде е върха на сладоледа. 🥂

# 939
Невена, не точно, но почти. В същата държава ще е следващото, но на 3000км оттук Simple Smile
Без деца е различно , определено и много по-лесно. Ние затова имаме едно, че да не ни спират тези условия на честите смени на местоживеене.

# 940
  • Paris, France
На мене и с едно, малко дете ми беше трудно. Тръшна ме жестока носталгия, която.ме държа над 10 години, а можех да се закълна, че не се привързвам към дадено.място. Върнах се за малко на любимия ми, мрачен остров, но осъзнах, че ми е мъчно за начина на живот, а не мястото и че същото, това място, с деца е още по-гадно от Париж.

# 941
  • София
Невена, ти малко като соцбабите - тъгуват за социализма и Т.Ж., а всъщност е жалба за младост.

# 942
  • Paris, France
Невена, ти малко като соцбабите - тъгуват за социализма и Т.Ж., а всъщност е жалба за младост.

Не, не е жалба за младост. Ако беше жалба за младост, трябваше сега да се чувствам още по-зле, а това не се случва.🥳 С напредването на ЕГНто (тяхното) се чувствам малко по-добре, но не много.

Като си сам в Лондон, може и да.не забележиш дъжда. Сутрин от вратата в колата, метро, работа, метро или пак в колата, може и пеша. Вечер готвиш, кльопаш и после купон на заведение, музика у дома. За Коледа може да се затвориш в къщи и да спиш 2 дена, а на третия да излезеш в 3 сутринта с цел да закупиш набелязаното палто за 200 вместо 2300 лири. Там кеф ти опера, кеф ти театър, кеф ти кубинска дискотека и това в една и съща вечер. Ако искаш готвиш, а ако много те мързи има китайско, индийско, тайландско, иранско, мексиканско и каквото се сетиш меню за под 5 лири (тогава). Ако искаш ядеш в ресторант, ако искаш в къщи.

Ако искаш, работиш по 16 часа на ден и без почивен ден, а работа има. Ако искаш чистиш къщи 5 часа дневно и не виждаш жив човек, а парите ти стигат. Ако не искаш да работиш, не работиш и има помощи и ти плащат наема. Ако искаш отиваш да работиш в САЩ, Канада, Тайланд за 3 месеца. Ако ти е студено има Дубай и околността, пак за 3 месеца, примерно.

С деца - мани! Искаш, не искаш сутрин трябва да станеш и да ги облечеш. Като ги облечеш трябва да ги събудиш 🥳, зъби, закуска..... Вали, не вали, трябва да ги изведеш. Трябва да ги нахраниш, а те искат само в Макдоналдс. Няма не може, другите майки си водят децата там.

Театър, кино - само с тях. Няма лошо, ама единият иска куклен театър, а другият на кино 🥳.

Коледа - няма по-омразно време откакто имаме деца. Няма как да не купиш подаръци, няма как да не ги заведеш по партита, където да ти се зъбят Снежанка и дядо Мраз и да умираш от скука. Подаръци и за сополивите им съседчета, приятелчета от детската. Още детски партита. Самата Коледа е ад с още чавета. Бекяри няма да те поканят, много ясно, нито ще дойдат ако ги поканиш ти (да не са луди🤐).

Boxing day - деня на разпродажбите. Така чакан като бях мома, с деца не си и помислям. Пари не са останали, гардеробите са препълнени с боклуци от Коледа, в блъсканицата най-много да стигнем до спешното. Е, да, но те искат видео игри и други боклуци, защото 324те, получени по Коледа не им стигат, вече са счупени, а и съседите са получили повече.

Музеите и галериите - да ги научим на култура. Там ходех като имах време за убиване, сама. С деца си е безплатно пребиване. Националната галерия - Titian, Van Gogh, da Vinci, Botticelli, но те виждат светещи маратонки на краката на друго дете и ги искат Веднага. Едното ревва за биберон-залъгалка, което дебело, поне 5 годишно дете смуче в количката, а другото лудва към изхода. Там, за беля, продават шоколадчета. Ооооох. 

Не щат в метрото, а само на втория етаж на автобусите, но искат и да седнат, че и до прозореца 🥳. Другото желано,  превозно средство беше пони. Горкото пони. Искаха да се връщаме с него. Пак, че се върнахме живи. Тук също имаше понита в парка до нас, но понеже ги виждат всеки ден, даже не им обръщаха внимание и отказаха да ходят на езда.

От престоя помнят падането в едно езерце в Хайд парк, кучето на приятелката ми и това е. Да беше дошла с кучето тук! Поне да не се мъчим.

# 943
  • France
Невенка ми напомни за хубавия ми момински живот... сега кисна на дъжда в парка Tired Face

# 944
Невенка ми напомни за хубавия ми момински живот... сега кисна на дъжда в парка Tired Face

Същата работа. Така хубаво бях отсвирила кварталните майки, а като вали освен на катерушките и люлките до нас къде да я водя. Сега пак ме налазиха, а аз излапах мухите да се прозявам.

ПС: Невена, жива ли е френската бабка фюдо вас, дето прескачахте балкона заради нея? Сетих се за нея, че един такъв образ до нас, за съжаление, го отнесе короната.
Полезни са понякога кварталните майки поне.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 18:26 от Threemafan

Общи условия

Активация на акаунт