Имате въпроси, свързани с грижата за кожата на децата? Попитайте дерматолог тук!

• 8 140
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
Детето ми е на 5г. и когато се роди, беше с чиста и бяла кожа. С времето започнаха да се появяват бенки на различни части от тялото. Трябва ли това да ме притеснява? Отговорът на педиатърката беше " Нищо му няма на детето"

# 91
Децата ми са с много светла и чувствителна кожа. Как да се грижим правилно за чувствителната кожа?

# 92
Можем ли и как да повлияем на атопичния дерматит с режим на хранене?

# 93
Лющене на кожата на петите от какво се получава?

# 94
Как да предотвратим изсушаването на кожата , особено в по-студените месеци? 🙏

# 95
Съществува ли наследствен фактор за проявата на атопичен дерматит у бебето и благоприятства ли допълнителен прием на вит. Д3 от бременната жена, за да се намали риска от атопичен дерматит за бъдещото дете.

# 96
  • София
Мен най-много ме интересува как може да се пребори сърбежът!

# 97
Кои фактори активират атопичната кожа?

# 98
За кожата на детето не /макар че и за него ще спомена/, но моята кожа на лицето е много лоша. Ежедневно ми се налага да се намазвам с крем, тъй като кожата ми е много суха. В повечето дни това си е напълно достатъчно. Но имам дни, в които в областта на устата-брадичката ми се появяват лишеи и червени петна, които ме сърбят. Тук мога да спомена детето, тъй като то носи очила и се е случвало в областта на носа и под очите, където се опират очилата да му се появи лишей. В тези случаи и него и мен мажа с един крем Бетазон, при което получаваме облекчение. Въпросът ми е - какво Ви е мнението за това мазило и имате ли други препоръки?
Сега се сещам, че се е случвало в областта на челото, там където почва косата също да ми се появят тези петна. И там третирам с Бетазон.

# 99
Чудесна тема, чудесна възможност, Благодаря Ви!
Дъщеря ми е с на пръв поглед нормална кожа от раждането си. Сега на 1.7г и има проблем с отделни участъци. Появяват се съвсем малки червени петна, сухи, грапави, приличащи на екзема, които колкото и с каквото и да третирам, остават там или отнема доста време до изчезването им.
На какво се дължи това? Възможно ли е да има връзка с храна, метеорологични условия, грешна козметика...?
Два пъти прави жестоки обриви, които първоначално бяха с първоизточник храна, но след като беше изключена въпросната храна от менюто, се случи пак. В този случай алерголог или дерматолог е препоръчително да посетим?
Благодаря още веднъж за отдадената възможност!

# 100
Здравейте, дъщеря ми от 4 месечна възраст е АД, след много ходене по лекари и изпробване на всички видове козметика, към година и нещо се изчисти кожата й изцяло. Вече е на пет и половина, няма обриви ,но все още има корички по главата. Много са упорити, от нищо не се изчистват или е временно. Със какво може да бъдат премахнати. Благодаря

# 101
  • Sofia
Здравейте, синът ми е на 11 г и от бебе е с атопична кожа. Имаше и алергия към казеин на кравето мляко, което преодоля. За съжаление обаче, през зимните месеци петната все още се получават и трудно се справя с тях. Въпросът ми е: има ли определена храна, която трябва да отбягва. И също така - дали след определена възраст, може да израстне дерматитът. Благодаря предварително за отделеното време.

# 102
Детето ни е а 7 месеца, откакто е роден е с червени петна по кожата на тялото, които се появяват и изчезват.На моменти стават балони и пришки. Правихме редица изследвания, но нищо не се установи.Лекувахме за хистаминова непоносимост, стафилококи без резултат.Сега чакаме резултати от биопсия.Мокрим кожата рядко, без козметични продукти.Вие какъв съвет бихте дали?

# 103
  • София
Здравейте,
Дъщеря ми е на 14 години и от около 8 месеца има пърхот. Казва, че я сърби и дразни и се чеше. Предполагам, че ако не се чеше няма да има пърхот, но ръката и постоянно е на скалпа и се разчесва. Предполагам идва от проблем с кожата - сухота или дерматит. В момента има и доста акне, но успяваме да овладеем засега да не се получат рани, предимно пъпки с бели връхчета и черни точки по носа.
Предварително благодаря за отговора Ви!

# 104
Кожата на лицето на бебето е също склонна към изсушаване, с какво е подходящо да се маже?

Общи условия

Активация на акаунт