НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 026
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
nunu17, другия месец ще стане малко по-добре. При нас се редуват много кофти дни, с по-спокойни, но като цяло в 5-тия месец май е една идея по-добре. Вече е на 3 дремки (предиобяд кратка, на обяд повече, следобяд кратка), а ако няма дълга на обяд - прави 4 дремки. Заспиването през деня стана малко по-лесно и придвидимо. Вечерта ми е драма все още, защото заспива с кърмене и търси да суче през цялата вечер, не на часове, а когато му скимне, ползва ме за биба. Спи до мен и въобще не ставам, обаче легналото кърмене също не е много удобно и почва да ме боли гърба. Но скоро (повтарям го от 1 месец) ще го местим уж в детската стая и се надявам да се подобри и нощния сън.

# 76
И аз съм със силни болки в гърба. От дългите разходки пък после едвам стъпвам, то няма средно положение. Килограмите и те сякаш нарастват стремглаво. Заради детето ми няма да спра да кърмя. Диетите ще са по-нататък, какво да направя.. идва лято, но нямам голям избор. Като знам как мразя жегата и как ще се потя, все едно пак съм бременна. Изпитвам страх от горещите дни. 🤧

Реших да почвам със захранването, когато ще е 5++. Тоест на 1.05 стартираме новото предизвикателство! 👊

# 77
Вечер и аз приспивам с кърмене, ама после мъжът ми го мести в кошарата му. Преди през нощта ставаше 2-3 пъти да яде и пак така правихме. Само сега покрай зъбите е страшно, на 2 часа се буди, а през деня като тръгнеш да го приспиваш реве, като го оставиш реве... Любимият му десерт като порасне сигурно ще е реванЕто. Joy

Lilly_dev, как приспивате през деня?

# 78
Момичета, съчувствам ви за тази драма със съня. При Мартин забелязах промяна за приспиването през деня.
До преди седмица заспиваше с люшканр на ръце в легнало положение. В един момент в тази поза само ми реве, напъваше се и се гърчи.
Един ден докато го успокоявах от това го бях вдигнала на рамо и той се отпусна и заспа. Вече през деня само така ми заспива.
Биберона го ползваше много рядко само като заспиваше. Откакто направи 4 месеца биберона е тотално отписан. Не го иска и това е.
Иначе и той не спи много през деня, осен ако не е на разходка, но пък за през нощта нямам забележка.
Днес например е спал преди обед два пъти по 20-30 мин и следобед две дрямки по 10 мин.
Денят му е д продължителност около 12-13 часа. Събужда се между 7 и 8, а вечер най-най-късно в 21 ч е заспал. В повечето случаи в 20 го къпем и 20:30 е заспал.
Послушах педиатърката и започнах да захранвам. Не е фен на картофа, моркова - бива, а на тиквата е фен.
Утре ще му дам и ябълка към моркова. Все още не съм заместила обедното хранене, но най-вероятно тази седмица и това ще стане.
Беше ми притеснено дали няма да се върнат коликите, но няма проблем към момента.
Като му давам пюре е много смешен, тъй като придъвква Grinning
И да не забравя, голяма цапаница пада.

# 79
При нас ситуацията със съня е същата от февруари 😭 всеки консултант, с който се свързах ми каза, че се дължи на това че не заспива сам. 🤷⁉️
Той заспа със бял шум и биберон. Не го гушкам, не го люлея. Не знам ако това не е запитване сам, то какво е? Вече се изморих, а има дни, когато е ужас (като днес). Чакам да порасне и да има по-малко дремки и да не се налага да го приспивам 😔 имам чувството, че цял ден дано това правя. Поне да спеше по час.
При нас на лице е и кърмаческа криза 😓 отново ... На косъм съм да му давам вече АМ, защото яде от шише, но лошото е, че повече от 40-50мл не мога да изцедя, а не вярвам това да му стига. За сега стискам зъби и ще видим какво ще правим след като оправим проблема с обрива.

# 80
При нас също някои дни са трудни със съня през деня, но повечето дни бива. Приспивам го или на гърда, или с люшкане. Спи сутрин 30-40мин, на обяд 1-2 часа и следобед една или две две дремки по 30-40мин. Повечето пъти успявам с кърмене лесно да го приспя, но някои дни не успявам, почвам да го друсам, той се огъва и тръшка. Оставям го за десетина минути и пак почвам. На втория-третия опит става. Имало е дни и по пет часа да не спи. Знам какво е, изнервям се страшно много, хем той се вкисва, защото е изморен, хем аз искам малко почивка.

# 81
При нас на лице е и кърмаческа криза 😓 отново ... На косъм съм да му давам вече АМ, защото яде от шише, но лошото е, че повече от 40-50мл не мога да изцедя, а не вярвам това да му стига. За сега стискам зъби и ще видим какво ще правим след като оправим проблема с обрива.

Май не разбрах правилно, но само 40-50 мл на хранене ли яде детето? Доста ме учудва, ако минава само с това, но така разбрах поста... Аз се притеснявам, че на нашето 150-60 не му стигат...

# 82
Полудявам особено с комбинация с каката на 4г, която е вкъщи от 15 дена. Еми днеска я оставих да си реве просто немога.

По същия начин съм и аз , само дето каката е на 3
А и нашата градина ще остане затворена заради болен персонал.
Освен , че не спи изобщо и храненето е някакъв ужас 🤦‍♀️, пак ли е в някаква стачка не знам . Кърменето вместо удоволствие както го описват за мен е някакъв кошмар , толкова усилия положих и полагам , а то не става и не става , вече съм пред нервен срив .

# 83
ivanamar С кърменето същата работа кърмя докато реве та се къса Rolling Eyes все гледам да се отдалеча от децата. Таткото се включва докато е вкъщи, майка помага като може ама постоянно съм на тръни и наблюдавам. Каката за 1 мин немога да я испусна от поглед все върши нещо, което не трябва все е по белите. Малката я държа под око сакън да не се събуди от 20 мин дрямва през, което време ръцете са ми празни или сакън да я сложа на гърда в полузаспало състояние, че може би така ще реве по малко докато я кърмя.
Cve заспива с биба сама в легнало положение. То остана да очаквам и без биба да заспива, просто е нереално.

# 84
Аз имам друг въпрос - Как се развиват отношенията с родителите/роднините на мъжа ви, и с вашите съответно, откакто сте родили?
При мен отношенията с неговите роднини се влошиха, с майка му и баща му... Не стига, че не спя и гърбът ме съсипва, ами и тях търпя и глупости слушам. И най-смешното е, че тъй като аз съм вкъщи с детето, те трябва на мен да звънят, за да се уговорим да дойдат да видят малкия. Само, като видя имената им на дисплея, вече съм нервна. 🤦‍♀️😁
Само ще ви загатна, че когато идва вкъщи, майка му носи само шоколадови сладки, защото синчето и щял да ги яде... мен кучета ме яли, че не мога. 😂😂 Предтавете си с какви тъпотии ме натоварват. 🤦‍♀️

# 85
Май не разбрах правилно, но само 40-50 мл на хранене ли яде детето? Доста ме учудва, ако минава само с това, но така разбрах поста... Аз се притеснявам, че на нашето 150-60 не му стигат...

Да, през деня има поне 2 яденета, където цока малко и после иска да се оглежда и върти и се наложи да изцедя и така да яде. Интересното е, че поне 2,5 ч не огладнява.
Ще видим как ще е следващите дни.

Дъгичке при нас е ужас. Все се месят, постоянно звънят на ММ и дават съвети. Вече ме дразни много. За моя радост от януари не съм ги виждала (живеем в друг град) и не ме притесняват мен, но звънят на него и той всичко ми казва. Като разберат, че сме навън и все едно 3та световна е нараснала. Навън 20°, а те "къде сте тръгнали, ще го разболеете". А майка ми така се радва като й кажа, че сме ходили тук-там. 🤷🤷 Не знам този Ковид ли ги плаши или да такива (ппц брат му е доста кекав и все е болен, от дете. Може и за това да ги е страх)

# 86
Ние сме добре с отношениета, казва си мнението свеки ако съм съгласна ок ако не съм съгласна също ок.
Съгласява се с всичко което кажа или поне пред мен де.
По вероятно е на мен да се обади да мрънка отколкото на мъжа защото той не я отразява.
Постоянно казва да не истине да не истине ама то я е страх и затова.
Всички останали от родата не се месят само да ни питат как сме Кво сме що сме ама в дълбоки размисли не.
В началото имаше по малко акъл от всеки но нормално..
Всички са много щастливи като отида и все питат за мен.
Пупу дано и за напред да е така.
На близо 500км сме един от друг.
Та добро утро мойто дете реши да стане в 5:30 днес.
Хубав и успешен ден ви пожелавам с по-малко ревове и повече усмивки!
Редактирам се:
Рая кашля и има сополи които не се виждат.
Днес ще я заведа на лекар защото ми се чува тип мокра кашлица с храчки, мисля че говори и на нос.
На мен също ми тръгна носа а от няколко дни ми се повръща!
Мрън

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 06:43 от Djulcho

# 87
Аз с неговите тотално изкукали родители не комуникирам, прехвърлила съм тая работа на него, казала съм, че не искам да знам кво си говорят. Но когато комуникирам, което е достатъчно рядко, любимото ми изречение е “Педиатърката така каза”, а та какво реално е казала, дали е така, да ходят да проверяват 😀 На мен редовно се противоречи, но на педиатърката - сакън! А нашите вече дават акъли, но знаят, че ги скастрям без проблем. Любимото ми ново топ изказване е от леля ми, да се посмеете:
Леля ми, притеснена: Чувала съм, че като им растат толкова рано зъбите, много се развалят бе, лельоооооо!
Аз: Нищо, лельо! Нали и без това ще опадат 🤣
Леля ми, втрещена: Ма как може да говориш такива работи.

Не искам мнения и съвети, не ми се мисли каква трета световна война ще настане, като им кажа, че няма да захранвам с пюрета. 😂 Но и там ще има “Педиатърката препоръча”.

# 88
  • София
Мизи бе, а с кво ще захранваш?

Аз няма да кажа нищо за свекърите ми:)

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 10:42 от Dagny

# 89
Не съм Мизи, ама ако не е пюрета сигурно ЗВБ ще е.

Никой не се меси по някакъв много брутален начин. Майка му е още в болницата жената, чух я онзи ден да казва на ММ че е време за сокове и детето имало нужда от глюкоза, той й каза "ние имаме план" и толкова. Пратих й клипче как го захранваме, та се обади да каже че е много гъсто пюрето. Ок гъсто - гъсто. Пробвах с по-рядко но пак нямах успех.

Мен много ме натоварваше ходенето там, защото той беше много малък, кучето лаеше и скачаше по него, те му се радват и той се превъзбуждаше. Но последните два месеца всички са болни, жената още е в болница и не сме се виждали. Като звънят баща му винаги пита за мен как съм, праща поздрави, не се меси. Майка му дава акъл, но в мярка.

Майка ми ме изкарва от нерви, обаче сега като не можех да я виждам у да помага и просто много зле се чувствах. Не се виждаме и ми беше мъчно. Та колко ще да каканиже, само да ми е жива и здрава

Общи условия

Активация на акаунт