Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 100
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Gery е дала много добър съвет: и при най-лекото влошаване, болница.
Моя близка приятелка, работеща в родилно отделение, ми писа, че в момента не я притеснява бройката заразени родилки и бременни в тяхното ковид отделение, а тежестта на заболяването. Досега чак така зле не е било, явно от новите мутации. Каза, че имали и доста сериозни случаи, които реши да ми спести, но основно до тях се е стигнало заради пренебрегване на ситуацията и чакане, че ще мине влошаването от вируса.

Момичета, ако някоя от вас се интересува от първа помощ при бебета и деца firstaidbg.com организират от тази година онлайн обучения. Аз се записах. 36 лв е 2 дена по 2 часа. Гледам, че всеки месец го провеждат този курс.
https://www.facebook.com/events/2938286116495774/

# 241
В момента съпруга ми го кара, първият ден беше много зле, но се оправя. Аз мисля че го минах. Преди две седмици имах запушен нос, болки в гърлото и липса на обоняние, което лееееко се връща. Тогава тест не съм си правила, сега също, само мъжа ми си пусна. Казаха ми, ако оттук нататък усетя връщане на симптомите да пия аспирин протект и вит. Ц, на детето да давам хомеопатия. Всичко ще е наред.
Една приятелка я приеха в болница с положителен тест дни преди раждането. Изписаха бебето преди нея. По-добре сега да го минем и август да не го мислим Simple Smile

# 242
Момичета, колко често усещате бебетата? Аз съм в 21 г.с. и има дни, в които го усещам много често и други като днес, когато едва-едва ме побутва през няколко часа.
Една докторка ми беше казала, че ако 4-6 часа не се усети бебето и се тича към болницата, но не ми каза след кой месец. Предполагам след 28 г.с., когато се следи вече за шаблонни движения.

# 243
  • Варна
Аз го усещам всеки ден, вчера например през целия ден шава много, но има дни в които е по-кротък. Мисля, че след 28г.с се следят движенията. Аз също съм в 21г.с.

# 244
  • София
Благодаря на всички за отговорите за covid! И аз разбрах, от АГ че при тях е пълно с бременни, които са болни. А тези, които не са болни са го изкарали вече.

Относно усещането на бебенце, през миналата бременност се бях вкарала във филм с младежа, един ден ни ритник от него ни нищо. По-късно се обади, но междувременно вече всякакви мисли протекоха. Някои дами са се снабдени с преносими доплери, но и там има риск да не открият "сигнал" и да се шашнат.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 10:56 от Miss Biscuit

# 245
Рано е още да се шашкаме, но с предишната бременност се побърквах. До последно синът ми си беше от кротките, само се наместваше. В 26г.с. се бях побъркала и ме пратиха на тонове, казаха че е здраво, но кротко бебче. Това беше в Англия, тук е друго нещо. Всеки месец ехограф, три фетални и тн.
Сега девойката е много активна, усещам я как се движи, не само да рита, но и тя има дни, в който едва я усещам. В 25г.с. съм. Не я усещам, ако съм постоянно в движение, тичам с баткото и играем. Чак като се спра и тя се обажда.

# 246
И моето бебче,когато аз съм в движение и активна почива,легна ли да отдъхна и тогава започва 🙂

# 247
Да ви кажа и аз го забелязах това, като съм в движение навън или вкъщи като чистя нещо това онова, почти не я усещам. Наям ли се или да легна примерно се обажда, но аз все си я усещам ниско долу под пъпа, а не е, на ехограф като ходя почти до под гърдите го движи🤣 не мога да разбера как е разположена госпожицата и кое й усещам.
Само знам, че определено момичето е по кротко спрямо баткото. Той тупа лупа, дискотека си правеше🤣 може би сега оказва и влияние, че ми е по-голям корвма, по-отпусната коремна стена това онова и може би има повече място... Знам ли и аз.

# 248
  • Варна
При мен е обратното , баткоти беше много спокоен в корема ми , а госпожицата сега ме побърква по цял ден 😁

# 249
Привет мами,
Аз да пусна една тема, която според мен и за мен е важна.
Къде смятате, ако изобщо смятата да замразявате стволови клетки.
Аз имах 2 предложения, едното беше от Future Health, където правих и Пренаталния тест. Там ми дадоха различни опции с намаление, защото вече съм ползвала техните услуги.

* ПАКЕТ 20 години кръв+тъкан + скрининг за новородено = 5300 лв - 400 лв отстъпка =  4900 лв ( 1000 лв аванс + 3900 лв на сертификат )

* ПАКЕТ 25 години кръв+тъкан + скрининг за новородено = 5850 лв - 700 лв отстъпка =  5150 лв ( 1000 лв аванс + 4150 лв на сертификат )

* ПАКЕТ 30 години кръв+тъкан + скрининг за новородено = 6400 лв - 1200 лв отстъпка = 5200 лв ( 1000 лв аванс + 4200 лв при сертификат)

Пакета включва: екип (медицински лице, което присъства в деня на раждането) комплект за пробовземане, спешен телефон, вземане, изпращане, изследване на пробите + изследване майчина кръв, изолиране на хемопоетични  и/или мезенхимни стволови клетки, съхранение за многократни вливания, съхранение на остатъчния материал за ДНК HLA  типизация, съхранение на майчина кръв.   Future Health е най-голямата тъканна банка, от 2014 година, по официална статистика на Изпълнителна Агенция Медицински Надозор и в България

- Вие избирате локация на съхранение - АНГЛИЯ или ШВЕЙЦАРИЯ

Като скрининга за новороденото е нещо много хубаво, което предоставят като услуга.
Скрининга включва: Лактозна Непоносимос;, Глутенова непоносимост; Горчив вкус; Глухота, предизвикана от медикаменти.
Оставям и линк, защото има доста подробна информация, за мамите, които се интересуват
 https://www.future-health.bg/skrining-na-novorodeno-outlook/

Другата оферта, която получих е от Клиниката в която ще раждам Свети Лазар.
Там ми поискаха 4500лв за взимането на кръв и клетки и съхранение за една година. После се плаща такса по 208лв на година. Тук пакета не включва скрининг на бебето и съхранение на майчина кръв. Клетките са съхраняват в България, някъде около самата клиника.
Като направих една сметка излиза, че в клиника Свети Лазар е двойно по скъпо, защото ако се спра на вариант за 30 години, какъвто ми предлага Future Health, в Свети Лазар ми излиза 10,740лв без скрининга за бебето в във Future Health всичко, пак за 30 г. + скрининга на бебето и съхранение на моя кръв 5200лв.
В крайна сметка сеших да подпиша договор с Future Health и др месец имаме час.

Извинявам, се че поста стана малко дълаг, но според мен темата важна, и може да съм била в помощ на някоя от вас Simple Smile

# 250
Ние живот и здраве ще съхраняваме в Селена https://selenacells.com/%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%be%d0% … 0%b5%d0%bd%d0%b8/

Заплаща се 1000 лв първоначална такса + 4200 след това. Като При раждане в самата клиника правят отстъпка от 500 лв и ако се подпише договора преди 30 г.с още 600лв. Така цената пада на 4100лв за 20 години.

За какъв скрининг на новородено плащате в този пакет? По закон на всяко новородено се пускат генетични кръвни изследвания в клиниката, в която се е родило и това се поема от касата (или влиза в цената на раждането).

Мен започна да ме вълнува темата с педиатър. От по-малък град сме, изпитвам ужас от употребата на шофьорската си книжка и май най-разумно е да се обръщам към лични лекари от нашия град за теглене и месечни консултации, а за по-сериозни неща (да не се налага на никой) към частните клиники в Пловдив. Има една клиника Вела, май срещу 35 лв месечно се водиш техен пациент и 24/7 са отворени, като не се плащат прегледите.

P*S* претеглих се тези дни и бях качила 3 кг за седмица, много се стреснах да не е от Тотема-та, това беше единственото различно през тази седмица. Оказа се задържане на вода, защото за два дена ги изпиках тези 3кг.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 15:20 от teri__90

# 251
Ето ме и мен отново, след малко отсъстие, понеже имам лична загуба заради Ковид.. и до като наваквам и изчета всичко за този период.
Относно бебчетата, ние сме с момченце, още си стой на долу с главичката, и не иска да се обърне, и така ме боли както е застанало от няколко дни, като тежест усещам в корема си, явно усеща какво се случи,надявам се да  е нормално и да е добре, утре ако е така ще отида на лекар.
Относно Ковид, паззете се мили мами, отивайте на лекар, колкото и да е трудно, не чакай те и не пренебрегвай те тази коварна болест. Аз го изкарах м. Ноември, тези дни си направих си тест за антитела, но нямам, доста време мина от тогава.
Вие мислихте ли за име на бебчетата, искам й да Ви попитам дали сте наясно, ако има загуба на близък, не мога да кръстя бебо на него? Дори и буквата ли не мога да ползвам?

# 252
Ето ме и мен отново, след малко отсъстие, понеже имам лична загуба заради Ковид.. и до като наваквам и изчета всичко за този период.
Относно бебчетата, ние сме с момченце, още си стой на долу с главичката, и не иска да се обърне, и така ме боли както е застанало от няколко дни, като тежест усещам в корема си, явно усеща какво се случи,надявам се да  е нормално и да е добре, утре ако е така ще отида на лекар.
Относно Ковид, паззете се мили мами, отивайте на лекар, колкото и да е трудно, не чакай те и не пренебрегвай те тази коварна болест. Аз го изкарах м. Ноември, тези дни си направих си тест за антитела, но нямам, доста време мина от тогава.
Вие мислихте ли за име на бебчетата, искам й да Ви попитам дали сте наясно, ако има загуба на близък, не мога да кръстя бебо на него? Дори и буквата ли не мога да ползвам?
Здравейте, съжалявам за загубата. Чула съм от стари хора, че ако е първо дете не било хубаво да се кръщава на починал човек.

# 253
Съжалявам за загубата. Аз не бих кръстила дословно на починал човек, но да взема първата буква, не мисля че е проблем. Зависи и колко близък роднина е, това с кръщаването са суеверия.
  Ние име уж имаме, но галените са по-трудни и мислим и други варианти.

# 254
Здравейте. Аз не вярвам на тези неща. Вярвам в това как го чувстват родитвлите.
На мен сега ще ми е второ. Ще си го кръстя на свекър ми, който е починал.

Общи условия

Активация на акаунт