Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 101
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • по света... (иначе от Пловдив)
Plamity91 съболезнования за загубата. Не робувайте на глупави суеверия, а послушайте сърцето си.  Ако името Ви харесва и искате да кръстите така детето си, направете го. Така символично ще продължите спомена (и името) на този човек, щом той е бил важен и скъп за Вас.

# 256
Първото ми дете носи името на свекъра, който е починал преди 20 години. Освен това се роди на Стефановден (Георги се казва). На тази дата има и починал човек от семейството. Ако вярвах в суеверия да съм се обесила до сега. Нарекох си го на Св. Георги и Господ да го пази. Който както си иска да си го нарича. Въпрос на вътрешно усещане е. Аз като видях как светят очите на мъжа ми като го изговаря и си казах това е. Моята първа буква е Г и много хора си мислят, че е на мен.

# 257
Според мен, това с кръщаването на починал не важи, когато става въпрос за родител. Тяхната памет да бъде продължена е още по-значимо, когато ги не са сред нас.
 Синът ми не е кръстен на никого, сега девойката също ще си е с нейно си име, а така ми се иска да е на татко. Но не върви само едните родители да са уважени.
Когато мислехме име на баткото, майка ми държеше да е на свекърва ми,но единственото име с тази буква, което ми харесва, е на покойния ми вуйчо. Затова се и отказахме и детето си дойде с името.

# 258
Благодаря Ви, свекърва ми държи да си е по обичай и традиции, още преди като ди бяхме говорили беше споменала,че държи на всичко (годежи, на всеки празник заедно, сватби и т. н), аз не държа много, даже и сватба не искам, и не съм чак толкова суеверна, само пазих че съм бременна до 3-тия месец. Иначе загубих баща си 😢, а мама и той са с една и съща буква. Като сме говорили с мъжа ми той иска да е кръстено на неговия баща, а аз искам да е на моя или  поне и на двамата да има буква в името първите две, не си пасва никакво име обаче, и сега като се случи това незнам какво ще искат.

# 259
Плами, бих си кръстила детето на майка и татко. Така на теб ще ти е по-леко, загубата е огромна. Ако те питат, не се обясняваш. Казваш, че е на майка ти и толкова, тя също ще се зарадва. Свекърва ти иска да се спази традицията, защото според обичаят, първото дете се кръщава на свекървата, тоест на нея.
  С първото имаше натиск или поне очакване, синът ни да е кръстен на дядо си дословно, аз бях против и не се поддадох.

# 260
Тези неща с имената не ги разбирам.
Плами, ако искаш да кръстиш детето на баща си, говори с мъжа ти, трябва да стигнете до компромис.
Съболезнования. 💐

# 261
  • София
Съболезнования! Трябва да го обсъдиш с мъжа си. Редно е да имате консенсус по въпроса, все пак детето е и на двама ви. Също си мисля, че е редно той да се постави на твоето място, да уважи чуствата ти и желанието ти детето да е кръстено на баща ти. А и истината е, че ти износваш детето, мъчиш се да си брвменна, да раждаш, да кърмиш и т. н. а детето да носи неговото бащино и фамилно име пък и първото пак той да избере и да е на баща му не е много справедливо. Поговорете спокойно, обясни колко е силно желанието ти и се разберете второ детенце ако имате живи и здрави да е на неговите родители. Мисля, че ще те разбере.

# 262
Здравейте мами! Искам да попитам дали някоя от вас вече използва слънцезащитен крем за лице и какъв точно е моделът, тъй като четох, че сега сме доста склонни към появата на пигментни петна. 😊

# 263
Аз ползвам на мустела бебешкия крем +50 фактор. Прецених, че щом го предписват на новородени е подходящ и за бременни.

# 264
Аз ползвам на мустела бебешкия крем +50 фактор. Прецених, че щом го предписват на новородени е подходящ и за бременни.
Много Ви благодаря! 😊

# 265
Аз на юсерин 50 фактор.

# 266
Момичета сигурно сте обсъждали въпроса, но вече нямам спомен. Имали ли сте проблеми с газовете и как се справяте с тях ако да. От няколко дни е много зле положението. Особено на моменти си ме боли корема от тях. И се чувствам допълнително подута. Дайте съвет ако имате опит. Преди бременността съм пила еспамизан при подобни проблеми, но сега не смея и си се мъча.

# 267
Аз бях пила веднъж еспумизан, няма  проблем при бременни.

# 268
Аз един ден имах ужасно болезнени газове. Щяхме към спвшното да ходим, болката беше нетърпима. От страх да не започнат контракции пих Но-шпа и ми мина. После прочетох в листовката, че и при газове се пие.  Случи ми се още веднъж да усетя началото на такива болезнени газове и пак пих Но шпа и изобщо не се стигна до такива болки.
Лекарите ми казаха да избягвам фасул, зелени салати и газообразуващи като цяло, щом чак такива болки имам.

# 269
Здравейте мами! Искам да попитам дали някоя от вас вече използва слънцезащитен крем за лице и какъв точно е моделът, тъй като четох, че сега сме доста склонни към появата на пигментни петна. 😊

Здравей,
аз страдам от доста години от такива петна и в момента ползвам "bioderma pigmentbio".
Ползвам дневен с фактор и нощен - много съм доволна!

Общи условия

Активация на акаунт