Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 138
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
С първата бременност около 15-16кг качих, 8 си ги оставих в болницата, другите 8 за 2м неспане ги нямаше🤣
Сега до момента 28гс мисля, че са около 8 до 10макс,обаче изглеждам доста по-огромна от колкото в 9м на предната бременност. Много по-тежко ми е, много се задъхвсм, сутрин ставам и всичко ме боли, преди не беше така а не съм престаряла. Верно, че 6г не са малко де. Ама...
А това с какво да се яде или да не се яде по време на бременност са пълни щуротии. Товс което знам, доказано вярно са тези опушени, полусурови риби, суши и тн. Те са опасни, заради живак евентуално, но за плодове или зеленчуци е безумие. Верно, че са бъкани с нитрати, ама в днешно време е така.

# 421
На мен док. ми каза, че до 15кг е добре, не че ако качим повече би било проблем, а по-скоро това е един вид "златната среда". Аз в 27г.с съм качила 11кг и бих опитала да огранича малко сладките и тестените храни единствено, защото нищо полезно не носят.. но дали ще успея, това е друг въпрос.. Joy

# 422
Споделям ви събитие за първа помощ при бебета. Скоро бях на онлайн курс към същата организация и останах много доволна
https://fb.me/e/1wJ8q5qdz

# 423
Мами,
Някое пие ли колаген като добавка? 😊

# 424
Спряла съм почти всички добавки в момента, честно казано не смея Simple Smile Пия единствено Витамини, в които са включени Омега 3, фолиева киселина и Магнерот... Живот и здраве планирам да пия, но след като родя и спра да кърмя коензим Q10 и колаген, плюс още неща Simple Smile

# 425
Момичета, според мъжа ми количката но трябва по нататък, когато бебето започне да се изкарва, а според мен ни трябва още за изписването, да се сложи в кошчето и така да пътува в колата. Той казва, че е малко и трябва да се държи на ръце, а не трябва да е в кошчето.
Моля ви кажете кажете как е правилно да пътува бебето в колата и от кога дефакто ни трябва количката

# 426
  • София
Мисля, че е задължително, още на изписването бебето да пътува в колата в бебешко столче за 0+.

# 427
Задължително е да се сложи в кошче за кола.

# 428
Задължително в кошче!!! Вие, ако искате може да си вземете само кошче за кола първия месец, ако финансово сте притиснати. Но аз не виждам как това дете ще го държите затворено вкъщи. Ние ще раждаме лятото. Още на 10ия ден са навън децата да дишат въздух.

# 429
Благодаря момичета Simple Smile

# 430
  • София
Задължително в кошче!!! Вие, ако искате може да си вземете само кошче за кола първия месец, ако финансово сте притиснати. Но аз не виждам как това дете ще го държите затворено вкъщи. Ние ще раждаме лятото. Още на 10ия ден са навън децата да дишат въздух.
На десетия зимни бебета, нашите веднага след изписването можем да извеждаме навън.
И да на връщане от болницата бебето в кошче за кола за новородено със сложени колани. Всичко става, я си представете, че държите бебето, а някой не успее да спре и ви удари отзад, ми че бебето директно се удря в таблото, да пази Господ!

# 431
И като заговорихме за кошници/столчета за кола. Аз съм на тази вълна. Това е цяла наука R44, R129 стандарт, ADAC тест, Plus test, 3 точкови колани, 5 точкови колани. Главата ми е каша кое да купим, много трудно се намира информация реално какви тестове е минало столчето, поне в българските сайтове не навсякъде наблягат на това като информация.
Не е описано добре в самите онлайн магазини дали столчетата вървят с база или не. И като харесаш столче за 700лв, кажеш си, че е ок да се инвестира в него заради сигурността, но после се окаже, че отделно се купува за 400 лв база и след 8-9 месеца ще се купува ново столче... Започнах да гледам столчета 0-18кг, като се дават над 1000 лв, да се полза 4 години поне. И хем пише от 0кг, хем с дребни букви: "Препоръчва се да се ползва след 3 месечна възраст".

# 432
И аз мисля, че в цяла наука Simple Smile Препоръчва се за над 3 месечна възраст, защото столчето, макар и 0-18 не може да бъде в съвършено легнало положение, соред мен. Затова аз лично мисля да возя бебето до 3 месечна възраст в кошницата, която върви комплект с количките 3 в 1. А едва след това да купувам и монтирам столче... Нямам други деца и опита ми се гради на прочетеното из интернет, но така мисля да процедирам:)

# 433
А тази кошница може ли да се обезопаси с колани? Защото това е идеята на кошчето за кола, че е безопасно пътуването на детето и по закон сте задължени. По-горе една дама е описала какво може да се случи, ако не специално пригодено за път (чукам на дърво).
И аз мисля, че в цяла наука Simple Smile Препоръчва се за над 3 месечна възраст, защото столчето, макар и 0-18 не може да бъде в съвършено легнало положение, соред мен. Затова аз лично мисля да возя бебето до 3 месечна възраст в кошницата, която върви комплект с количките 3 в 1. А едва след това да купувам и монтирам столче... Нямам други деца и опита ми се гради на прочетеното из интернет, но така мисля да процедирам:)

# 434
Ashira, разбирам ти логиката, но пък са си 3 месеца, в които бебето е в не толкова сигурна кошница. Явно и ти като мен си се поинтересувала от качеството и сигурността, та реално тези 3 месеца правиш компромис с тях. Въпреки, че разбирам защо го правиш, защото финансово идва доста. Моя позната е купувала два стола 0-18, каза, че са леко изправени наистина първите 2 месеца, но е жена, която много държи на сигурността и е медицинско лица. Щом е купила и второ такова столче, ме кара определено да се замислям.
Кошницата е бебешко столче за 0-13кг, казват им кошница, защото е полегнало и прилича на кошница.
Самите кошници имат 3 или 5 точков колан. Като най-добре е да се захванат към седалката на колата с Isofix.
Като гледате са столчета/кошници, гледайте за абсолютния минимум, който е R129 европейски стандарт, в сила е от 2018 година. Другото му наименование е I-size. Правени са тестове с фронтален удар, удар отзад и страничен, но с доста ниска скорост според мен. Нещо от рода на 40 км/ч фронтален, 25 км/ч заден и 18 км/ч страничен удар.
Има и друг европейски стандарт R44, но той не е в сила от 2018 година насам, използва се R129, защото въвеждат страничното тестване, както и производителите, отговарящи на R129 (I-size) задължително осигуряват монтиране на столчето/кошницата обратно по посока на движението, което е най-безопасния начин за пътуване за детето.
За мен столчета, които не покриват R129 като минимум и 5-точков колан, са просто търговски трик, за да ги вкарат към количките и да стане супер офертата 3в1.
А вече ADAC тест и Plus test са си класа над другите, но и затова цената им е към 1000лв.

Общи условия

Активация на акаунт