Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 032
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм с шийка 29мм и ми казаха, че е супер и изобщо не са ми давани никакви указания за по-лек режим.  Може би защото нямам фуниевидно разкритие. При вас наблюдава ли се такова?
Иначе Магнезий действа с натрупване. От първия прием няма да даде действие.
Интересно, че четох из темите на лежащите бременни, че Но-шпа не е ок да се пие при скъсена Шийка, защото размеквало шийката още повече.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 16:02 от teri__90

# 706
Аз също си намерих помощници , ММ , майка ми и свекървата. Аз освен да измия някоя чиния друго не правя , трудно е  , но домакинската работа няма да избяга . Аз съм в 29 г.с от днес , а 37 г.с ми изглежда многоо далече.

# 707
Тери не е ли много скъсена 🙄, ох много се притеснявам,явно зависи и бебче как е разположено, и как се носи и плацентата каква е. Работата няма да избяга така е, ама съм свикнала да съм в движение, да си изчистя да си сготвя, а сега някой друг ще трябва да го прави, но ще търпя в името на бебчето да е добре.
И на мен ми се вижда много далеч 37 седмица. Вие до къде стигнах те с покупките, готови ли сте или като мен още чакате, аз поръчах само кошара и количка, но са резервирани чак за около 15-ти юли 😀 , но  днес звъннах за кошарата и е готова, и смятам да си я взимаме до края на месеца.

# 708
Още малко остана, влезем ли в 36г.с. няма проблем да се раждат бебчетата. Но дори малко по-рано да е, пак всичко ще е наред. Контракциите, макар притеснителен фактор, се овладяват. Спукан мехур и изтичащи околоплодни води, са вече непоправими. Така че, почивка още малко, като за последно. Бебетата после няма да ни оставят да лежим. Моето голямо бебе и сега не ме оставя да седна, какво остава да дремна Grinning

# 709
Аз също нямам фуниевидно разкритие , но но шпа ми е изписан 3×2 , да си призная пия 2×2 на ден защото също четох, че размеква шийката. На следващия преглед ще попитам лекаря дали можем да обиколим по магазините, че за момента имаме само едно боди 😀

# 710
Ами и аз мислех, че е скъсена, но от това, което чета е важно докъде пуска цервикалния канал (има ли отвор шийката), докато моята в понеделник беше затворена напълно. Докторът ми показваше на ехографа. Каза, че най-хубавото в случая е, че няма фуния във вътрешния край. Самата шийка изглеждаше тънка като конец, а във вътрешния й край се вижда главата на бебето. Буквално тежестта му пада върху шийката, затова почва да се скъсява с всяка седмица.
Иначе ми каза докторът, че при шийка под 25мм е притеснително или при по-дълга с разкритие.
Аз съм в 29г.с +3, чакам с нетърпение 32 г.с., всеки ден е важен. Но много жени имат контракции и си карат с тях до края на бременността. Наличието им не означава непременно преждевременно раждане. Мои две приятелки с контракции от самото начало веднъж не легнаха да си починат. Като коне бяха до края. Каквото му е писано на човек, това става.

Аз в един магазин не съм отишла все още. От страх заради контракциите. Само вкъщи и в квартала правя разходки. Та пазарувах онлайн: столче за кола, количка и ще ми изпрати една приятелка нейна кошара. Помпа за кърма, стерилизатор, активна гимнастика, шезлонг, одеала, дрехи, всичко ще ни пратят мои приятелки и роднини.

# 711
FBID10207020918681427 - лично наша първа покупка сме взели едни ръкавички нищо друго 😀, кошарата и количката не са от нашите средства
Тери - браво, явно си попаднала на доста добър обяснителен лекар, аз снощи шийката ми измериха за пръв път за тези месеци, както и доста неща който ме попитаха и казаха, незнаех 😔. А всеки месец ходя на ЖК. А защо до 32 седм? 🙄

# 712
О, аз попитах моя доктор по ЖК няма ли да ми измери шийката и той каза: "Тя се мери при показания за това", а докторът, където ходя на частно, каза, че показанието е бременност. Този на ЖК не иска да ме гледа с ехограф, дори прегледите по каса щеше да ми прескочи.

Иначе 32 г.с, защото на всички жени с контракции и проблеми с шийка лекарите казват първо да добутат до 28 г.с., после до 32 г.с., а след това до 34 г.с. Бебетата родени след 34 г.с. не ги водят недоносени, а родени преди термин.
Как сте със спането. На мен супер много ми се спи, но ме боли таза от лежането все наляво и тази нощ станах към 7 пъти. Като добавим и запушения нос и е супер положението.

# 713
Аз трудно заспивам , но заспя ли няма събуждане , дори ММ каза че хъркам и не го оставям да се наспи 😀

# 714
Дано при всички ни да мине добре до края. Иначе за спането аз заспивам по спокойно към 4-5 сутринта, през друто време се въртя, бебче рита, и спя да обяд, имам чувството, че като отиде мъжа на работа се успокоява и тогава заспива, и стане ле 16.30ч да се пребира то започва да рита, бута 😀

# 715
Аз утре съм си на консултация вече в 32 гс ще видим какво ще се мери. Спането, ох спането е мъъъъъка, освен че късно вечеряме, че мъж ми работи почти до 8,после се почва едно разтягане на ръце, крака, явно й отеснява като се напълни стомаха, плюс ставането за пикане, завиване на дете, къде е кучето и тн, тая нощ грам не спах. И днес на обяд от 1 до 3 си спахме с кучето на хлад като пичове🤣 аз ще подпитам утре някакъв план за секциото има ли АГ, че до 38 гс трябва да изкарам,че тогава ще изповядваме сделката за апартамента. Та се надявам госпожицата да си кротува.

# 716
Много често работата се "закучва" точно като се влезе в деветия. И повечето си се раждат около термин. Аз все си мисля, че моята мома ще си откара датата, по примера на батко си. Купих днес боди и клинче от HM, но като цяло нищо не съм вземала. Имам чувството, че има страшно много време до раждането и я карам много спокойно, а уж мислех багажа за родилното да стягам този месец Grinning в 33г.с. и 4 дни съм
  Спането е трудно, защото през деня се преуморявам, а въртенето е мъка, само по гръб като легна, бебка не ме рита. А и за трета седмица баткото е с кашлица и хрема, та нощем се дави, кашля и плаче. В момента  доготвям и се чудя с новороденото как ще смогвам. Надявам се да не ме хване следродилната депресия, че предния път беше кофти Simple Smile

# 717
Аз с бебешките неща в обши линии имам всичко основно от баткото. Извадих онзи ден дрешки, днес ми дадоха още, не съм ги прала само да видя горе долу какво имам. Взела съм нови шишета и нов бебефон, та дет се вика с основното сме готови. Бебешкият креват не сме го разглабяла само трябва да намеря решетките, да се вдигне матрака и да се изперат нещата.
За депресията, аз не знам дали съм имала, само яко ревах 10 дена от всичко. Това беше🤣 иначе и боят батко беше уж под карантина миналата седмица, че учителката в детската беше положителна за ковид, та щяхме да се изпотрепем с него и с кучето, та сега в понеделник с 200 км го пратих на градина. И той доволен и аз спокойна🤣 та не смятам лятото да го държа тук с неспящо бебе и изперкало куче. Ще си ходи цяло лято на детска, поне такъв ми е плана де. Ще видим как ще бъде.

# 718
При нас от началото на годината не знам какво се случва. Всеки месец съм с хрема, днес все едно съм с тапа в носа, мъжа ми редува антибиотици. Детето беше болно две седмици, даже до антибиотик стигна, ходи 4 дни миналата седмица и тази пак почна с къртеща кашлица и хрема. Иде ми да се гръмна. Не ми се мисли как ще съм с бебе и батко, но за малко ще го спра от градина, че да се закрепим и тримата Grinning август месец ще мисля дали да го пускам на сборни групи

# 719
Boymama, моя приятелка беше с депресия след първото. Много сериозни бяха нещата. Няколко месеца продължи. Сега с второто се надяваше, че ще я подмине, но не би. Не беше така силна, все пак по-голямото дете си има неговите нужди и някак няма време майката да мисли депресирана ли е или не. Интересно, че според статистиката мъжете страдат от следродилна депресия повече от жените. Нали знаете как дебелеят с нас и техните хормони се напасват. Даже след раждане им падал тестостерона, това било физиологично, за да може да станат загрижени към новия човек и да намалят агресивността си.

Общи условия

Активация на акаунт