Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 092
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
И аз си ходя на гел лак и нямам намерение да спирам. Това е едно от малкото неща, които правя за себе си и ми доставя някакво удоволствие.

# 181
  • София
Аз също докато мога да ходя 😃 ще ходя - фризьор, подстригване, кичури, маникюр, педикюр - задължително с маска разбира се. Спрях само инжекционните - ботокса и мезотерапията.

# 182
Аз лично гел лак съм спряла плюс лазер и т.н. Освен, че лакът е направен от ужасни химикали (специално съм чела съдържанието) и лампата си има своите негативни ефекти. Ще издържа 9 месец без лак. Сега се формират органите на бебето и ми е по-важното това от лакираните нокти, а и малко почивка тъкмо за ноктите. Но това разбира се е личен избор. Много приятелки си носеха и всичко е ок, но просто според мен дългосрочно е по-добре да огранича на минимум химикалите сега

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 20:13 от kriziaa

# 183
  • Варна
Още с баткото се консултирах с АГ за вредите от боята за коса и гел лака. Всички единодушно ми казаха ,че нито амоняка ,нито гел лака достига до плода , и няма никаква опастност, освен ако и преди това не си имал алергии към тези неща. Препоръчват безамонячна , заради миризмата. Аз лично и с баткото и сега не се лишавам нито от лак, нито от боя ,за подстригването е ясно , че е просто суеверие , а аз не съм суеверна. Но както всички неща в живота , е въпрос на личен избор и убеждения 😊 Важното е да се чувстваме добре и да бъдем спокойни ❤

# 184
Да се впиша и аз на първата страница - 29.08.2021 - момче.

Аз спрях безамонячната боя на Лореал, защото започна да ми пада много коса и понеже е в процес на възстановяване реших да се къносвам. Последно в неделя. Ужасно досадно е и планирам след лятото да мина на боя.

# 185
Момичета,
Малко встрани от всички теми, но коя тук посещаваше др Дяволов в София? Моля, ако някоя от вас има възможност, пратете ми контактите му на лс. Благодаря предварително!

# 186
  • София
Момичета,
Малко встрани от всички теми, но коя тук посещаваше др Дяволов в София? Моля, ако някоя от вас има възможност, пратете ми контактите му на лс. Благодаря предварително!
Аз посещавам Дяволов, но му нямам лични кординати. Досега винаги си запосвам час или в МД или в МЦ Славчев и си ходя, не ми се е и налагало да го търся.

# 187
Момичета, да дам отчет Grinning вчера бях на жк, момата е добре, много активна и почти 700грама вече. АГ ми даде направление за обременяване с глюкоза и днес ходих. Следобед ми излязоха резултатите и според ендокринолога ми всичко е наред и нямам гестационен диабет. Явно просто съм дебела Grinning

# 188
Привет мами, скоро не съм писала и реших да се включа по темата с разкрасителните процедури. Истината е, че от както знам, че съм бременна( края на ноември) се изолирах в къщи и единственото място на което ходя е веднъж месечно на лекар до София. В началото на бременността имах проблем и освен,  че трябваше само да лежа,  трябваше да огранича контактите,  защото всяка настинка,  грип или вирус можеха да са фатални за плода. За мое щастие от години работа от вкъщи и мога и сега да го правя, правя разходки в двора ни и не се виждам с никой. Процедурите съм ги спряла всички, заради контактите с хората. Страх ме е да не лепна тоя Ковид и предпочитам да си стоя в къщи от колкото да се случи нещо та бебка.
И като стана въпрос за бебка, вие как сте с ритничетата?
Аз съм в 22 и 4 дни и ме побърква, като вземе да се върти вчера си гледах корема , почвам да виждам бабунки по него и да подскача. Имам чувството че ще излезе през пъпа ми 🤣🤣🤣. Много е активна и силна 🤣

# 189
Още с баткото се консултирах с АГ за вредите от боята за коса и гел лака. Всички единодушно ми казаха ,че нито амоняка ,нито гел лака достига до плода , и няма никаква опастност, освен ако и преди това не си имал алергии към тези неща. Препоръчват безамонячна , заради миризмата. Аз лично и с баткото и сега не се лишавам нито от лак, нито от боя ,за подстригването е ясно , че е просто суеверие , а аз не съм суеверна. Но както всички неща в живота , е въпрос на личен избор и убеждения 😊 Важното е да се чувстваме добре и да бъдем спокойни ❤

А наистина ли в деня на раждането трябва да сме без лак на ноктите, понеже ако случайно тръгне някоя мама да ражда по рано, без да е подготвена, няма да има мегдан кога да го свали примерно 😃🤷‍♀️

# 190
Най-добре е, според мен да се махне лака в началото на 9 месец. Важно било по време на раждането да са чисти ноктите, много неща се виждали по ноктите ако има проблем. Аз цяла бременност не съм ходила на гел лак, понякога слагам обикновен, но в 9 месец ще си седя без.

# 191
Гел е добре да се махне в началото на 9ти месец, най-малкото след като имате новородено на 2 седмици, надали ще имате време да идете на поддръжка точно в този момент.

# 192
  • София
Здравейте, днес бях на ФМ при Марков. Както винаги много мил. Видяхме бебка. Всичко е наред. Ако не се появи нещо съмнително нямс нужда да ходя на късната ФМ. Малката е 350гр. изпреварва с теглото с 4-5 дни, хранела съм я много добре 😁
Шийката ми е ок, което много ме успокои, защото се притеснявах заради контракциите.
Много съм щастлива, имам ди и снимки макар да я снимахме трудно, че беше с гръб и много много не искаше да се обръща. 😀

# 193
Хубаво е родилката да няма грим и лак по време на раждането, защото при евентуални усложнения, устните и ноктите посиняват. Това е един от първите сигнали за докторите. Никоя от нас няма да върнат от родилното, но и не всеки доктор предупреждава  Simple Smile

# 194
Здравейте, мамаситас. Аз съм нова тук, но съм с термин 15.08.2021г. Тук като е по-анонимно реших да си задам въпроса. На 12.04 бях на втора фм при проф. Марков(в 22 г.с) Той ми каза, че със сигурност ще имам момче и ми направи снимка... Но нали знаете как някои хора са си леко злобнички. Има една жена, която е приятелка на свекървата ми и тя вярва в някакви суеверия. Изчисляваше ми според последния ми цикъл(щяло да е момиче), сложи ми сол на главата и аз съм се почесала по устата( пак значело момиче). Когато я видях реших да ѝ се похваля, че ще е момче, защото ние с мъжа ми от самото начало се молим да е момче. И тя започна "да, да и на съседката ми така ѝ казваха до последно пък си има 20 годишно момиче вече" ... Реших да ѝ покажа снимката за да ѝ докажа и тя се обърна и ми каза, че това не ѝ приличало на пишка... Развали ми кефа тази жена и после пък и почнах да го мисля. Разглеждах в интернет за снимки на момчета, но не съм на 100% сигурна, защото нашата снимка е от друг ъгъл. Та идвам да попитам на вас как ви изглежда и случвало ли ви се е Проф. Марков да ви обърка пола? Извинявам се за дългия пост и благодаря за отговорите предварително!

Общи условия

Активация на акаунт