Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 114
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Днес бях на ЖК и доктора отбеляза, че вече за втори път бебето е разположено седалищно 🤔 В 24 г.с. съм. Как е при вас? Знаете ли до кога трябва да се обърне?
Малко съм разочарована, прегледите минават сякаш набързо,  без много обяснения, а пациентките са много. Измерват ли ви шийката всеки път? При мен не, досега само 2 пъти. Иначе урина и кръвни по-често, на около 3 седмици. Влаг.секрет досега само 1 път. Днес попитах, казаха ми че ако нямам оплаквания няма защо.

# 286
Теб поне те преглеждат, мен докторът по ЖК дори не ме преглежда, че не било по каса. За измерване на шийка да не говоря. Само пише какво пия в момента. Ходя при него да го уведомявам за здравословното си състояние, защото ще раждам при него иначе ходя на частно при друг лекар и той много обстойно си ме гледа. Та се следя на частно. Но само веднъж ми е мерена шийка засега.
Микробиология се пуска само при оплаквания и няколко седмици преди раждане. Няма ли оплаквания и да има бактерия, не се бара

# 287
Момичета, много ме боли гърба, особенно под лявата плешка е ужасно, не мога да спя, да лежа да стоя, нищо, въртя се само и не издържам вече, мога ли с нещо да се намажа? В петък ще съм на преглед и ще попитам, но все пак да питам и тук

# 288
Шийка не ми е мерена въобще, микробиология не ми е пускана нито веднъж, кръв и урина през месец се пускат. Прегледа ми е точно 5 минути и толкова. Не ми казват колко е голямо бебето , нито как е разположено. 😀 В петък влизам в 28 г.с.
Аз също ходя на частно, за да съм по- спокойна.

# 289
Минавам само да кажа, че от днес в Лидл има доста симпатични пижами за бременни и други дрешки на още по-симпатични цени. Пижамата я взех за ок. 13 лв., дори се докопах до ХС Simple Smile
Шийката на мен ми я гледат всеки път, кръв всеки път (заради таласемията ми), урина по-рядко. Микробиология ми е взимана 2 пъти до момента, в 27 г.с. съм. Иначе ми дават един голям лист формат А4 с всички данни за бебето - ръст, тегло и т.н.

# 290
Микробиология 1 път, шийка 1-2 пъти мерена, всеки път мерки на бебето, относителното тегло, то се вижда горе долу как е разположено. Кръя и урина на месец и половина.
От микробиология и постоянно човъркане няма смисъл ако няма оплаквания. Прави се една в първите 12 седмици и една няколко седмици преди раждането. И аз след малко ще ходя до Лидл за дънките, пижама не ми трябва дълъг клин също, ама тея дни в жегите устанояих, че старите ми къси панталони ми стават, но ми стискат на ластика, та ще трябва да взимам бременни, колкото и да нв искам.

# 291
  • Варна
Минавам само да кажа, че от днес в Лидл има доста симпатични пижами за бременни и други дрешки на още по-симпатични цени. Пижамата я взех за ок. 13 лв., дори се докопах до ХС Simple Smile
Шийката на мен ми я гледат всеки път, кръв всеки път (заради таласемията ми), урина по-рядко. Микробиология ми е взимана 2 пъти до момента, в 27 г.с. съм. Иначе ми дават един голям лист формат А4 с всички данни за бебето - ръст, тегло и т.н.

Охо и аз съм с таласемия.. как ти е хемоглобина?

# 292
Тегав, по-тегав от този с първата ми бременност Grinning Но това не ми попречи да си искам второ дете Simple Smile Стартирах с 96, мин. месец беше 86, сега в петък ще пускаме отново. При предишната пък започнах с 82, а влезнах да раждам с над 90. Назначиха ми терапия с Б комплекс и ще видим дали ще вдигам или още ще пада. Кръв ми преляха чак след секциото, ако можех да родя нормално можеше и да не се стига до там.

# 293
  • Варна
Тегав, по-тегав от този с първата ми бременност Grinning Но това не ми попречи да си искам второ дете Simple Smile Стартирах с 96, мин. месец беше 86, сега в петък ще пускаме отново. При предишната пък започнах с 82, а влезнах да раждам с над 90. Назначиха ми терапия с Б комплекс и ще видим дали ще вдигам или още ще пада. Кръв ми преляха чак след секциото, ако можех да родя нормално можеше и да не се стига до там.

Моя е 91 от февруари насам, пия б комплекс от 2 месеца и нищо, успях да го вдигна на 94 и после на 96 и рязко падна на 91, така и не разбрах как и защо... смятам секцио да раждам, но по метода на Щарк. Единствено се плаша да не се наложи кръвопреливане сега, докато съм бременна.. че чувам разни изказвания.

# 294
То зависи и от лекарите, които следят, но принципно преливат под 80. Предполагам няма да се стигне.

# 295
  • Варна
Аз се консултирам и с хематоложката си и тя каза, че под 75 ще се наложи кръвопреливане, но просто като знам, че пада супер рязко, а качването е голям зор.. но много зависи също и какъв хемоглобин сме поддържали преде бременността. Моя е бил винаги 105 и хематоложката ми обясни, че за моето състояние хемоглобина в момента е добре, тъй като не е бил кой знае колко висок и преди това. А и аз не се чувствам отпаднала, не ми се вие свят и т.н. Единствените неразположения са ми свързани с бременността за този период. А за кога ти е термина на теб? 😊 Моя е на 28.08, но след като искам секцио предполагам ще е средата на месеца някъде.

# 296
Толкова и аз. Майка ми все над 120, при мен никога не се е случвало. И на мен ми казват, че е ок, а и се чувствам добре. Моят е на 4.08, но ще е юли предполагам.

# 297
Според мен това не е рязък спад. Моят хемоглобин доста по-рязко спадна. За 1 месец с 30 единици. От 3 години съм на Б12 и фолиева метилирани, но просто се срина. Беше си все още ОК за бременност: около 105, но веднага ми изписаха желязо и инжекции Б12, защото било много рязко смъкването и до края на бременността с този темп, съвсем. Аз нямам талесемия, с хетерозигот за усвояване на витамините от група Б съм.
Та от 96 на 91 дори не ми се струва спад, а в една и съща стойност. Един и същ ден два пъти да се изследваш, надали ще изкараш еднакви стойности. Важното е, че го поддържаш, то ясно че вдигането е трудно постижимо, особено с талесемия.

На мен кръвното ми е ниско. Дават го, че сега бил пика на ниско кръвно и с времето се качвал. Два-три дена поддържах 80/50, 80/45  и единият ден бебчо направо не се помръдна. Сърцето ми се беше свило, добре, че го преслушвам с домашен доплер. Пих айрян със сол, първото си кафе за бременността изпих , никакъв резултат. Накрая реших, че ми е много притеснено и ще започна да сортирам дрехи за даряване, за да освободя място в гардероба. И го докарах до 90/60. После четох, че точно движението при ниско кръвно и бременност го вдига, защото влияе върху кръвообращението.  Само като го вдигнах малко и явно хранителните вещества стигнаха до бебето и то се разрита.
Та ако има и други като мен, колкото и да ви се спи и да ви се лежи, с движение са подобрява леко. Два пъти бях много отпаднала и двата пъти след движение го вдигах с по 10 единици, така че да не се чувствам зле.

# 298
  • Варна
При таласемия обаче нещата са по-сложни, защото нищо не помага, желязо не се предписва. Б12 ми е супер, от няколко месеца пия фолат 3*2 плюс витамините, плюс Бкомплекс и отделно други неща и нищо не помага затова и единственото, което могат да направят е кръвопреливане, ако се стигне до там. Моето кръвно също е 90/60 и винаги е било такова, даже ми пречи ако е по-високо от това.

# 299
И моят Б12 е ок. Бяха ми препоръчали фолиева мета няколко хематолози и пиех нея, докато хематоложката в ИСУЛ каза категорично да пия обикновена. Сега не знам какво да правя вече.

Общи условия

Активация на акаунт