Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 143
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви за отговорите, момичета. Мен с вагинален ме гледаха само в началото на първите 2 прегледа. От тогава всеки преглед е с коремен ехограф, така че едва ли ми е мерена без да знам..

# 391
Момичета, искайте да ви ги мерят вагинално. Аз нямах абсолютно никакви симптоми. Плацента на място, минала съм Фетални две при Сигридов и една при Чавеева, никой нищо не забеляза. Следящият ме реши да погледне вагинално и видя скъсяване и фунелинг, което беше потвърдено и от д-р Христов (занимава се предимно със серклажи). Последва песар и лежане, хапчета за задържане и т.н. Така че изисквайте си го.

# 392
На мен шийката са ми я мерили и с коремния ехограф...дори и на феталните. Според мен ви ги мерят, но не споделят. Няма ли описани по документите описано нещо? Според мен питайте смело Simple Smile
А и вагиналният ехограф не е опасен, когато имат нужда да видят по-добре с него, докторите обясняват. Дано всичко е наред Simple Smile

# 393
Коремният ехограф не мери коректно шийката. Затова се използва вагинален. Именно заради коремния при феталните при мен не бяха видяли, че има скъсяване. Вагиналният не е опасен, лекарите са внимателни.

На мен шийката са ми я мерили и с коремния ехограф...дори и на феталните. Според мен ви ги мерят, но не споделят. Няма ли описани по документите описано нещо? Според мен питайте смело Simple Smile
А и вагиналният ехограф не е опасен, когато имат нужда да видят по-добре с него, докторите обясняват. Дано всичко е наред Simple Smile

# 394
Именно, и аз така знам. Коремния не може да измери шийката с точност, а при шийката се мери до милиметър.
Няма как вагиналния ехограф да е опасен. Жените си правят секс до раждането. Едно взимане на микробиология е доста по-дискомфортно. Мен с вагинален ме гледаха всяка седмица до 13 г.с

# 395
Здравейте момичета! Какво мислите за третата фетална морфология? На мен докторката ми каза че няма смисъл щом съм била на първите две. Вие как ще процедирате? Незнам какво да правя 🤔

# 396
Здравейте момичета! Какво мислите за третата фетална морфология? На мен докторката ми каза че няма смисъл щом съм била на първите две. Вие как ще процедирате? Незнам какво да правя 🤔
Аз ходих вчера, и отново ще отида на 28ми при друг, по препоръка. По принцип не пречи да се отиде Simple Smile

# 397
Здравейте! Допутахме го до 26г.с. Днес сме на преглед и искам да попитам колко грама се движеха вашите съкровища в тази седмица? Целувки!

# 398
  • София
Зависи какво са ви казвали досега лекарите. На мен проф. Марков каза, че всичко изглежда супер и ако не се появи нещо притеснително, което да види др. Дяволов нямало смисъл от късната ФМ.
Др. Дяволов засега е спокоен и за момента не мисля да ходя.

# 399
Аз ще си отида и на третата фетална за всеки случай, а и ми е интересно. 😁 За всеки преглед се вълнувам като дете за захарен памук.
Иначе моята бебка в 26+5 г.с. тежеше около 1070 г, като ми каза АГ, че отговаря на 27+1.

А да ви питам вие как ще търсите педиатър? Май вече трябва да се задействам по въпроса, а нямам идея как да разбера кой е добър. От приятелите ни ние сме първи с бебе и няма кой да ни даде мнение.

# 400
Ние живеем извън голям град и ще трябва да запиша бебето при някой личен лекар на село, колкото за ваксини и теглене. Пък за лечения ще ходим до Пловдив на частно.
Позната в София каза, че трудно се откриват педиатри и тя е записала бебето при личен лекар, който се наема да преглежда и деца.
Иначе трябвало педиатъра (личен лекар) да е избран, за да му се обадим като родим, идват на посещение в дома след изписването, за да проверят условията (това си е чисто рутинно, на никой няма да му оглеждат има ли вътрешна или външна тоалетна например)

# 401
Бебето ще бъде записано при нашата лична лекарка. Като бях бременна с баткото, това ми беше голям стрес. Говорих със съседки с малки деца, препоръчаха ми две-три и аз си избрах една. Две седмици преди да родя й се обадих, съгласи се да приеме бебето за пациент и каза като родя, да й се обадя. Обадих й се и тя дойде на домашно посещение, прегледа бебето, даде ми насоки Simple Smile

# 402
  • София
Аз имам страхотна лична лекарка, която като млада токущо завършила ме е гледала мен от дете, а сега следи двете ми деца и живот и здраве и малката ще е при нея. Тя се радва с мен и чака и тя новото човече.
Аз бих разпитала съседи, може и тук да се разровите за инфо или да пишете в тема за вашия квартал ако има такава да ви препоръчат педиатър. Като имайте предвид, че е субективно, защото от един специалист има доволни и недоволни майки, но все пак по преобладаващото мнение човек може да се ориентира. За мен най-важното е да е добър диагностик. Няма да забравя малката като се обезводни как реагира своевременно или като беше с бронхит как го чу веднага, винаги знае кога може да се мине без антибиотик и кога е належащ, с две думи много съм доволна от нея, дано не ни се налага да я посещавам често заради боледувания де😀

# 403
Момичета , ползвали ли сте бебефони? Ние живеем в къща и ще ми трябва.Чудя се обаче какъв да избера,защото не мога да разбера дали ще може да предава добре ако бебето е на 2 етаж, а аз на първия..

# 404
  • София
Geryyy, и аз съм в 26+5, преди 2 дни бях на преглед, казаха ми че бебето е около 900 гр. , отговаряха си измерванията на седмицата. Аз съм качила около 10 кг., малко ме наплашиха, че са много 🙄 сега се чудя какво да не ям, при положение, че нямам особен апетит, дори от малко храна ми става тежко, но корема е огромен 🙄

Общи условия

Активация на акаунт