Флиртува ли с мен или съм яко във филма ?

• 13 168
  • 182
  •   1
Отговори
# 165
Да кажеш на някого, че имаш татуировка на не-видно място само по себе си не е покана за секс. Не знаеш колко и какво и е говорено или правено на тази жена, преди да се оплаче. Струва ми се, че не бива да съдим.

# 166
При шеф-подчинен винаги има неравни във власт отношения, и точно затова не е етично този, който има власт, да инициира свалки с подчинен.

Ето ви само един пример. В големите компании, има нещо наречено годишна оценка. Тази оценка се прави, въз основа на някакви там фактори, от шефа директно над подчинените и отива към по-горните етажи. От тази и други подобни оценки зависи повишение, бонуси, изобщо бъдеще в компанията.

Как да се очаква обективна оценка от човек, който показва сексуален интерес към подчинен? Ако не срещне интерес, какво се случва?

Големите компании са уредили тези въпроси чрез правила, комисии по етика, HR, и т.н. Не знам какво се случва в малки еднолични фирми.

# 167
Разбира се, да не говорим за доброто име и на двамата във фирмата и бранша.

# 168
Бе аре стига  с тез фъндъци, щото на мен са ми споделяли, че баш естественото и непринудено поведение ги предизвиква.
Нямам намерение да споря къде и в кого е проблемът, щото не съм родена и не работя актриса.
Wink

# 169
  • По света и у нас
Да кажеш на някого, че имаш татуировка на не-видно място само по себе си не е покана за секс. Не знаеш колко и какво и е говорено или правено на тази жена, преди да се оплаче. Струва ми се, че не бива да съдим.

Татуировката ти част от работаните теми на разговор ли е, извинявай, че да даваш подробности и обяснения на колегите? И то тази дето са ти я нарисували на задника или гърдите? Влиза ли му на него в работата такова лично нещо, а тя защо му споделя? Такива разговорчета си правят гадженцата не колегите. Айде да бъдем обективни - ако някой смотльо, който ти не харесваш, се осмели да те попита такова нещо, ти какво ще отговориш? Най-вероятно ще го погледнеш презрително и ще му кажеш да си гледа работата, а той след 2 -3 подобни опита ще изчезне от полезрението ти. Ако шефа ти е професионалист с образование и интелигентен, никога няма да се осмели да засегне темата и то в офиса. Този тип сексуален тормоз ми се вижда от по-ниските класи, мутроподобните сфери на работа - барова и клубове, където шефа е най-главната фигура и няма на кого да се оплачеш. Ако е голяма фирма един скандал ще му навреди на кариерата, и той няма да рискува.

# 170
Просто не знаеш кога и защо този човек е преминал границата. Да, тя може да е споделила нещо неудачно, но защо все жената виновна. Той, ако си държи на работата и доброто име, просто ще подмине тази информация и ще държи диалога приятелски, но неутрален

# 171
  • По света и у нас
Конкретно този мъж който беше изгонен заради татуировката, дойде и на мен да се увърта много преди въпросното момиче да го изпее на HR. Той имаше нещо маниакално в погледа и малко като стокър се движеше. Един ден дойде в моя офис да си приказваме общи приказки и ни в клин ни в ръкав ме попита дали обичам да пия и да взимам наркотици. Отрязах го на секундата - защо, защото такива теми могат да ми костват работата. Изпратих го да си ходи, той изпрати 1-2 смс-а които аз игнорирах и спря да се пробва. След 7-8 месеца HR се обади, защото го разследваха вече. Една от колежките, която знаеше за мен, но и за другото момиче им е казала, че този си е пробвал късмета при всяка от нас. Което какво означава, последната не го е отрязала навреме и той се развихрил. Не казвам че той няма вина, но тя има вина също да развива фантазиите му.

# 172
Тя е била глупава в свой коментар.
Той- агресор.
Всеки може да прецени кое тежи повече и е по-голям "грях".

# 173
  • София
Може да го е харесала малко повече, отколкото ти. Или той да е харесал нея малко повече
Ясно че при вас рестрикциите са далече от нашия манталитет, което ми се вижда малко прекалено. В Европа ми ме струва по-освободено
Може да отидеш с колеги да пиеш по едно и в групов разговор да споменеш за татуировката. Е, и? Всеки от тях ли трябва да се чувства в правото си да досажда?

# 174
При шеф-подчинен винаги има неравни във власт отношения.

Така е. Не случайна е приказката “Шефът трябва да има яки топки, а подчинените яко дупе”… Авторката, помисли си.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 12:18 от Анонимен

# 175
Ако шефа ти е професионалист с образование и интелигентен, никога няма да се осмели да засегне темата и то в офиса. Този тип сексуален тормоз ми се вижда от по-ниските класи, мутроподобните сфери на работа - барова и клубове, където шефа е най-главната фигура и няма на кого да се оплачеш. Ако е голяма фирма един скандал ще му навреди на кариерата, и той няма да рискува.

Преди всичко шефът е МЪЖ.
Дипломите, интелигентността, социалният статус нямат нищо общообщо с инстинкта.
Не само нацепените чобани с впити блузки на Филип Плейн правят с.кс.
Всеки мъж би се обънал след хубава мома.
На мен ми се случи същото като авторката.
Беше доста забавно и ми оправяше настроението.
Хем шефът плакнеше окото, хем на мен ми беше смешно. Не беше нито вулгарно, нито просташко. Харесваше ми чувството му за хумор. Хем всяваше респект и страх, хем казваше нещов после , от което половин час не може да спреш да се смееш.  То не може само да си само сериозен в този живот.
После напуснах.
Честно казано ми липсва този тип комуникация. На други места все жени. Нацупени и неудовлетворени. Оплакващи и натоварващи.
А аз всене навирам където има мъже,че е забавно.

# 176
Преди всичко шефът е МЪЖ.
И кво, и да си маркира територията с опикаване ли? Някои неща не са допустими в бизнес среда вече.

# 177
Мхм, ама кой да се сети. Аз, пък, преди всичко, съм на работа, за да работя, сещате се- за пари.

# 178
Аз, пък, преди всичко, съм на работа, за да работя, сещате се- за пари.
Ама като те пощипнат и ти смигнат съчетаваш полезното с приятното Smiley

# 179
Жено, моля ти се! 24 часа и пропорционално силите ми, ми стигат за един мъж. Главата ми не е стабилно място за стоене, че да наместя още един там.

Общи условия

Активация на акаунт