🎭 Като две капки вода - сезон 9 All Stars, тема 4

• 26 025
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Испания
Смайли, не знам какво разбираш под замразена, но фирмата е действаща, 5 човека са здравно и социално осигурени за месец март 2021 г. Това го виждам в момента в ТР.

"Замразена" значи с временно преустановена дейност. Не работи, но не е закрита. Трябва да осигуряват служителите си /доколкото ги има/, обаче. Затова и подобна фирма търпи само загуби.

# 166
  • Далечният изток
Ако е с прекъсната дейност, не могат да бъдат осигурявани служителите. Никой в такъв случай не би следвало да се осигурява.
Позволи ми да имам представа от това като бивш данъчен служител. Фирмата е действаща, не е с преустановена дейност.

# 167
  • Испания
Ако е с прекъсната дейност, не могат да бъдат осигурявани служителите. Никой в такъв случай не би следвало да се осигурява.
Позволи ми да имам представа от това като бивш данъчен служител. Фирмата е действаща, не е с преустановена дейност.

Позволявам.

# 168
  • Вестерос
Да, гледах го това, и въпреки ентусиазма, който цари на сцената след качването на Оги, не мисля, че трябваше той да грабне микрофона и да изпее цялата песен. Азис изкара май само няколко строфи. Все пак Азис е победителят, искаме пак него да видим - макар че отново времето не стигна за това...
И на мен ми направи лошо впечатление това..

А Фънки каква физиономия имаше... била сценарий, глупости, хич не беше.

Аз само ще допълня, че ако е прекъснала дейността си, то тогава няма как да продължава с осигуровки и ще се има качено тази година поне едно г3, че през 2020 е била нулева.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 00:13 от Tiffany А

# 169
На мен не ми допадна какво каза Огнян на Азис, след имитацията.

И на Огнян сигурно не му е харесало това, което мъжа до него каза на Азис. Добре, че започна, но не довърши изречението - усети се, какво ще каже и спря.
Какво е искал да каже, това аз не го чух?

# 170
  • София
Както писах днес, фирмата е замразена.
"Замразена" значи с временно преустановена дейност. Не работи, но не е закрита. Трябва да осигуряват служителите си /доколкото ги има/, обаче. Затова и подобна фирма търпи само загуби.
Работи си тя, даже на сайта си е обявила доста концерти за тази година. „Замразената“ фирма (всъщност без дейност) не може да има нито персонал, нито каквито и да са приходи и разходи. Даже това се декларира специално в ТР и в НСИ, че е без дейност.

# 171
  • Далечният изток
Не се декларира специално, само в НАП се подава едно заявление за прекъсване на дейността. Както и да е, това няма чак такова значение. Фирмата им работи.

Ще има да се бистри тоя "скандал", по сценарий ли беше, не беше ли, а Халваджиян си го представям как се подсмихва под някоя палма...

# 172
Фирмата не е прекратявала дейност, само смени собствениците си. Има много инфо в Интернет за фалита на Фънки и Амебата, дълговете им, както и кои са собствениците.

# 173
  • софия
😬

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 09:27 от zvаnchе

# 174
  • София
Не се декларира специално, само в НАП се подава едно заявление за прекъсване на дейността. ...
В НАП не се декларира нищо! Декларира се със специална декларация в ТР (по образец утвърден от МФ) на основание чл. 38, ал. 9, т. 2 на Закона за счетоводството и с Приложение № 11 в НСИ, от където отива като информация в НАП. Хайде вече да престанем с този спор, защото не му е мястото тук.

# 175
  • Далечният изток
Ех, добре де, писах снощи, че влязох в ТР, където има подадена декларация за действителните собственици и тези действителни собственици са Фънки и Амебата. Не знам какво пише по сайтовете и честно казано не ме интересува особено.

Дядо хаджия, в момента съм прекъснала дейност. Знам какво съм подавала и къде. Sunglasses

# 176
  • софия
Ех, добре де, пропуснала съм те 😬
Твърде ми е рано да те проверявам. По-късно може и да го направя, ще се изтрия, за да не разпространявам непроверена информация.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:49 от zvаnchе

# 177
Чалгата е този стил музика, който най-често се слуша в заведения. Там, където храта са отишли да пийнат, да хапнат, да потанцуват и да се повеселят. Това няма нищо общо с интелигентост, образование, социален статус и т.н. Много хора, които вкъщи не слушат чалга, отивайки в ресторант, дискотека и т.н. си отпускат душата и се забавляват на подобна музика.

# 178
Мен пък ме изразни коментара на Азис.
Какво общо има тая песен с рок не е ясно.

# 179
Те тези изпълнения на певците които ще се имитират би трябвало да се гледат предварително доста подробно, за да могат да се сравнят с имитацията.
Та Фънки  би трябвало да се е отвратил още преди предаването......
Да и аз това си помислих, като онзи тръгна да си ходи........

Общи условия

Активация на акаунт