+ два паралела

страхотната енергия между Ханде и Керем, също и това, че за пръв път гледам и двамата. Няма място за сравнения, тепърва трупах впечатления. Аз се водя от собствените си усещания и хич не ми повлия това, че за Ханде неведнъж съм срещала груби определения и, че е посредствена актриса; Керем пък не знаел турски/не говорил правилно.
Както Аквамарин казва: ”Действието е в съвремието , двамата влюбени са образовани хора -архитекти, работещи заедно в офис, заобиколени от колеги и приятели т.е. допада ми обкръжаващата им среда.” На мен също ми допада.
Музиката. Една от най-добре подбраните в турски сериал. Не мога да скрия изненадата си и от това, че преобладава англоезичната. Подкрепям Гости - музиката обикновено подсилва въздействието от самата сцена. В нашия сериал определено го постигат.
Препратките и всички онези на пръв поглед дребни неща, за които ни се иска да потърсим допълнителна информация. (Същото, което казва и Алекс. И символите на любовта им, които подробно описва nrgmama: белезниците, пръстена-цвете, легендата за Аполон разказана два пъти, но звучаща по различен начин и т.н.
няма насилие или поне не такова, което да е упражнявано от мъж над жена (Leddel
). Еда иначе го шамаросва Серко....
млади, красиви, талантливи и непринудени главни герои (БРО
) Вживят се и са адски убедителни (без да смесват плодове със зеленчуци) 
Един наистина нетипичен турски сериал (Същото, което казва и FBID167961...
Подобно на Сезария аз турски сериали гледам предимно с бг аудио, на пръстите на едната ми ръка се броят тези, които съм гледала в оригинал. А и романтични комедии не обичам, не ме забавляват.
Достатъчна причина, че да премина нататък и да осъмна на компютъра
Да потърся още епизоди с превод, инфо. Озовах се на балкона на темата за Керем. В началото леко неориентирана. Влизам да поздравя булките и да помоля за линк с превод на 12 и 13 еп. Пък те ме посрещнаха с усмивка, за 12-ти ми дадоха, а за 13-ти казват няма как, понеже още не е излъчен.

Добро утро, прекрасни момичета 

За да живеем дълго , трябва да умеем да се забавляваме и да се смеем.☺ Разбира се с нашия любим сериал.

С благодарност към всички момичета, които споделиха мнението си в групата -защо гледат сериала " Почукай на вратата ми" и с какво ги е привлякъл ?❤🌷
В тоя ход на мисли искам да споделя коментара на един зрител в социалните мрежи , което прочетох. Когато наблюдават двойката Еда и Серкан/ Ханде и Керем / почитателите на сериала изпитват " зрителен оргазъм" . Да,правилно прочетохте...Да си призная -никога не съм срещала такъв термин. Но като се замисля има истина в това. Ние сме заплетени и очаровани от нашите главни герои, изпитваме невероятна наслада гледайки ги.