ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 956
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Не зная защо така се обърна тезата. Аз работя от вкъщи от 2009г. Никога не съм мислела, че хората, които работят на терен са по-глупави или  по-грозни. Убедена съм, че и никое дете не мисли, че само на грозните и глупави деца им се ходи на училище. Просто вече са големи и могат да преценят кога им е по-комфортно и без изрично да ги питаме. Дали това е добре за знанията им и за бъдещето им е съвсем друг въпрос. Естествено, че нормалното ПО е несравнимо по-добро, но те няма как да го виждат така към днешна дата, затова трябва да се работи по ценностната им система. Ако се пусне една анкета, 80% ще искат да са инфлуенсъри, съпруги на футболисти или кой знае още какви, които не работят, но пък разполагат с много пари. И това е проблем от преди ДО, сега просто виждат как лесното им е по-хубаво и най-нормално си го искат.

Нито пък мисля, че някой нормален индивид се радва на паниката, защото така ще си работи от дома. Паниката му отнема много повече нормалности, отколкото му дава работата хоум офис. Но при 4000 заболели ежедневно е леко нелепо да ги пускат ПО за седмица-две. Не съм паникьор, но ми се ще да се действа малко по-премислено и адекватно.

# 451
Нито пък мисля, че някой нормален индивид се радва на паниката, защото така ще си работи от дома. Паниката му отнема много повече нормалности, отколкото му дава работата хоум офис.
Тук може да грешиш. И не става дума точно за радост. Просто този начин на живот започна да устройва много хора. Така учат и децата си. Без тормоз, без стрес, вкъщи с топлата пижама и храната на мама, която също работи от вкъщи. Няма нужда от борби и драми.
Така отглеждаме бъдещи 40 годишни, които ще продължат да живеят с нас и да разчитат на нас, вече грохналите старци. Аз лично ще направя всичко възможно да извадя моите от тези стереотипи. Но ще ми е много по-трудно, ако ДО продължи дълго.
Много съм притеснена, защото уж конспиративните теории започнаха полека-лека да стават реалност. След първоначална съпротива хората взеха да свикват, даже взе да им харесва да живеем така.

# 452
Моят дори се завърна към желанието си да стане учител. Въпреки че за момента съм за ДО и спазване на мерки, а детето му е все тая ДО или ПО.  Мъжът ми работи "на терен" даже си джитка вече и в ковид отделението, нали поотмина началния страх.  Та не са всички хоум офис, да сме изкривени. Разбира се, във форума има леко паралелна реалност и нещата доста се изкривяват, всеки си пише и така...няма лошо. Изливаме стреса.

# 453
  • София
Добро утро Flowers Hibiscus .
Ако питам младежа - той със сигурност ще предпочете дистанционно - най-малкото, защото ще ги спукат от контролни и тестове като ги върнат присъствено. Но от друга страна като отиде и се връща щастлив още първия ден и много зареден. Стяга се, става по-мотивиран. Вижда какво е изпуснал през последните месеци в ученето. Започва да има повече желание да се грижи за себе си - като начин на хранене, спортуване и т.н.
Днес в 10 ли ще има брифинг и евентуално тогава ли очакваме въпросното решение за учениците?

# 454
Вълчев ще участва в брифинга.

# 455
Чакаме да пишете тук. Аз не мога да гледам.

# 456
  • софия
Пак ще се наливат пари за циганите - https://government.bg/bg/prestsentar/novini/ministar-predsedatel … -i-detski-gradini Каца без дъно.
Брифингът би трябвало да е от 10 ч.

# 457
Е, то оставаше и да не участва. От дни анонсират  връщането на учениците в клас. А и всички знаем, че е много важно нещата да се случват точно на брифинга.

# 458
Не сме говорили за училище тези дни. Желанието му, негово лично, за ПО или ДО зависи много силно каква бълха го е ухапала в момента. Може в рамките на 30 минути да си обърне коренно мнението. За него най-важно е в момента фитнесът му да работи.
Малкият също не се вълнува особено, вкъщи или в училище.
Следва да отбележа, че и при двамата в присъствените им седмици, не е имало ударни контролни за преизпълняване на петилетката. Нормално си направиха това, което си им беше по график. И ударно изпитване не е имало.
А че им харесва повече комфортът да си учат от къщи, е ясно. Хладилникът наблизо, удобната тоалетна, музика и игрички за досадните часове, краката върху бюрото. Не се скъсват да пишат по тетрадки. Спокойно могат да се прозяват. Няма какво да се лъжем, екстра им е.

# 459
  • София
Връщат ги на стария режим 1-4 клас се връщат  плюс 7,8,10 клас до 26-и.После 5.9,12 клас

# 460
  • София
Хайде да им е честито на нашите...
Втората врътка, където са наборите на малкия ми син - 5 клас, се падат по Великден и ще учат по само 7 дни, а нашите да се върнат обратно чак на 26 май за други 8 дни...

# 461
  • София
Почна брифингът.
Дотук дрън-дрън.
Вълчев - частично възстановяване на присъствения учебен процес - всички от 1-4 клас + три от осемте от 5-12 като ще продължат графика 2/4 ПО/ДО и ще почнат със 7,8, 10 клас от 12.04 и ако ситуацията позволява - от 26.04 - 5, 9, 12 клас. Периодът тогава ще е 3 седмици (заради майските празници). И от 14,05 - останалите явно 6 и 11 клас. Ако правилно го разбрах (защото се разминават с предния график).
Нямало да се види в заповедта на здравния изцяло, защото тя щяла да е до 30.04.
Било разумно до 40% от учениците да се върнат присъствено. Ще бъдат разрешени практическите занятия, индивидуалните изпити и дейности. Връщали режима до 22 март.

# 462
Току-що добави - плюс класовете, които са с по една паралелка в училището.

# 463
  • София
Щом за 5, 9 и 12 клас ще са три седмици, значи нашите директно чак юни ще бъдат след настоящите 2 седмици. Безумие...
Е, само заради това вече искам правителство, за да няма още една такава учебна година...

# 464
Вероятно 6 и 11 също ще са три седмици. И те попадат в интервал с голям брой неучебни дни.

Общи условия

Активация на акаунт