ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 19 485
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви мамчета за отговорите 😊 вторник сме н преглед тогава пак ше питам и ще я прегледа сигурно педито по обстойно 😊

# 106
Че то трябва ли да се хвърля пъпчето? Каква е точно традицията ? Аз тъкмо мислех да си правя от картон мини кутийки за пъпче, косичка, гривна от родилното. Ама "win.rar", защото вкъщи няма място за нищо. Да си призная, даже поръчах от Али кутийка за зъбчетата Flushed ..всичките...

# 107
  • София
Пъпчето още не сме го хвърляли. Трябвало да стои някъде високо, та си живурка отгоре на единия гардероб.

И аз съм от тези с дневниците Grinning Даже днес си правих някакъв план още кои плодове да въведа и после как жълтъка, за да почна глутена. Иска ми се него да го почна като навърши 7м и почти ще ми се получи. Но ечемика ще пропусна и само овес - ръж - спелта - пшеница да карам. Още си го избистрям в главата Grinning

# 108
Традицията е да се хвърли на място, където един ден да работи детето май. Нещо такова 😃
Нали си чувала "Тук ти е хвърлен пъпа" като приказка. Нещо като да му се определи съдбата.

# 109
  • Пловдив
Мина Георги през нефролог, доволна съм от лекаря, личи си, че обича деца.
Пъпчето още е вкъщи, не съм решила къде да го хвърля, мислех да изчакам прощъпулника да мине, да видя какво ще хване и по него да се водя.
Жълтъка го вкарах по тази схема

За кръв и урина ще го карам в събота на лаборатория.
Дневник не водя /мисля само да направя споменик-албум на детето от типа:
първа баня, първо пътуване, първо море и т.н./

# 110
Деси, при кой нефролог ходихте, че и на нас скоро ни предстои?

# 111
Благодаря ви, момичета.
Дагни, звънях на педи и тя каза, че и захранването се отлага. Трябва да е здрава като започнем захранване.
Пъпчето не съм решила къде да го хвърля, затова докато реша го сложих така:

# 112
  • Пловдив
Pistachio, при др Николай Гечев.
Само предупреждавам, който се спре на него да си предвиди време за паркиране, че днес нямаше къде колело да паркираш.

# 113
Milvan 2000, давам витамин Д по две капки всеки ден. Просто прави нещо нетипично за нея до момента и затова се тревожа, но и аз гледам да гоня лошите мисли. Просто исках да си сверя часовника с вас. Относно съня - ние също заспиваме към 19-20:30 от доста време. Буди се 6-7:30 и в зависимост от това колко спи на дремките се определя и броя им. Обикновено имаме три дремки през деня, но няколко пъти ми се случва да имаме и по две ( ако спи по два часа и повече на всяка). Днес направо ме побърква, цял ден е на ръце, и приспиванията не вървят и се стига до ръце. Много е крива и кисела от сутринта Sad

Pinky35, относно течението - за момента при нас не е имало такова или поне не съм забелязала. Но щом педиатърът казва, че е ок, значи би трябвало да е така и да няма причина за притеснение.

Пъпчето и аз още го пазя. Стои си в нейния шкаф. Не знам къде да го хвърля, не ми остава време да го измисля и ще си чака😃

# 114
Вили, бързо оздравяване! Hug
При нас не е имало течение до сега, но щом педиатъра казва, че е ок, няма място за притеснение. Ако се засили или има някакви други признаци, консултирай се с детски гинеколог.
При нас периодично има мрънкане, понякога по цял ден. Не иска да се занимава с нищо, играчки, песни, танци, на маймуни се правим с ММ и няма угодия. Две вечери подред се събужда с рев в съня си. Давам и по малко вода и се унася. По приложението, което следя сме в края на 5 скок в растежа.
Ама бебета са, мрънкат, реват, скоро ще започнат и да се инатят и тръшкат...
Само трябва да се запасим със здрави нерви Joy

# 115
  • София
На моята девойка май пак са тръгнали зъби. Има два, ама до единия белее леко. Много е кисела и все на ръце иска.
Иначе мина през консултацията - 2 см, половин кило. Захраних я, доста добре върви, засега всичко си хареса. Ходи и на нефролог, взеха кръв и всичко е в норма. Само урина не успявам да взема. С тия колектори нищо не става. Майките на девойки давайте идеи.
Пъпчето седи в един шкаф при пъпа на батко ѝ. Хич не знам какво да ги правя, та май там ще си отлежават.

# 116
Дай им ги, като пораснат, за да си ги хвърлят, където искат Simple Smile
Днес извадих от архива Изкуството да бъдеш родител на Фицхю Додсън, за да си припомня някои неща от отделните етапи на развитието. И моята киселее. Може да смени пет настроения за пет минути, една съседка вчера й каза по този повод, че е усвоила най-важното за една жена Simple Smile
Вили, бързо да оздравявате Hug много е сладка шестмесечната кукла Kissing Heart
И аз ще давам утре сладък картоф. Мерси, Дагни, за идеята
Pinky, междувременно й прави банички със смрадлика, може за бебе

# 117
В първия момент се ококорих Grinning Хем баница, хем със смрадлика Sweat Smile

# 118
В първия момент се ококорих Grinning Хем баница, хем със смрадлика Sweat Smile
Joy поправям се - баня...в легенче или купа Simple Smile

# 119
Митко се обръща/върти като пумпал от края на 4
 месец. Даже и докато спи.
И той има дни с целодневно мрънкане и трудно заспиване, понякога едвам издържам. За щастие, рядко има такива дни.
Аз пак започнах със захранването. Този път с пюре на хип - морков. Мнооого му хареса, после дадох пак на хип тиква и ударих на камък. После след малкото прието пюре започна да повръща до края на деня. Мисля да не го тормозя вече с тая тиква. Не му харесва тиквата и тва е. То и аз не обичам тиква, може да е наследствено, ха ха.
Иначе заспива към 22-23ч и става в 7-8ч, може и в 9ч ако заспи при мен. През деня имаме 3-4 спанета, като последните 2 не са повече от 20-30мин. Но тази вечер ме изуми, заспа в 20:30ч и се събуди 22:20. Хапна, поиграхме си и хоп пак заспа.
Вие с какви четки миете шишетата? Аз вече втора чупя. Най- обикновена за бебешки шишета на лорели и втората беше на канпол.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 10:09 от B0bec

Общи условия

Активация на акаунт