ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 19 782
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Броколи и карфиол се водят газообразуващи и предполагам затова се изчаква.

# 196
Така като и аз захранвам, предложете следващ зеленчук 😁 Въвела съм тиква, пащърнак и сега е на сладък картоф. Към моркова явно има алергия и го отлагаме за по-нататък.

# 197
Тиквичка може.

# 198
  • Пловдив
Зелена чушка също може, нормален картоф.

# 199
Така като и аз захранвам, предложете следващ зеленчук 😁 Въвела съм тиква, пащърнак и сега е на сладък картоф. Към моркова явно има алергия и го отлагаме за по-нататък.
В какво се изразява алергията ?
Може да пробваш с бял морков, защото обикновено алергиите са заради бета каротина, на който се дължи оцветяването в обикновения морков.

# 200
Плодовете как въведохте? Преди обяд или за СЗ? На обяд вече има заместено хранене със зеленчуково пюре

# 201
tinyfairy, в кашлица и кихане. Много странно, но започвам да си мисля, че преди време се разболя от него - от Бронхиолит. До колко е възможно не знам, но в интернет прочетох, че:

Търсих бял морков и други еднокомпонентни пюрета, но явно ще трябва някои и аз да ги приготвя. Благодаря ви. Flowers Bouquet

# 202
Плодовете как въведохте? Преди обяд или за СЗ? На обяд вече има заместено хранене със зеленчуково пюре

Преди обяд, редувам един ден с каша + плодово пюре / един ден само пюре 😊

# 203
Бял морков има на Хипп.

# 204
  • Пловдив
Плодовете ги давам следобяд.

# 205
  • София
Плодове давам следобед. Или с каша, или по няколко плода.

# 206
Точно преди няколко дни дадох бял морков  на Хип Био , хареса се много.
А, петната аз третирам с фрош за бебешки петна и излизат без проблем.
За броколите и карфиола, знам че е добре да се дават с комбинация с нещо друго, защото са газообразуващи.
За сокчетата  и фрешовете съм единодушна  с вас и мисля да ги забавя възможно най- много.

# 207
Да, броколи и карфиол  и аз съм чувала че са газообразуващи и затова ми се искаше да ги поотложа мъничко. Макар, че  скоро и тях ще дам. Днес дадох картоф с тиквичка на хип. В началото си хапваше, но постепенно започна да се мръщи. Добавих малко АМ и си хапна дозата. Утре другата половина. Но май се появиха колики от това пюренце вечерта. После ще дам пащърнак.
За соковете и ние ще изчакаме, въпреки че ЛЛ и свеки още след втория месец ми казват да давам.
Има ли пюре зелена чушка? А сладък картоф?
Митко не хареса тиквата ( след като я хапна с не особено желание, после цял следобяд повръщаше) , но мисля пак да предложа след известно време.
Тази вечер при къпането бебо май се задави леко с водичка, докато му заплаквах личицето. ММ ми каза, че чул нещо като пукане. Малко се изплашихме.

# 208
Сладък картоф на Бебелан има. Моя бебок го хареса. 😁 Чушка май няма или поне не съм срещала. 🙂

# 209
  • София
И девойката не хареса картофа с тиквичка на Хип. Засега предпочита Гербер и моите Понякога ги смесвам и си яде.
Гербер имат сладък картоф в комбинация с моркоф и с тиква.
Захранването върви добре, дала съм 7-8 зеленчука и ще почвам плодовете и кашите.
Сокове не давам, баткото пие фреш много рядко. Предпочитам да ядем плодовете сурови.

Общи условия

Активация на акаунт