ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 702
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз да се похваля, че в началото както отказа броколи, днес си хапна в пюрето и не му се повръщаше Grinning Е, не е любима комбинация, ама ставаше Grinning

Някой спомена вчера мъфини тук, за следобед съм му направила без яйде, солени. С елда са и се надявам да ги хареса, че и тя не е топ избор.

# 586
Сподели рецепта Simple Smile

# 587
  • София
Около 1чч кисело мляко шупна със 1чл сода и малко рапично олио (или някакво друго, може и някакво масло разтопено според мен). Добавих настърган морков и брашно от елда на око и изпекох на 180 градуса за 20-тина минути.

Хапна малко с обяда и после с кисело мляко ще предложа. Такива ми се струва, че и с плод настърган ще станат. А брашното е от елда, че трябва някъде все да го използвам Grinning Доста меки станаха.

# 588
JayRay, това с добавка от малко мерудийки, бих го хапнала и аз. Relaxed Морковът по-ситно ли го настъргваш или нормално?

Който е почнал с пюре - откога може да се предлагат меки неща за дъвчене и "храни за пръсти" (като гореспоменатите мъфини)?

# 589
Попринцип, когато детето може да стои самостоятелно стабилно, може и да хапва парченца.

# 590
Самостоятелно, т.е. без облегалка? То това май доста по-натам се случва.

# 591
Не, може на стол с облегалка, но да стои стабилно, за да не се задави. Но много майки започват още преди това.

# 592
  • София
Аз само да се върна за малко на плуването, че имам ъпдейт. Днеска инструктурката каза, че като станем на 7.5м ни чака на басейна в Банкя веднъж седмично. Да му намеря до тогава бански тип клинче и памперс за вода.
Как ще ходя до Банкя?! Не съм шофьор вече. Мъжът ми има огромно колище, което не мога да карам, а мойта прекрасна микра бе пенсионирана януари. Дано намерим начин, защото искам да продължим с това занимание.

Днешният обяд бе отказан. Беше пюре от морков+картоф+грах+карфиол+сирене+жълтък. Сиренето го почнах днес, но нямахме време за закуска, че бяхме на лаборатория. Не знам какво не му хареса.
Напоследък много не иска да яде. Както изяждаше по 180-200 грама пюре, сега греда след греда последната седмица. Реве.. Крещи.. Иска си бибата.
Чудя се какво да го правя.

# 593
Да не го тормозят зъбки, тогава май отказват хранене често.
Грахът как го приготвяш, бели ли се?
Сирене какво даваш домашно или купено, овче/козе/краве?

# 594
  • София
Тормозят го него... Дяволите в главата му. Просто той е ''е няма такова бебе''.
Ползвах бурканче на хип. Иначе трябва да се бели до 10ти месец, дам.
Купих краве май на Маджаров беше. 3 води го изкисвам за обезсоляване ама пак беше леко солено като го дадох.
Овче и козе по-натам след като мине месеца с глутена и след рибата.

# 595
Аз давам сирене в чистия си вид, не го обезсолявам.
С тези оризовки много добра идея ми дадохте, има 10-15 Мин занимание. Взех ги от ДМ, също купих едни царевични пръчици, пише 7+, 100% екструдирана царевица. Ще дам и тях да опита.

# 596
За плуването и аз като го водих на ваничка, всеки път ме питаха дали му нокря вкъщи очите/главата и, че е добре от сега да свиква.
Dagny има доста места в София за бебе плуване, може и да му намериш някое по-близо от Банкя. Аз скоро мисля да го пробвам в голям басейн, на този, който съм харесала пише след 5м,та според тях сме готови

# 597
  • Пловдив
Целия го потапям на плуването и упражнения от уше към уше хубаво го потапям. Вкъщи също хубаво го мокря. Сега заради ключицата ми най ми е тъжно, че не мога да го карам. Чакам с нетърпение какво ще ми каже ортопеда другия месец.
Иначе капарирахме морето и сега има какво да ме крепи 😂 подадох и документите за яслата.
От понеделник ще вкарам млечните и за финал глутена /ще почета за него, да взема решение как/.
Уши дърпат/пипат поверието гласи от зъби.

# 598
Кулинарните спецове да кажат, моля - имам млади картофки (от ония дребничките). Стават ли за пюре за бебока или по-добре от обикновените, големи картофи? И който слага кокосово масло - колко слагате?

Дагни, аз също залагам на зъби. Или е от карфиола, той е гаден и мирише.

# 599
  • София
Нормално настъргах морковите, станаха много меки.
Аз давам мити картофи. Те са едни хубави и мноооого вкусни.

Ние също капарирахме морето, каравана, 15 нощувки. Ще ходим и на поне още едно.

Общи условия

Активация на акаунт