ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 701
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
Ако не си сигурна дали имат нитрати, накисни ги за няколко часа във вода с малко оцет и после давай

# 601
  • Пловдив

Тази рецепта с карфиол много се хареса на детето /правих я с по-малки дози, без кърито и солта/.

# 602
  • София
Dagny има доста места в София за бебе плуване, може и да му намериш някое по-близо от Банкя.

Ммм аз държа да съм с тази жена. Тя е машина и бебето я обича. Та ще си носим кръста и ще търсим варианти за пътуване до Банкя.

Кокос аз бих давала, само ако всички други мазнини се отхвърлят.
Та може би скоро Grinning

# 603
Аз не че съм фен на кокоса, ама не намерих туй прословуто рапично масло. А не искам да давам краве масло засега.

Деси, много яка рецепта.

# 604
  • Пловдив
Аз нали като новороден го захраних с кокос, заедно с Лефакса и сега просто разнообразявам с него иначе си кара на краве. То и самите ние не ползваме кокосово масло, аз си мажа тялото само с него Joy

# 605
  • София
Ма то не лошо масло, кокосовото, няма да навреди. Просто има по-добри алтернативи и далеч по-хранителни..
Хидра, рапицата е навсякъде. Даже в момента цъфти и има весел фейсбук майтап: "Лицемерие е да събираш лайкове в рапицата, а да си сложиш зехтин в салатата''. Хахахах, просто ревах от смях.
А конопеното е супер полезно, но то не е вкусно.

Ей при нас още е страшен рев. Не мога да му помогна, не се утешава от мен. Оставих го сам отатък. Disappointed Relieved
Много тежък ден. И изследванията не са супер. Не знам как да ги тълкувам. Ще досаждам на педи утре със снимка:
Скрит текст:
Ако някой има подобен резултат, нека сподели опит, моля.

# 606
  • София
Някои от тези показатели по принцип са по-различни при бебетата. Мисля, че до 4г възраст беше така. И малкият имаше точно завишени и занижени някои в ПКК показателите. Педиатърката каза, че е топ всичко. Като й пратиш снимка тя пак ще си каже.

Минахме най-накрая ехографията на коремните органи, направи ни и на тазобедрените стави набързо. И там всичко е наред. Обясни ни и за дисплазията и гънките на краката за всеки случай, нищо че при малкия всичко е наред. Прегледа го много подробно и ни обяснява всичко какво как трябва да е на ехографа. Едно 30-40мин ни отдели. Е платихме за ставите отделно, ама поне да сме спокойни.

# 607
Аз кокосово масло вече дадох, няколко дни преди да навърши 6 м. Колкото оризово зрънце сложих, само за да подобри вкуса на скучни картоф. Та това количество на 3-4 лъжички пюре. Няма проблем да се дава, просто да не е голямо количество. А за рапичното аз съм против. В Германия това чудо го ползват за всичко, но аз от някъде, вече не знам къде, знам, че това масло / олио е ГМО и няма полза от него, и ние не употребяваме такова. Не, че и другите сигурно не са ГМО, но за кокоса гледам да е уж органичен / био, бла, бла...

# 608
  • София
Аз кокосово слагам около 1чл иначе то не виждам смисъл да е по-малко в пюре от 190-200гр. Зехтин около 1чл пак, а краве маслото малко по-малко от 1/3чл.
Рапичното отделно не съм взимала, а колкото е в готовите пюрета. Забелязала съм, че ако пропусна да сложа или е по-малко количество мазнината после му е по-трудно да ака.
Отдавна не чета кое как какво що и не се вглъбявам. Пробва, яде се, давам. Иначе то трябва една градина да си купя и да садя всичко Grinning

# 609
  • София
Spoiler alert:
Те и всички банани са ГМО ама без тях не можем да отгледаме десата. Grinning
Аз нашето олио го взех само заради 10те процента конопено олио вътре. Иначе и аз не бих купила рапица целенасочено. Тя е добро първо олио и до там.

# 610
  • Пловдив
Няма да взимам рапично специално.
От ловджия знам, че животните изчезват от рапицата, защото ги мори /не съм проверявала инфото, така ли е или не/.

# 611
  • София
Страхотна глупост.
Единствените, които морят животните са ловджиите.
Рапицата просто им заема хабитата. Ама то ние всички правим същото.

# 612
Айде и аз да внеса малко смут 😁
И кокосовото масло изобщо не е нужно на децата ни , то съдържа само Омега 6 с която ние и децата ни така или иначе сме пренаситени . Кокосово масло се дава на децата на страните от третия свят. Но не е вредно и спокойно може да си давате , ако ви кефи .Кокосово масло използвам доста за козметични цели!  Аз лично предпочитам масло или бих сложила Рапично олио въпреки , че никога не съм ползвала нито за нас , нито с каката , нито сега с бебка .

П.П  С горенаписаното не целя спор или дебат , има достатъчно информация по темата , всеки да си гледа и храни детето както му е кеф Wink

# 613
  • София
Хехех, какво свежо включване ^^

Някоя от вас ще ходи ли на протеста пред московска 33 от 17:00?

# 614

Някоя от вас ще ходи ли на протеста пред московска 33 от 17:00?

Не намерих инфо, за какво е. Кашата с детските градини ли?

Общи условия

Активация на акаунт