ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 699
  • 777
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да това е.
Скрит текст:
Аз ще ходя 90 на 100. Чакам да видя ММ ще се смили да ме закара. Иначе ще мисля схеми как да стигна с адския транспорт. Нямам опит с него, не знам въобще как ще стане, ама ще дам всичко от себе си.

# 616
Дагни, аз пробвах преди време да добавя адрес и стигнах само до район. Улицата се въвежда с попълване на първите няколко букви, но ми излезе, че няма такава. Също излезе съобщение да се свържеш с администрацията на съответния район. Няколко пъти звънях неуспешно и го оставих. Така или иначе ще кандидатства другата година. Явно има някакъв масов проблем със системата, но съобщението на общината е, че десет процента от родителите не са попълнили адрес. Демек - родителите са идиоти. А всъщност в системата е проблемът. В края на краищата информацията е при тях, да си вземат данните за адрес от есграон и да не правят тези отваряния и затваряния

# 617
  • София
Амелин, до година ще е късно. Трябва да мрънкаме сега, за да имаме шанс за промяна утре. Времето не е с нас днеска ама отивам.
Системата е шит - ясно. По-лошото е, че я отвориха, уж невинно, да си попълним К2 - критерий отседналост. Обаче, уж невинно, не затвориха опцията на "Кандидатури'' и сега кво стана?
Аз съм с 13 точки - Лозенец. Кандидатствам за ясла Х - преди мен имаше много деца с 13 точки - шанс от жребий -> 6.8%
Снощи влизам - още 7 деца - шансът се срина.

Мен ми е ясно, че няма да влезем тая година. И без това не сме готови - обаче проблемът остава и до година.
И после, най-важното, за детската градина. Бясна съм.

# 618
  • София
Баткото влезна в моята детска градина на косъм...бях готова да щурмувам кабинета на Фандъкова, защото не може да се застроява всяка полянка, да дойде половин България в София и накрая моите деца да нямат място в градината до блока. На един адрес живея цял живот, просто не е нормално (знам, че не са виновни хората, а системата.) Ще видим догодина в чий кабинет ще влетявам.
Девойката е почти 8 кг, а очаквах да е повечко. Бая добре си хапва и си и личи Grin

# 619
Ясно, разбрах. Не са отворили само за добавяне на адрес, а за всичко. Стискам палци на всички. За управлението на София няма да говоря. От любимия ми град се превърна в място, където ходя с неудоволствие само на работа. Изнесох се на село преди няколко години, но и тук не знам дали ще успея да я запиша догодина (въпреки две точки за трето дете), защото много други пришълци като мен от София има в селото и местата са по-малко от децата. А и после остава въпроса за училище - искам да ходи в селската ДГ сред зелено и птички, но не искам тук да е на училище
Няма далавера в строенето на детски градини, или поне не толкова голяма, че да мотивира. Най-богатата община с най-лошо управление. Сори, болна тема ми е

# 620
  • София
На мен ми е ясно, че шансът да приемат малкият е не нулев, а направо отрицателен дори и с точка за уседналост. Кварталът просто няма места за всички деца. Пак ще кандидатствам на пук, после ще е частна ясла, ама поне да се добера за паричната помощ за неприети деца. Иначе градината е до блока ни....

# 621
JayRay, тази помощ дава ли се за ясла? Аз останах с впечатление, че е за градина (3+ годинки).

# 622
  • София
Охх да...само за градина било Grinning Умората си казва думата. Еми...живи здрави. Пак ще се пробва схемата и за градина, ама година по-късно.

# 623
Има ли бебоци, който да не се обръщат още?
Ние незнам през какво преминаваме, но аз съм изчерпана тотално, нямам сили вече.... не спим, иска само на ръце, мрънка постоянно, избиха 2 зъба, но кошмара продължава вече 2месеца почти. Тези колики и те ни мъчат още.....
Освен това бавно наддаваме сякаш 7+, а сме 7кг 65см. Има ли други толкова финни бебоци?

# 624
Никола не е от най-обръщащите се. Доста рядко се обръща, не пълзи, но пък се хваща да се изправя на крачета и се задържа до към минутка на крачетата. Иначе миналия месец на консултацията беше 7,500кг. на 65см. Няма какво да се притесняваш. Важното е детето да се чувства добре. Няма еднякво с еднакво бебе. А и нали казват, че до навършване на годинката, горе долу трябва да утроят килата от раждането. Все пак колко кг. се е родило детето?

# 625
Никола не е от най-обръщащите се. Доста рядко се обръща, не пълзи, но пък се хваща да се изправя на крачета и се задържа до към минутка на крачетата. Иначе миналия месец на консултацията беше 7,500кг. на 65см. Няма какво да се притесняваш. Важното е детето да се чувства добре. Няма еднякво с еднакво бебе. А и нали казват, че до навършване на годинката, горе долу трябва да утроят килата от раждането. Все пак колко кг. се е родило детето?
Роди се 2850кг, 52см. Мъничка беше, но и ние с ММ сме слаби.

# 626
За мен е съвсем нормално в 7 месец  да е 7кг. при положение, че се е родила почти 3кг. Няма от какво да се притесняваш мила. Добре си е сладурчето.
А относно тия колики много е кофти, че още ви мъчат. Педи нещо не казвали за това?

# 627
  • София
А защо колики? Присвива ли се?

# 628
Ами давах какво ли не и омни биотик панда, пръцка много и рита с крачета вечер като спи. Свива си крачетата и се вижда, че има дискомфорт. Педито каза да давам еспумизан, но не ни помага, нито инфакол. Ще я водя сигурно на гастроентеролог.
Благодаря за подкрепата момичета 😘

# 629
Деси, моята бебка е на 6+++ и е 6,6 кг. А се роди 4,3. Само на кърма беше 5 месеца докато започнахме захранването. Категорично отказа АМ, пробвах с Аптамил, Хип и Лактана Био. Никакъв успех. Със захранването до момента нямаме проблем. Изяжда си всичко, по 180-200 гр. пюре хапва на обяд и до скоро искаше и кърма веднага след него😃 Не знам къде го побира. Имаме вече три заместени хранения и си върви все така дребничка, АМ продължава да не иска. Но явно причината да не наддава не е била в кърмата, предвид количествата твърда храна, които изяжда сега. Просто има много бърз метаболизъм...ака по много пъти. Правихме и допълнителни изследвания, т.к. педиатъра се тревожеше, но резултатите си бяха ок. Така че, както вече казаха и останалите момичета, важното е детето да е жизнено и да се чувства добре. Не може всички да растат по калъп.

Общи условия

Активация на акаунт