ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 697
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за информацията JayRay, a спомняш ли си името на доктора?

За хормоните и при мен са зле нещата, но сякаш почват да влизат  в релси. То до преди месец и аз постоянно мрънках и се драпах с ММ. С килограмите съм зле, дебеличка съм си и не свалям, а преди за 2 седмици съм сваляла по 7кг и не си ги връщах после. Трябва да пусна tsh и да ходя за цитонамазка. Този месец ми закъсня с около 10 дни, та купувах тест за бременност, но "цъфнах" преди да го употребя. Бях се подула цялата и ме болеше корема ниско в дясно.

Кучката почна много бели да прави, май ревнува от бебето. Не знам какво ще я правя, май ще живее вече на двора, не мога да смогна да чистя и оправям след нея. Отделно ако бебето е заспало навън в количката, тя нарочно минава и бута количката и то милото се стряска. А има място да заобиколи. Много лоша е станала и непослушна.
Мрън.

# 646
  • София
Тренирай я. Хубавото на кучетата е, че са направени от пластелин да си ги моделираме както искаме.
Някъде нещо си изпуснала юздите.
Виж поредицата It's me or the dog в тубата или чети Цезар Милан. И той и Виктория Слитуел са машини и няма проблем, който да не са решили.
Ако я вържеш на двора - пак ще има бели, само че вече дворни Grinning И ще ви облае живота, сигурна съм.
Моят пес го натренирахме още преди бебето да се роди. Сега има зони и вещи, които не пипа.
Вече не нощува на дивана и не ни идва в леглото. Нямах и ден протест - но той е много респектиран от мен.
Единственото, на което не мога да го науча, е да не лае, когато някой звънне на звънеца или почука на вратата Triumph Той пък пази бебето.

# 647
Моето ли е най-голямото кюфте Hushed Joy на 6++ беше 9 кг и 70 см
Не помня дали е коментирано, но къде ходихте за пкк и урина - за София става въпрос? Знам, че не навсякъде взимат на бебе, а педи не ме насочи към нищо конкретно.
Хормоните със сигурност още са пълна каша - поне косопадът спря, но цикъл все още не ми е идвал изобщо.
Захранването върви някак - сега докато ѝ давам само по няколко лъжички взимам готови пюрета. Въвела съм почти всички зеленчуци, искам някак да вмъкна ориз, царевична каша, месо, жълтък. Плодовете и млечни - масло и сирене след това. То и за глутен вече е време, а с това темпо не знам кога ще му дойде редът...

# 648
  • София
Ние ходихме в Рамус.
Ама вече ще викам лаборант вкъщи. Малкият се измъчи в четвъртък, а и направихме 20 души опашка докато му източат кръвчицата.
Въведи сега жълтък, 2-3 меса* и 2-3 млечни и си остави някои от първите плодове и зеленчуци. Тях можеш и в глутения месец да ги дадеш. Според мен това..

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 11:34 от Dagny

# 649
Ааа, Вили има и по-големи Simple Smile Моя господинчо е 10.3кг и 73см.  Много хора като го видят мислят, че е минал годинката.

При мен косопада не е намалял, за разлика от кърмата и аз вече доста разредих цеденето, защото само си губя времето. Още не ми е дошло, но имам болки и усещане за тежест последните дни.

Захранването върви лека по лека, има дни, в които хапва с кеф, други с триста зора, чак му се повдига от неща, които уж му харесват.. Вчера му дадох сьомга, тя беше голям хит, така не е зяпал досега.
Другите хранения са голяма мъка, много се разсейва, постоянно оглежда наоколо и иска да човърка нещо. Само на нощните храненения кротува.

# 650
  • София
Последно на 20.04 (6+++ беше тогава) малкият беше 70см, 9300. Така, че има си и други едрички Grinning

Bobec, Василев е лекарят.

А за изследвания ходихме в Рамус, но клонът в Казанлък. Много бързо и без рев стана.

Днес закуската и при нас беше трагична. 30мин с мъка. Видя банан и веднага отвори устата Grinning Та беше лъжица юфка, парче банан.

# 651
Milvan2000, нашите даже са наборчета на една дата Hug
Те сега и да са ни по-пухкави, като започнат неспирно лазене, ходене, катерене, тичане ще се регулират нещата Simple Smile Сега с тези пухкави ръчички, крачета и бузи не спирам да я ям Heart Eyes
Мерси момичета, имам наблизо Рамус - сигурно ще е там в такъв случай

# 652
Ние го раздаваме фини, 7.600кг за 7+. Но не се притеснявам, защото една приятелка (лекар) толкова ми е повтаряла , че дебелеенето в кърмаческа възраст може да се отрази негативно върху целия живот, че предпочитам да не го насилвам да яде- колкото - толкова. Той е и доста подвижен. От 1-2 седмици сяда сам.
Вече модата на лепетите мина, сега сме на бръмчене.
Как го давате тоя жълтък ? Вкарвам го тайно в любимите броколи, ама пак се мръщи, усеща се, умно е детето  Grinning
Днес е последният ден от промоцията на Хиполенд. Поръчахте ли някакви играчки за първи юни ?

# 653
  • София
Ние бяхме директно в Хиполенд, ама не сме гледали промоции. Взехме му едни меки кубчета, че с дървените се бие доста, биберони 4ка за шишетата и люлка за двора на къщата при едните баба и дядо. Искахме и огледало за колата, ама беше ужасно производство (на Chicco). Взимали ли сте някакво?

# 654
  • София
Аз взех от baby.bg и сме мега доволни. Сега даже е намалено: https://www.baby.bg/product/reer-safety-view/
В началото като го разопаковах, си казах ''е'ати боклука'', защото много ми напомни на това в хиполенд, обаче видяхме тънката ципа, която трябваше да се махне, и образът стана перфектен. Вижда се много добре от предната седалка и добре, че го сложихме, защото със слагането на огледалото и аз се преместих да се возя отпред и бебо вече не реве в колата.
Явно аз съм му пречила на задната седалка, хахаха.

Някой да препоръча от къде мога да си взема подложка за лятния кош на количката? Трябва ми asap.

# 655
  • Пловдив
Жълтък давам като просто го натроша, не му се е мръщил никога.
Изобщо нямам идея какво и дали ще му купим за 1.06

# 656
Някой да препоръча от къде мога да си взема подложка за лятния кош на количката? Трябва ми asap.

Не съм сигурна каква подложка визираш, но ние и в леглото, и в количката ползваме на Бебетех. Доволни сме напълно. Иначе имам и подложки от едно време още, които са си направо гумирани от едната страна, тях държа на повивалника, щото пък те са си вечни и не ми е жал, търпят всичко.

# 657
  • София
Подложки се сещам за големите детски магазини и евентуално някакви странички из ФБ си мисля.

# 658
И аз троша жълтъка, яде си го. Моите бяха дебеланковци в бебешка възраст, сега са слаби. Хриси по-скоро е към по-финните, но не е мерена скоро. Едно от предимствата на кърмата е превенция срещу наднормено тегло, макар и някои бебета да са по-пухкави докато са кърмени
Хормоните явно не са ми съвсем ок, защото нямам цикъл. Изнервя ме само мързела на големия, ама това е мрънкане за седмокласната.

# 659
Моята на 7++ е 7800 и 71 см. Не пълзи още , но се влачи по корем. Седи стабилно.Върти се много.
   Пюретата основно ги правя аз.  Купувам рядко, най- вече плодови, които още не им сезон. От няколко дни й дадох глутен. Изобщо не спазвах схемата , като беше с другите деца. Тя не е фен на кашите. Та й дадох малко хляб и бебешки бисквити натроших в пюрето. След 8-я мес. ще почна и млечните. Онзи ден й изби 3-то зъбче. Гледам , че и 4-то се вижда вече.
Дърпа си ушите и тя, особено ако й се спи, и то най - вече дясното.
 Жълтъка го натрошавам в пюрето. Мръщи му се, но яде.
 Ох, миналата седмица ми дойде цикъла. 7 мес. след раждане. Много рано ми се стори. Предните пъти ми дойде 1,2 г.  след раждане. Мислих, че и сега ще се забави, но не.

Общи условия

Активация на акаунт