ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 162
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
Две дремки по около два часа, в момента спи от 2.45, имахме гости и падна голяма игра, явно се е изморил мъника. Ако изляза във времето му за сън прави две кратки дрямки, общо три за деня и си разваля нощния сън.

# 691
Не е съм правила дълго въвеждане на глутен, два дни и го броя въведен. Не съм ги и степенувала по тежест всичките глутенови. Май само овес и пшеница е яла
На три спанета е още
До 38-38.5 не се дава, но се гледа детето. Ако изпитва болка, даваш и на по-малко. Ако не, спокойно е, по-добре да не даваш. Умерената Т, до 38.5 е съпротивата на организма срещу вируса, не е хубаво да се подтиска. Това не важи при предразположеност към гърчове. В случая със зъбки, май е по-добре да се дава заради болката

# 692
Някой беше питал колко милилитра течност трябва да приемат бебоците дневно.
Скрит текст:

# 693
  • Пловдив
Дагни, защо не пробваш на следващите класирания, тепърва ще се освабаждават места. Аз като гледам на юнското няма да се класираме, че за желаната ясла има само 3 места и има с повече точки желаещи, но тая надежда при августовското да е вътре и септември живот и здраве да е между себеподобни.

Аз мисля да спазя месец за вкарване само на глутена, тази седмица започнах с млечни и към началото на юни да го започна.

# 694
  • София
Деси, аз ще пробвам по презумпция. Вече сме записани в системата, така че автоматично отиваме на следващи класирания.
Но няма да влезем нито сега, нито за детска, нито в училище.
Живея в тегав квартал в София.

Почнах много плахо глутена оня ден с овесена каша. Ще спазвам един месец правилото. Дано всичко да е наред...

# 695
Нас  и приеха и най-вероятно заради каката ,защото е в градина. Когато каката кандидатстваше за същатата ясла не беше приета.
Дагни в кой квартал си /ако не е уместно , не отговаряй/ ?

# 696
  • София
Аз около две седмици не въвеждах нови неща. После въведох извара, грах, червена чушка, карфиол, броколи, кайсии, а вчера и телешко.

В нашия квартал дори нямаше обявени места за набор 2020 в яслите като гледах....

# 697
  • София
Е, няма проблем, казвала съм вече много пъти в търсене на компания: в Лозенец сме.
Аз съм малко шашава с храните. Въведох всички меса, вкл. телешко, преди дори да помисля за млечни и глутен.
Добре, че малкото удържа фронта.

# 698
Седмица, след като въведох глутена, й дадох да опита кис. мляко, че жалко ме гледаше. Хареса й. Сега от 2 дни й давам по- малко. Днес с овесени ядки й дадох. Хапна си детето.
 Нас ни приеха на ясла. Имаме + 2 т. ,заради трето дете  и по социални критерии , влезе.
 И при нея  няма белег от БЦЖ. Педиатърката каза, че ще изчака още 2 мес., и ако не се появи по- късно, тогава Манту.
   На 2 дрямки мина от  2 седмици някъде. Сутринта от 9до 10.30-11 ч. спи и следобед  между 13.30 и 15- 15.30ч.  Но вечерта заспива рано . След 19.00 вече й се спи. И сутринта в 6.00 е на линия.
 Противозачатъчни не пия, но се пазим. Стига ми 3 деца. Бяха по план , та съм дотук. За изненади нямам вече години и нерви.Grinning

# 699
Последните 2-3 седмици се мъчи да мине от три към две дремки и от няколко дни май вече затвърди новия режим - сутрин една 40-минутка в количката или в раницата и после към 14-15 заспива вкъщи и откарва около два часа. Преди дългият сън ни беше в количката и това ми беше времето да си пусна някоя аудиокнига да си поглезя двете останали мозъчни клетки, но свърши тая. Сега за да спи повече от един цикъл трябва да съм до нея на спалнята и като тръгне да се разбужда да дам биба/цица/ръка. Нощем също е така. Напоследък се буди с едно много жално приплакване дето ми къса сърцето.

Благодаря за съвета за пюрето от сливи - отпушихме системата. Иначе от домашните пюрета нямаше файда за перисталтиката, само дето ги яде с отявлена неохота и ми мачка и без това ниското мама самочувствие. От утре почваме каши. Днес бяхме на последна ваксина, 7 кила, 66см.

За ясла въобще не се и пробвахме, иначе отдавна е регистрирана в системата. Решихме да се понапънем финансово, но да си я гледам докато навърши поне година и половина. Много мами ми казаха, че е глупаво да не се пробвам, ако я приемат да съм отлагала с бележки и тн. докато порасне ама не е мойто това. Ясно ми е защо се случва, но аз не съм ок на фона на цялата мизерия с яслите и детските градини аз да блокирам място за някой, който наистина има нужда. Не че сме имали особени шансове реално - в район Триадица е имало три места за набор 2020 доколкото разбрах. Догодина квот, такоа...

Гледам всички си падат спокойно, само наща педиатърка е филмарка и ни прати да я снимат в Пирогов. ММ я сложил в шезлонга ама не й закопчал колана, защото щял да седи с нея, обърнал се за играчка и тя се изпързаляла надолу, на колене и пляс по чело напред. Плака доста, излезе синка и се поду ама не вярвах честно казано да ни прати чак в спешното. Може би си е права, дедазнам. Ходихме, всичко е наред, може би даже не сме успяли да пипнем нещо чакайки плачевната организация там.

# 700
  • София
Нас ни приеха, щот са близнаци и имат по 1 точка в повече. Точно в Триадица сме. Обаче ММ нещо дава на заден и не ще да ги записваме още, щот ще са малки, поне на година и половина да станат. И на мен ми се струва че са малки, още повече че са недоносени и са леко назад в развитието. В същото време напролет или догодина е малко вероятно да се отворят места. Та се чудя и аз какво да правя... Не ми се ще нито да ги пускам, нито да заемат места за други деца.

Ние тая седмица минахме от 4 дрямки на 3, ура! Много ни е тегаво приспиването, трябва по човек на бебе, или в количката, или в колата. Като реве едната буди другата. При нас доприспиването не работи, щот са две, коя по-напред...

# 701
EleanorRigby малко офтопик, но се замислих, как така има 3 места само за този набор, в една детска градина има една група със само 3 деца или как? Ако знаеш де, че се замислих. Иначе аз догодина мисля да кандидатствам и не знам защо мислех, че като не съм в популярните квартали ще ни приемат лесно, но вчера отворих градините наоколо... Ми във всичките има неприети деца с 13т...😑 Ужас, не ми се мисли.

За съня, моя май също се опитва да мине на две дремки, днес за втори път така се получи. Ама тоя нощен сън, все по-зле става, втората половина на нощта не само, че не спя, ами повечето случаи го вземам някъде върху мен (до мен, на ръката ми до мен, на гърдата ми, не му е достатъчно). Едно постоянно мрънкане, заспиване, събуждане. Край няма това.

# 702
Не съм спазвала много правилото за глутена. Въвеждах нови неща след седмица прием и също не съм действала по схема, давала съм овес, спелта и пшеница.
Дремките и са три, от 30 мин до час и половина, като издържа будна около 3часа

# 703
  • Пловдив
Тая седмица вкарвам телешко и млечни. Гледам каквото мога да вкарам преди глутена.
И моя на година ми се струва малък за ясла, ама не ми се експериментира и без това сега работа е руска рулетка.

# 704
Не мога да си представя Георги да е малък за нещо Simple Smile)

Сиси, честно казано нямам идея, защото лично не съм влизала в системата да гледам, но това чувам като оплакване от майките в градинката днес. Една ясла имало, за която имат максималните точки, защото им е по район, но имало само три места. Може би има още някакъв тънък момент дето не съм го разбрала понеже просто се отказах дори да се опитвам да вникна в тая кочина...прекалено е отчайващо.

Една съседка ми даде книгата на Маги Пашова...ми тя започва преди зачеването. Положението вече е изтървано...демотивирах се силно.

Общи условия

Активация на акаунт