ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 20 732
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
Да, то май точно това се има предвид, че са по-тежки от обикновено яйце, та може би по-малко количество трябва да се дава на бебе. Иначе са полезни.

Хаха, Пинки, поне 3-4 пъти 😅 Моят още си суче поне по 10 пъти на ден.

# 496
  • София
Ма не по-тежки, а по-хубави!
Аз дадох като обем по-малко от 1/4 кокоши жълтък, сто про.
Ако всичко е окей, ще му дам пак в неделя, защото утре няма как да намеря добри кокоши. И вече за следващите пъти ще е кокоши жълтък. Да съм спокойна и за всеки случай.

Нека суче Heart

# 497
  • София
Аз съм въвела само пилешко и пуешко. Хапва си засега. Днес давах крем супа с пуешко с кеф се ядеше. Мисля скоро да пробвам и нормална супа да дам.

За пъдпъдъчите яйца то аз не съм яла, не знам даже какъв вкус имат, та бебо също няма Grinning

# 498
  • София
Педи ми отговори, че не се дават в началото.
Та поправям се: няма да дам пак в неделя. Утре ще трябва да намеря време да потърся хубави кокоши. Ужас, няма време.

Иначе ние семейно ги ядем и предпочитаме. Разкошни са в салата. Само малко пипкави с беленето.

# 499
От месата съм въвела пилешко, пуешко, заек. Взела съм телешко и агнешко, ще ги предложа този месец.
От рибата - хек, треска и сьомга. Като сьомгата я харесва най-много, другите са по-миризливи. Роднина ни дава прясна пъстърва от време на време и когато вземем, ще дам и от нея.
Аз вече се оглеждам за частна кухня. Ако имате препоръки за Пловдив или околията ще се радвам да споделите.
Дори бих предлагала и от общата храна, без много подправки и сол, но проблема е, че рядко готвя или са все неподходящи неща за малката. Не ядем много супи и за това не съм давала до сега.

# 500
  • София
Здравейте,
Може ли съвет за месото- от заготовките на Хип/Плазмон, мисля с около 30% съдържание на месо, половин бурканче от 80гр добре ли е да се добавят към зеленчуковото(и докога по толкова всъщност)? И през ден ли е месо (още нямам въведен жълтък) или може и два дни месно, два постно 😄
Dagny, ако видя голо бебе, да знам че си сте вие. Досега голи не съм срещала 😄😄😄

# 501
Здравейте,
Може ли съвет за месото- от заготовките на Хип/Плазмон, мисля с около 30% съдържание на месо, половин бурканче от 80гр добре ли е да се добавят към зеленчуковото(и докога по толкова всъщност)? И през ден ли е месо (още нямам въведен жълтък) или може и два дни месно, два постно 😄
Dagny, ако видя голо бебе, да знам че си сте вие. Досега голи не съм срещала 😄😄😄

Аз давах 2 дни месо, 2 дни постно. Сега като въведох жълтък редувам през ден. Добре е ако даваш 150гр зеленчуково пюре, месото да е 15гр или 10% от зеленчуковото пюре. Отначало давах заготовка на плазмон, но сега давам от комбинираните на гербер.

# 502
  • София
Аз съм давала и 2 месно - 2 зеленчук, и редуване също. Малко зависи дали давам мои заготовки или от бурканче.

Днес примерно жълтък вкарах в закуската. Палачинките засега се харесват най-много от всичко предложено, но яде и кисело мляко към тях да не му е сухо. И на обяд само зеленчукова супа ще яде като добавя 1 сухар все пак да го засити.

Дунда, от кои заготовки за риба взимаш?
За частна мога само за София да предложа Grinning

# 503
В тези месни бурканчета на плазмон, месото е  30 процента. Излиза 24 гр. Слагам цялото бурканче. Давам веднъж зеленчук с жълтък, веднъж месо и зеленчук. Хриси изкара първото си боледуване. Беше доста тежко. Мислех, че съм претръпнала вече, но се притесних. Сега е добре, но спряхме яденето на твърда храна и мина само на кърма. В резултат кърмата ми се увеличи, тя си е ок така и не съм сигурна дали няма да повлияе на захранването...
Дагни, има си деца, които не харесват водата. Ще пропие, бъди настоятелна. Привличай го с чашите, може от това, че му е интересна чашата да пропие. Големият ми пропи голямо количество при чашата със сламка.гф

# 504
  • София
Amelin, леле ужас, как така боледуване? Какви ѝ бяха симптомите?
Ще пробвам и с такава чашка по-натам значи.

Evelinka, и аз давам на плазмон за сега по половин бурканче, но може и цяло да се даде. Скоро ще опитам с цяло.
Веднъж бебето ми направи номер и не яде никакъв обяд и аз се ядосах, че едно месно и едно зеленчуково бурканче отидоха за кучето. На следващия ден готвих за кучето пилешки бут с ориз и спанак, и на обяд, дребното като се разсъни кисело, си викам ''оооо яяяя, да не батисвам повече храната''. И му загребах една чаена чаша от кучешката храна, добавих 50мл вряла вода, пасирах грубо и предложих... То пък взе, че всичко си омете и още търсише.
Чак по-късно като го забелязах, че не се лигави като обикновено, реших, че е жаден и му дадох вода: само тогава пи.
Беше жаден от ориза и месото. А месото се замислих какво огромно количество е изял. Пада се към 50грама: 2 плазмончета. Упс. Уж съм внимателен, неглупав човек, ама понякога имам ужасни включвания. Ще мисля схеми и системи вече, като правя храната на кучето, да отделям месото от зърнената и зеленчуковата час и да добавям на бебето отделно. Така поне няма да има фира: ако бебето не яде, отива при изначалния получател, а ако яде - няма да се отрови от месо overload.

Е, чак гол не съм го изкарвала: няма как, защото ще му трие на гръбчето. Най-голото ми е пампер и къс ръкав като в количката има дрехи и одеялце винаги. Лошото е, че режимът ни е такъв, че излизаме от 14 до 16. Трябва да направя промени като дойдат истински големите жеги. Днес е студено, та ще се обличаме хубаво. Кеф.

# 505
Някоя от вас ползва ли някаква подложка за кошчето и количката? Мисля да купувам, че много се поти на гръбчето и му излизат пъпчици. Дали вършат работа?

# 506
Amelin, дано бебка вече е добре.
JayRay, сподели как правиш палачинките и как ги предлагаш? Ти ли му даваш парченца или сам се храни?
Взимам готови бурканчета с риба.

Вчера имахме големи истерии и драми със съня. През деня спа само веднъж между 14-15 ч и след това заспа в 20:30 изнервена на макс. Вечерта се събуждаше през час с як рев. Тази сутрин чак гласът и е прегракнал.

# 507
Аз взимам от на гербет месните пюрета, те са по 80гр , колко месо трябва да се слага в зеленчуковите. Аз слагам на око 🤭🤭🤭

# 508
  • София
Дунда, много е малко тоя сън. За това е била така през ноща. Тя що не иска да спи вчера през деня? Помагаш ли ѝ или я чакаш сама да си заспи? Или пък са ви подпукали зъбите?
Аз се правя на маймуна по цял ден, за да спи малкия и събера ли 3-4ч и то в точните интервали, се спи от 20:00 до 04:00 спокойно.
На Великден бяхме на село и спа 2.5 часа през деня, но само на 1 спане и нощта ни беше същата.

И на мен ми стана интересно за палачинките?
Моят не иска да яде сам. Ама аз и много рядко му предлагам (примерно веднъж на седмица да му сложа нещо отпред.)
Хваща си парчетата, но ги изпуска, докато стигнат до устата му. Само парче авокадо може да яде, което ми е странно, защото то е най-хлъзгаво. Но стигне ли му до устата, изчезва.

# 509
Зъбите я мъчат, иначе си спи на около 3 часа по 3 пъти на ден, като заспива много лесно. Но напоследък е изнервена и графика ни отива по дяволите.
Какво ли не правих вчера, на ръце, в леглото, легнала до мен, в количката, навън и не ще, и не ще. Дано днес е по- спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт